Pereții de sprijin rezidențiali sunt structuri construite în jurul caselor noastre în scopul de a menține pământul și elementele dăunătoare să pătrundă în spațiul nostru de acasă. Acestea funcționează în primul rând pentru a combate eroziunea și a prelungi durata de viață a fundației proprietății tale. Ele pot fi realizate din materiale durabile, cum ar fi pietre, blocuri de beton, calcar, gresie și granit.

Deși pereții de sprijin îndeplinesc funcții specifice în casele noastre, aceștia pot adăuga valoare estetică și pot face spațiul nostru personal destul de plăcut. Ele sunt în esență integrabile în amenajarea casei tale și pot face din aceasta un loc mai liniștit, mai sigur și mai primitor pentru a trăi.

image - How Retaining Walls Complement Your Property
Cum vă completează pereții de susținere proprietatea

Tendințele vin și pleacă, dar amenajările peisajelor sunt atemporale – nu se bazează pe design-uri interioare și alte stiluri personale. Experții spun că inviti o gamă largă de atracție atunci când investești în amenajarea teritoriului, inclusiv creșterea valorii casei cu până la 15% și o rentabilitate medie de 100 până la 200.

Un zid de sprijin este un alt cuvânt pentru frumusețe și o piatră de temelie pentru amenajarea teritoriului. Alții îl folosesc ca măsură de confidențialitate, astfel încât să își poată manevra curtea fără să-și facă griji în privința ochilor pătrunzători. Iată modalități în care zidurile de sprijin completează proprietatea dvs.:

Zidurile de sprijin previn eroziunea

Indiferent dacă structura dvs. este construită pe o pantă sau pe un teren plat, probabil că va trebui să se confrunte cu eroziunea la un moment dat. Din păcate, eroziunea este adesea greu de detectat, uneori aparând câte un grăunte de nisip la un moment dat, și mai mult după o ploaie puternică, când pământul se scurge spre proprietatea dumneavoastră.

Și să presupunem că structura dvs. este situată în apropierea corpurilor de apă (cum ar fi râurile sau marea). În acest caz, o parte din ea se strecoară în mod constant în apă și, cu timpul, își pierde capacitatea de a reține apa curentă sau de a sprijini cultivarea culturilor.

Dacă ați investit foarte mult în gazonul dvs., atât timp, cât și resurse (cum ar fi amenajarea teritoriului, fertilizarea și controlul buruienilor), atunci pereții de sprijin sunt componente demne în casa dvs. Aceste structuri de perete, atunci când sunt poziționate corespunzător, ajută la redirecționarea scurgerilor de apă, fie din ploaie sau râu, de a provoca eroziune sau de a afecta componentele vitale ale gazonului dumneavoastră.

În cazuri extreme de inundații din cauza ploilor abundente sau a corpurilor de apă din apropiere, zidurile de reținere redirecționează aceste ape, ajutând la prevenirea inundațiilor și a punerii în comun a apei, reducând șansele de deteriorare a proprietății și uzura și ruperea bunurilor interne.

Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra părților externe ale casei, eroziunea reduce și durata de viață a fundației casei tale. În esență, eroziunea solului va reduce treptat calitatea solului, iar atunci când pământul care ține structura casei este suficient de ineficient, își pierde stabilitatea și provoacă daune fundamentale.

De aceea, pereții de sprijin sunt construiți din structuri solide, cum ar fi gresie, pentru a rezista la astfel de efecte în numele structurii casei tale.


Citeste si:


Atractie estetică

Deși sunt cunoscuți în principal pentru funcționalitățile lor, pereții de sprijin pot avea un impact semnificativ asupra aspectului casei tale. Puteți amesteca culoarea acestora cu restul designului dvs. de amenajare a teritoriului pentru mai multă atracție, folosind materiale care se potrivesc cu aceste structuri.

Când instalați peretele de sprijin, luați în considerare materialele care vă pot completa strategia de amenajare a teritoriului. Și pentru a-l face și mai atractiv din punct de vedere estetic, poți folosi pereții tăi de sprijin ca punct focal – zona centrală de atenție a spațiului tău.

Zidurile de sprijin sporesc spațiul

Zidurile de sprijin vă pot face terenul mai funcțional indiferent de natura sa, fie că locuiți pe dealuri sau văi, fie pe versanți. Modelele de pereți de susținere, cum ar fi pereții trepți, pot ajuta la aplatizarea acestor dealuri și la crearea mai mult spațiu pentru grădinărit, amenajare și alte activități.

Dacă locuiți, de exemplu, pe un teren neglijent, puteți face aceste pante utile prin încorporarea pereților de sprijin. Puteți secționa în jos versanții munților și le puteți sprijini folosind pereți de sprijin, o tehnică numită terasare. Această tehnică este folosită în mod popular pentru a converti terenurile abrupte în terenuri agricole funcționale.

Având în joc mulți dintre acești factori, puteți introduce mai multe proiecte în spațiul de acasă și îl puteți face mai utilizabil. Și mai mult, acest lucru lasă spațiul tău să arate mai atractiv decât înainte.

Realizarea terenurilor plate

Iată un fapt incontestabil: un teren plat are o utilizare mai bună decât o pantă abruptă. Prin urmare, dacă locuiți pe un teren denivelat mai puțin util, îl puteți transforma într-o suprafață plană mai utilă prin încorporarea unui zid de sprijin. Dar, desigur, spațiul dvs. poate susține diverse construcții, cum ar fi parcări, clădiri și terenuri de sport, după ce faceți acest lucru.

Util pentru reținerea apei

Pereții de susținere specifici numiți diguri sunt utilizați pentru a separa apa de pământ. Cu acest perete pe loc, puteți îmbunătăți accesul la apă în casa dvs. La un nivel mai avansat, acești pereți pot proteja structurile din apropiere de eroziunea țărmului sau de deplasarea țărmului către zonele de andocare. Pentru aceasta, va trebui să căutați permisele aplicabile înainte de a vă răsfăța proiectul.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.