Instrumentele de sertizare PEX sunt o modalitate excelentă de a sigila și tăia țevi de cupru. Instrumentul de sertizare PEX este utilizat pentru a crea o îmbinare de compresie în țevi de cupru sau CPVC.

Vrei să știi cum să folosești instrumentul de sertizare PEX? Dacă da, atunci ești la locul potrivit. Acest ghid vă va spune ce instrument de sertizare PEX este și cum să îl utilizați.

image - How to Use PEX Crimp Tool?
Cum se utilizează instrumentul de sertizare PEX?

Ghid pas cu pas despre cum să utilizați instrumentul de sertizare PEX

Instrumentele de sertizare PEX facilitează reparațiile instalațiilor sanitare. Dar există câteva elemente de bază pe care toată lumea ar trebui să le cunoască atunci când vine vorba de utilizarea unor instrumente precum un instrument de sertizare PEX .

Pasul 1: Siguranța și munca de pregătire

Siguranța este foarte importantă atunci când vine vorba de utilizarea instrumentelor. Ar trebui să purtați întotdeauna ochelari de protecție și mănuși în timp ce lucrați cu un instrument de sertizare PEX.

Înainte de a începe, asigurați-vă că ați oprit apa la orice conductă la care lucrați. Apoi curățați totul cu o cârpă și puțin alcool pentru a scăpa de orice murdărie sau praf care ar putea interfera.

De asemenea, nu udați niciodată unealta, ceea ce o poate provoca corodarea și ruginirea.


Citeste si:


Pasul 2: obțineți sertzorul potrivit pentru țeavă

Există diferite tipuri de sertitoare disponibile. Prin urmare, este important să obțineți sertizarea potrivită pentru țeavă. Dacă trebuie să utilizați fitinguri PEX și apoi să cumpărați un fiting universal sau un sertizor hibrid capabil să funcționeze la orice tip de fiting pe care îl întâlniți.

Cu toate acestea, dacă utilizați fitinguri din cupru sau CPVC, atunci cumpărați un anumit instrument de sertizare din cupru/CPVC.

Pasul 3: Pregătiți-vă țeava

Înainte de a lucra cu un instrument de sertizare PEX, trebuie să vă pregătiți țeava.

Mai întâi, scoateți țeava din fiting și tăiați-o în jumătate înainte de a o introduce într-un tăietor capabil să taie tipul de țeavă pe care îl utilizați.

Apoi curățați capetele fiecărei piese eliminând bavurile sau resturile de la capete.

Pasul 4: Introduceți țeava în Crimper

Acum trebuie să introduceți țeava într-o sertizare sau un tăietor PEX.

Asigurați-vă că ambele capete sunt aliniate exact așa cum au fost atunci când sunt tăiate și apoi așezați câte un capăt pe rând, asigurându-vă că este plasat corect înainte de a strânge totul cu o mâneră de menghină sau o cheie reglabilă.

Pasul 5: Tăiați țeava la dimensiune

Odată ce țeava este plasată corect, trebuie să o tăiați la dimensiune folosind un tăietor capabil să taie tipul de țeavă cu care lucrați înainte de a o curăța și să-i pregătiți capetele pentru instalare, îndepărtând bavurile sau resturile.

În cele din urmă, atașați fiecare capăt înapoi pe fitinguri din cupru sau CPVC.

De ce ați folosi un instrument de sertizare PEX?

Uneltele de sertizare PEX sunt un must-have în casa dvs., în special pentru construcțiile noi. Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să investești într-unul.

În primul rând, fac lucrul cu instalațiile sanitare PEX mult mai simplu și mai sigur. De exemplu, le puteți folosi pentru a înlocui sau a repara fitingurile stricate fără a fi nevoie să tăiați întreaga țeavă, ceea ce economisește atât bani, cât și timp.

Sunt, de asemenea, incredibil de ușor de utilizat. Le puteți folosi chiar și pe sistemele de conducte PEX existente, fără modificări necesare.

Cum să utilizați un instrument de îndepărtare a clemelor PEX?

Pentru a utiliza un instrument de îndepărtare a clemei PEX, trebuie să faceți următoarele:

Pasul 1: Opriți apa

Înainte de a începe să lucrați cu un instrument de îndepărtare a clemei PEX, asigurați-vă că opriți alimentarea cu apă. Este important să faceți acest lucru, deoarece împiedică orice lichid să picure accidental în sistemul dumneavoastră și să cauzeze probleme.

Pasul 2: Deșurubați clema

Odată ce ați oprit alimentarea cu apă, continuați și deșurubați clema care ține țeava PEX în loc. Ar trebui să îl rotiți în sens invers acelor de ceasornic pentru al scoate sau să utilizați o cheie pentru acest pas.

Pasul 3: Scoateți țeava

Apoi trebuie să scoateți țeava veche înainte de a tăia orice exces cu un tăietor capabil să taie tipul de țeavă cu care lucrați.

Odată ce țeava este tăiată la dimensiune, curățați capetele și deșurubați capacele filetate înainte de a înșuruba noile fitinguri PEX.

Este posibil să reutilizați clemele PEX?

Nu, ar trebui să le înlocuiți întotdeauna cu cleme PEX noi.

Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a fi incredibil de robuste și vă vor menține sistemul de instalații sanitare în poziție fără greșeli. Nu sunt reutilizabile, deoarece ar fi mult prea ușor pentru ele să se murdărească sau să se ruginească, ceea ce poate provoca daune grave sistemului dumneavoastră.

Cu toate acestea, puteți reutiliza fitingurile și țeava, atâta timp cât acestea nu sunt deteriorate în niciun fel. Dacă totul este intact, pur și simplu înșurubați noile consumabile PEX pentru instalații sanitare și sunteți gata.

Cum aleg între PEX-A și PEX-B?

Țevile și fitingurile PEX pot fi realizate din materiale PEX-A sau PEX-B.

Principala diferență este că, în timp ce ambele sunt flexibile și potrivite pentru o varietate de temperaturi diferite, PEX-A oferă puțin mai multă rezistență și durabilitate decât PEX-B. Prețul PEX-A este mai scump decât PEX-B.

Deci, ar trebui să alegeți PEX-A dacă intenționați să vă încălziți casa cu apă caldă care va atinge cea mai mare temperatură posibilă. Dar dacă nu intenționați să faceți acest lucru, optați pentru PEX-B, deoarece este mai ușor pentru mediu și pentru portofel.

Ce face ca PEX Plumbing să fie periculoasă?

PEX are o mulțime de beneficii, cum ar fi flexibilitatea și durabilitatea. Dar este, de asemenea, incredibil de periculos, în special substanțele chimice toxice din tuburile PEX.

De exemplu, clorura de vinil din căptușelile interioare ale țevilor și fitingurilor PEX eliberează substanțe cancerigene atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate sau la soare.

De asemenea, chiar dacă mulți oameni consideră tubul PEX o alegere prietenoasă cu mediul, de fapt, nu este reciclabil deloc. Deci nu ar trebui să-l tăiați și să-l aruncați niciodată.

rezumat

Instrumentul de sertizare PEX vă ajută să vă faceți munca mai ușor de finalizat pentru înlocuire, reparare sau chiar pentru instalare nouă.

Sperăm că acest articol vă va ajuta cu cele mai elementare cunoștințe atunci când vine vorba de utilizarea unuia. Puteți alege unul pentru meseria dvs. și vă puteți bucura să o faceți.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.