Dacă observați sistemul sanitar al casei dvs. și observați o țeavă care se extinde pe acoperișul dvs., acesta este probabil un aerisire pentru instalații sanitare. Aceste orificii de ventilație sunt legate de corpurile dvs. de iluminat, cum ar fi chiuveta sau toaleta.

Acestea sunt folosite pentru a permite evacuarea gazelor din aceste canale de canalizare, reglând astfel presiunea aerului din sistemul dumneavoastră sanitar.

image - How to Install an Under Sink Plumbing Vent
Cum se instalează un aerisire sub chiuvetă

Acumularea de gaze în sistemul dumneavoastră sanitar, indiferent dacă este chiuvetă sau toaletă, poate fi dăunătoare dacă este inhalată. În afară de asta, aceste orificii de ventilație ajută prin aducerea de oxigen în sistemul sanitar, care degradează rapid deșeurile.

Acum că știți importanța orificiilor de ventilație, ați putea fi curios despre cum să instalați unul în casa dvs., în special sub chiuvetă. Iată pașii pentru a instala un aerisire sub chiuvetă:

1. Obișnuiți-vă cu codurile locale recente de construcție

Instalarea unui orificiu de ventilație sub chiuvetă este relativ ușoară. Dar trebuie să vă familiarizați cu codurile locale de instalații sanitare sau de construcții, deoarece există restricții cu privire la tipul de material și dimensiunea țevilor.

Aceste coduri pot include, de asemenea, distanța dintre țevile de aerisire, elementele de fixare a chiuvetei și amplasarea orificiului de ventilație real. Unele reglementări vă cer să obțineți mai întâi un permis sau să consultați ajutor profesionist pentru instalare.

Deci, rețineți că trebuie să înțelegeți mai întâi detaliile codurilor de instalații sanitare înainte de a începe instalarea.

Puteți cere un sfat de la un antreprenor local și puteți pune câteva întrebări referitoare la materiale și standardele de construcție.


Citeste si:


2. Planificați amenajarea instalațiilor sanitare sub chiuvetă

Acum că ați luat în considerare codurile locale de construcție, este timpul să planificați aspectul.

Planificarea amenajării canalelor de scurgere, a prelungirii conductei și a orificiului de ventilație pentru instalații sanitare vă va ajuta să îl asamblați rapid odată ce ați achiziționat materialele care se potrivesc perfect sub chiuvetă.

Pentru a obține acuratețe, ar trebui să măsurați dimensiunile chiuvetei înainte de a cumpăra materialele. Dacă este necesar, este bine să lăsați puțin spațiu pentru ajustări.

Având un aspect, vă va permite să prevedeți diferite constrângeri de dimensiune ale țevii. De asemenea, determină numărul de accesorii pe care le puteți conecta la conductele dvs.

3. Alegeți Materiale pentru conducte

Odată ce ați formulat un aspect al instalației sanitare, puteți alege acum ce tip de material de țeavă se potrivește cel mai bine bugetului și nevoilor dvs.

Ar fi de ajutor dacă ați lua în considerare și următorii factori, cum ar fi durabilitatea, rezistența, greutatea, rezistența la coroziune și flexibilitatea țevii.

Cele mai multe orificii de ventilație sunt disponibile în dimensiuni mici, cu un diametru mai mic de un inch. Dacă este cazul, puteți utiliza țevi de plastic, cum ar fi țevi de clorură de polivinil (PVC) sau țevi de acrilonitril butadienă stiren (ABS).

Ambele sunt non-toxice și rezistente la abraziune. Dar pentru a compara, iată diferențele lor cheie:

ABS: mai ușor de instalat, mai rigid, susceptibil să se deformeze dacă este expus la căldură

PVC: ușor dificil de instalat, flexibil și durabil

Per total, țevile din plastic sunt cunoscute pentru că sunt ieftine, au rezistență ridicată la coroziune și sunt ușoare. În afară de asta, țevile din plastic au o clasă de presiune. Cu cât clasa de presiune este mai mare, cu atât conducta poate suporta mai multă presiune.

Pe lângă țevile din plastic, sunt disponibile țevi metalice, cum ar fi țevile din oțel, cupru sau fontă.

Unul dintre principalele avantaje ale țevilor metalice este că durează mai mult decât omologii lor din plastic. De asemenea, nu trebuie să fie calibrat la fel de des ca țevile de plastic în timpul instalării.

4. Asamblați piesele

image - Assemble The Parts

Acum puteți lua materialele împreună și puteți începe conectarea îmbinărilor. Aceasta include conducta de prelungire, prelungirile sau conectorii de conductă și tea sanitară.

Înainte de a pune toate țevile împreună sub chiuvetă, amorsați capetele extensiilor țevilor înainte de a aplica lipici de ciment pentru țevi. Dacă utilizați țevi de plastic, asigurați-vă că există o distanță suficientă în care linia de deșeuri scade pe verticală.

De asemenea, rețineți că conductele de aerisire trebuie direcționate în afara clădirii, de obicei lipite prin acoperiș. Acest lucru va permite gazelor toxice sau fumului să părăsească sistemul dvs. sanitar în mod eficient.

5. Contactați instalatorul local

Dacă nu sunteți sigur dacă v-ați descurcat bine la instalația de ventilație sub chiuvetă, cel mai bine ar fi să contactați instalatorul local pentru a vă ajuta, sau îi puteți angaja să facă treaba dacă sunteți ocupat.

Procedând astfel, veți economisi timp și vă va scuti de griji dacă efectuați procedura corectă și dacă ați respectat codurile locale de construcție a zonei de reședință.

Gânduri finale

Instalarea unui orificiu de ventilație sub chiuvetă poate preveni o ventilație slabă a casei dvs., care va expune inevitabil familia la vapori toxici. Înțelegerea aspectului și utilizarea materialelor potrivite va ajuta sistemul dvs. de instalații să dureze mai mult.

De asemenea, trebuie să respectați codurile de construcție impuse reședinței dvs. locale. Cel mai bine ar fi să angajați un instalator profesionist care să facă toate instalările pentru dvs. pentru a vă asigura că reglementările codului sunt îndeplinite și pentru a vă păstra familia în siguranță.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.