Dacă ai o piscină frumoasă, vecinii tăi sigur te vor invidia. Adăugarea de lumină a piscinei pe acesta o poate face și mai atractivă.

Prin apăsarea comutatorului, lumina piscinei vă va transforma piscina într-o priveliște uluitoare. Nu numai asta.

image - How to Install Pool Light?
Cum se instalează lumina pentru piscină?

De asemenea, poate face piscina mai sigură în timpul înotului nocturn. Având luminile instalate, timpul de înot nu este limitat doar la lumina zilei. Puteți folosi apa oricând doriți.

Instalarea luminilor pentru piscină nu este atât de grea pe cât crezi. Trebuie să știi unde să așezi luminile. Acest ghid de instalare a luminii piscinei oferă tot ajutorul de care aveți nevoie la instalare. Nu trebuie să chemați experții pentru a instala luminile.

Pașii pentru instalarea luminii piscinei

Chiar dacă trebuie să consultați manualul de instrucțiuni furnizat de producător, pașii de instalare a luminii piscinei de mai jos vă pot ajuta foarte mult.

Alegeți lumina potrivită pentru piscină

Poate fi necesar să petreceți ceva timp pentru a decide ce lumină este ideală pentru nevoile, gustul și bugetul dumneavoastră. Printre opțiuni se numără halogen, LED și fibră optică – și fiecare are avantajele și dezavantajele sale.

Asamblați Luminile

Pentru a vă instala lumina, urmați instrucțiunile producătorului după ce ați decis cea mai bună opțiune pentru dvs. Testați etanșeitatea tuturor garniturilor prin scufundarea lor în apă puțin adâncă și căutând bule.

Alegeți între baterie sau lumini electrice

Dacă utilizați o piscină luminoasă alimentată cu baterie, puteți adăuga bateria și continuați cu pasul următor. Aceasta este alegerea populară a proprietarilor de piscine care doresc un efect de stimulare sau să dispună de iluminare pe piscina lor.

Dar pentru cei care doresc să lumineze piscina la maxim, trebuie să configureze o sursă de alimentare. Cel mai bine este să utilizați o priză GFCI. Montați transformatorul de lumină lângă priză și conectați-l.

Dacă este imposibil să faceți acest lucru, puteți monta o cutie de joncțiune rezistentă la apă pe linia electrică actuală. Deoarece veți avea de-a face cu electricitate, cel mai bine este să lăsați experții să facă această parte.

Instalați lumina piscinei

Testați mai întâi lumina piscinei înainte de instalare. Asigurați-vă că funcționează. Apoi începeți să instalați lumina pe piscină urmând instrucțiunile manualului producătorului.

Pentru lumina cu fir cu perete rigid, trebuie sa indepartati marginea din zona. Poziționați cablul și plasați un nou cadru. Acesta va ajuta la ancorarea cablului de balustrada piscinei pe baza specificațiilor producătorului pentru pereții moi.

Dacă adăugați o nouă lumină la o piscină existentă, pașii sunt mai complicati și pot necesita ajutorul unui profesionist.

Ar fi de ajutor dacă ați goli mai întâi piscina când adăugați lumină nouă. După îndepărtarea apei dintr-o piscină, instalarea noii surse de iluminat necesită ceva muncă.

Treceți un fir înapoi acolo unde doriți să îl porniți sau să îl opriți de pe peretele piscinei. Luați în considerare toate alternativele dvs. (mai ales dacă intenționați să adăugați lumini în viitor) înainte de a începe proiectul. Acest lucru vă va economisi mult timp, efort și bani pe termen lung.


Citeste si:


Sfaturi și trucuri utile atunci când instalați lumina pentru piscină

Următoarele sunt câteva sfaturi de întreținere pentru a vă asigura că luminile dumneavoastră continuă să funcționeze la apogeu pentru mulți ani de acum înainte.

Instalați luminile pentru piscina interioară într-o locație ușor accesibilă, cu suficient cablu în spate pentru a permite întreținerea simplă.

Dacă este posibil, instalați-le la aproximativ 300-400 mm de partea superioară a copingului mai adânc decât atât, nu ar fi ușor de întreținut.

Luați cel puțin 15 minute în fiecare săptămână, chiar și iarna, pentru a aprinde lumina piscinei dvs., deoarece acest lucru va ajuta la eliminarea oricărei umidități prinse care s-a acumulat în interiorul cavității și va ajuta la prelungirea duratei de viață a globului de iluminat al piscinei.

Întrebări frecvente (FAQ)

Iată câteva întrebări și răspunsuri pe care s-ar putea să le pui:

Este posibil să adăugați mai mult de o lumină pentru piscină?

Da, este posibil, dar depinde de dimensiunea piscinei și de poziția luminii piscinei. Instalați luminile strategic pentru a preveni petele întunecate. O piscină de 15 x 30 poate folosi o singură lumină.

Dacă utilizați o singură lumină pentru întreaga piscină, poziționați-o lângă capătul său adânc cu un fascicul de lumină îngust. Pentru piscine mai mari, puteți adăuga 2 până la 3 lumini.

Ce este protecția GFCI?

Dispozitivele de întrerupere a circuitului de defect la pământ (GFCI) trebuie utilizate pentru a proteja majoritatea dispozitivelor și echipamentelor care deservesc piscine și spa-uri, precum și zonele înconjurătoare. Aceasta include, dar nu se limitează la, următoarele:

  • Corpuri de fixare la mai puțin de 10 picioare de marginea unei piscine sau a unui centru spa, cu excepția cazului în care dispozitivul este la mai mult de 5 picioare deasupra suprafeței apei.
  • Peste 15 volți pentru iluminatul subacvatic al piscinei
  • Prize la 20 de metri de o piscină sau o cadă cu hidromasaj
  • Motoare și controlere pentru acoperirea piscinei
  • Sunt disponibile recipiente pentru motoarele pompelor pentru piscine la toate distanțele de la piscină

Există reglementări guvernamentale pe care trebuie să le respect atunci când instalez o lumină pentru piscină?

La fel ca în garduri, există reglementări pe care trebuie să le rețineți atunci când instalați lumina pentru piscină. Acest lucru se aplică de obicei dacă instalați luminile sub nivelul apei.

Luminile subacvatice ar trebui să aibă un grad de impermeabilitate IPX8, iar luminile nou instalate nu trebuie să depășească 12V A/C sau 30V D/C. Luminile ar trebui să fie răcite cu apă tot timpul și ar trebui să rămână aprinse dacă nu sunt scufundate în apă.

Gânduri finale

Cu ghidul de mai sus și urmând manualul producătorului despre cum să instalați luminile pentru piscină, vă puteți instala cu ușurință sistemul de iluminat al piscinei. Doar asigurați-vă că alegeți iluminatul potrivit și urmați reglementările guvernamentale.

Acesta vă va menține piscina atractivă și sigură pentru utilizare zi și noapte. Pentru instalarea complexă a luminilor, poți căuta profesioniști care să le instaleze pentru tine.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.