Cum se aplică poliuretan, finisaj pentru lemn poliuretan pe bază de ulei – Când aveți nevoie de un finisaj foarte dur, care este rezistent chimic, poliuretanul este o alegere bună. Punctele forte ale poliuretanilor sunt proprietățile de construcție ridicate care permit un număr minim de straturi și o rezistență bună.

Punctele slabe ale poliuretanului sunt uscarea lentă (poliuretanii cu „uscare rapidă” durează aproximativ 4 – 6 ore să se usuce), îngălbenirea și problemele de aderență la unele substraturi. Poliuretanii nu pete de apă (inele albe) cum ar fi șelac și lac, sunt, prin urmare, buni pentru blaturi de masă unde ar putea exista scurgeri de lichid.

Cum se aplică poliuretan, finisaj pentru lemn din poliuretan pe bază de ulei

Cum se aplică poliuretan, finisaj pentru lemn din poliuretan pe bază de ulei
Cum se aplică poliuretan, finisaj pentru lemn din poliuretan pe bază de ulei

Poliuretan tradițional pe bază de ulei

Poliuretanii pe bază de ulei sunt uretani modificați cu ulei. Majoritatea uretanilor de ulei se vor îngălbeni cu timpul, așa că nu ar trebui să fie folosiți ca strat transparent peste finisajul dvs. fals sau peste petele de lemn spălate / murat. Îngălbenirea nu este de obicei o problemă cu majoritatea culorilor de pete, chiar nu observați că are loc pe lemnul vopsit mai închis. Poliuretanul Minwax vine în culori lucioase, semilucioase și satinate. Folosesc des luciul satinat, pare a fi nivelul de luciu preferat al clientului.

Poliuretan peste pată – Lucrări noi

Puteți obține un finisaj destul de bun cu două straturi de poliuretan. Un finisaj mai bun se obține cu trei. Puteți aplica poliuretan direct peste vopsea pentru lemn sau puteți accelera lucrarea aplicând mai întâi un etanșant adecvat, apoi aplicând două straturi de poliuretan.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Trebuie citit:

De ce Seal First?

Deoarece poliuretanul se usucă atât de lent, un strat de etanșare cu uscare rapidă va grăbi progresul lucrării. Nu trebuie să folosiți un etanșant, puteți aplica un strat de poliuretan în fiecare zi – pe o perioadă de două sau trei zile – dacă aveți timp pentru asta.

Pentru mulți profesioniști, timpul este esențial, iar etanșarea cu un dispozitiv de etanșare rapid uscat este calea de urmat. De fapt, majoritatea profesioniștilor ar pune probabil două straturi de etanșant cu uscare rapidă, apoi un strat final de uretan cu uscare lentă pentru finisarea finală.

Nu ar trebui să aplicați poliuretan peste shellac/ șerlac

Ai grijă peste ce ai pus poliuretan. Poliuretanul are aderență slabă la unele finisaje. Șelacul obișnuit, indiferent dacă este limpede sau portocaliu, conține ceva ceară naturală care va respinge poliuretanul și va face ca acesta să se desprindă și să se decojească.

Un sigilant universal bun este Zinsser’s Seal Coat, care este un shellac decerat, funcționează bine sub poliuretan. Seal Coat se usucă rapid și nu va ridica sau smulge culoarea unei pete pe bază de ulei.

Slefuirea intre straturi

Slefuirea intre straturi este importanta la finisarea lemnului, in special la poliuretan. Dacă ați folosit un etanșant ca prim strat, asigurați-vă că îl șlefuiți înainte de aplicarea poliuretanului. De asemenea, trebuie să șlefuiți între straturi de uretan. Slefuirea va indeparta orice praf si noduri, precum si va oferi o ancora pentru urmatorul strat. Amintiți-vă, poliuretanul nu are cea mai bună aderență – șlefuirea este importantă. Îndepărtați praful de șlefuit cu un vid, urmat de o șervețelă cu microfibră

Si ca tot vorbim de lemn, sugestia noastră este să vedeti si mobila la comanda de la colegii nostrii de la Atelierul Bucuresti.

Puteti sa admirati si cateva din cele mai recente lucrari efectuate de zugravii nostrii profesionisti pe care le-am postat pe pagina noastra de instagram

Citiți:Pictura peste lac

Aplicație

Puteți pune poliuretanul cu o perie sau cu spray. Puteți chiar să-l rulați cu un capac curat, scurt, pe suprafețe mari, cum ar fi uși sau lambriuri.

Nu scuturați finisajele limpezi, în special finisajele transparente groase, deoarece va introduce aer în material. În schimb, amestecați poliuretanul cu un baton de vopsea, înainte de utilizare. Asigurați-vă că amestecați platerul depus pe fundul cutiei sau satinul dvs. cu să nu fie „satinat” atunci când este aplicat.

Periajul

Poliuretanul a fost făcut pentru periaj. Este o plăcere să te periezi. Așezați-l, lăsați-l și lăsați-l. Nu peria prea mult sau vei avea probleme de luciu. Dacă periați spatele în poliuretan semiuscat, acesta va arăta plat (lucitor) acolo unde ați făcut periajul spatelui. Pune-l, pune-l bine și mergi mai departe.

Finisajele rigide, cum ar fi poliuretanul, merg mai bine cu o perie neagră din porțelan. Periile cu peri mai moi nu vor răspândi materialul (cum iese din cutie) foarte bine. Puteți să-l subțiați puțin dacă este necesar, pentru o periere mai bună, dar veți reduce forma filmului și veți crește numărul de straturi necesare.

Spray

Va trebui să subțiați materialul pentru pulverizare. Folosiți băuturi spirtoase minerale și treceți poliuretanul printr-o sită în timp ce îl turnați în pistolul de ceașcă. Utilizați un pulverizator HVLP și purtați un respirator în timpul procesului de pulverizare. Există finisaje de pulverizare mai bune decât poliuretanul. Shellac, lacul și chiar lacurile pe bază de ulei se pulverizează mai bine. Forța poliuretanului este construcția ridicată. Pune-l cu o pensula, vei obtine un finisaj destul de decent, intr-un numar minim de straturi. Alte finisaje vor pulveriza și șterge mai bine decât poliuretanul.

Rolă

De fapt, puteți aplica poliuretan cu o rolă curată și scurtă. Trebuie să continuați cu o „înclinare” folosind mișcări ușoare de perie în direcția granulei lemnului pentru a elimina orice bule de aer și sticlă. O rolă de somn scurtă folosită va funcționa mai bine decât una nouă, deoarece va pierde mai puțin (sperăm că deloc). Orice scame de rolă va apărea într-un finisaj clar, așa că aveți grijă când rulați.

Poliuretan peste finisaje vechi

Deoarece poliuretanul este puțin capricios și nu va adera la unele finisaje transparente care conțin ceară sau sterați, este mai bine să utilizați un lac de ulei în loc de poliuretan peste straturile transparente vechi. Dacă într-adevăr aveți nevoie de duritatea suplimentară și rezistența la apă a poliuretanului, aplicați mai întâi un strat de Zinsser’s Seal Coat, apoi aplicați poliuretanul ca finisaj final.

Când treceți peste un finisaj vechi, curățați întotdeauna suprafața veche – curățare scârțâitoare. Îndepărtați orice urmă de lustruire pentru mobilă și ceară etc… apoi șlefuiți suprafața, înainte de a aplica orice poliuretan. Dacă casa dvs. a fost construită înainte de 1978, ar trebui să săriți peste șlefuire, dar TREBUIE să vă asigurați că suprafața este absolut curată. Apoi utilizați Seal Coat, care are o bună aderență la majoritatea suprafețelor, chiar și straturi lucioase transparente, cu condiția ca acestea să fie curate.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.