Nimic nu completează aspectul unei case mai mult decât plantele, copacii și arbuștii din jurul exteriorului. Plantele vii par să facă o casă să prindă viață, cu culoare și ardoare, ca să nu mai vorbim de atractivitatea. În funcție de locul în care locuiești, pot exista sute sau mii de plante din care să alegi. Iată câteva idei despre cum să începeți.

image - How to Customize Your Landscape Design
Cum să vă personalizați designul peisajului

Decideți funcția spațiului amenajat

Functionalitatea spatiului de amenajat este prioritatea numarul unu. Proprietatea are nevoie de umbră? Adorați tufele de trandafiri și doriți să îngrijiți o grădină de trandafiri premiată pe vreme caldă? Copiii sau animalele de companie vor fi foarte des în zonă? Apoi, un iaz îngropat pentru copii poate să nu fie cea mai bună caracteristică, dar poate că o baie pentru păsări va fi suficientă.

DIY sau apelați un profesionist

În funcție de amploarea și dimensiunea proiectului, este posibil să doriți să îl faceți singur dacă planificați doar câțiva copaci, flori sau arbuști. Dar, dacă ai inima pusă pe stâncă peisaj, caracteristici de apă sau căi întortocheate, un profesionist va face proiectul terminat să arate uimitor.

Faceți câteva cercetări înainte de a apela la un profesionist în peisaj precum Architectural Landscape Design Inc. Internetul și site-urile de socializare precum Pinterest oferă o mulțime de fotografii și idei de design ca punct de plecare. Un profesionist poate ajuta la adaptarea speciei de plante la geografia dumneavoastră specifică .


Citeste si:


Găsiți echipa potrivită

După ce ideea generală a amenajării peisajului este în vigoare, sunați mai multe companii locale pentru estimări înainte de a vă angaja. Întrebați dacă estimările sunt gratuite. Uneori, companiile vor percepe o taxă pentru un design computerizat al zonei propuse.

Această taxă este pentru a recupera timpul lor de a vă oferi un plan personalizat pentru nevoile dumneavoastră specifice. Puteți găsi companii de peisaj online sau vorbind cu prietenii, familia sau vecinii cărora li s-au făcut recent amenajări peisagistice pe proprietățile lor.

La ce să vă așteptați la prima întâlnire

  • Întâlnirea inițială ar trebui să aibă loc la tine acasă, astfel încât peisagiştii să poată vedea caracteristicile unice ale terenului, casei, copaci, panta și orice alte lucruri care vor avea un impact direct asupra rezultatului propus. Acesta este locul în care colectarea ideilor pe rețelele sociale în prealabil va fi de mare ajutor. Aici ar trebui discutate și opțiunile de buget și materiale.
  • Apoi, firma de peisaj va întocmi un design care să se potrivească zonei. Ele pot chiar să iasă și să tragă linii pe sol pentru a oferi proprietarului o perspectivă vizuală a locului în care va fi produsul finit. Când toată lumea este fericită, instalarea poate începe.
  • Asigurați-vă că aveți un timp de finalizare înscris în contract. În funcție de complexitatea designului, instalarea unui nou peisaj poate dura 4 săptămâni sau mai mult.

Plantele oferă mai mult decât frumusețe

Copacii mari oferă umbră casei tale, reducând astfel costurile cu energie pe tot parcursul anului. Plantarea arbuștilor și a florilor va oferi, de asemenea, o modalitate de utilizare a apei în exces, deoarece plantele absorb mai multă umiditate și vă pot ajuta gazonul să devină suprasaturat de ploaie.

Florile atrag, de asemenea, păsări și insecte frumoase pe proprietatea dvs. și oferă ore de relaxare urmărind natura.

Lucrul cu un profesionist în design peisagistic vă va asigura că ideile dvs. trec de la cap la computer, la o priveliște frumoasă. Nu uitați să aveți răbdare cu întregul proces, deoarece echipa lucrează pentru a vă ajuta să vă transformați ideile în realitate.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.