Vreti să știti cum sa va îngrijiti copacii si sa nu ajungeti la…

Cum să vă îngrijiți copacii pentru o curte bine întreținută

Echipa Utopian Construct este o firma de amenajari interioare si exterioare ce a strans cele mai importante sfaturi pentru tine .

Hai sa incepem!

Cum să vă îngrijiți copacii pentru o curte bine întreținută

Conținutul paginii despre ingrijirea copacilor

Copacii joacă un rol foarte important în întregul tău design peisaj. De fapt, ele pot fi considerate drept cele mai valoroase zone verzi în care să investești.

spatiu construit sfaturi pentru gradina de la cel mai celebru peisagist englez
spatiu construit sfaturi pentru gradina de la cel mai celebru peisagist englez

De asemenea, daca vreți sa stiti dacă aveti nevoie de un peisagist sau daca merită să angajati unul in acest articol.

În primul rând, oferă umbră casei și împrejurimilor, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să reduceți costurile cu energia.

De asemenea, deoarece copacii oferă și o valoare estetică deosebită, ei sunt unul dintre numeroasele elemente care pot crește valoarea proprietății tale pe termen lung.

În general, să plantați copaci în curtea dvs. este o investiție bună, mai ales cu beneficiile, frumusețea și energia liniştitoare pe care le aduc.

Cu toate acestea, vă puteți bucura de aceste beneficii doar dacă copacii sunt bine întreținuți. Cu siguranță, un copac bătrân și pe moarte va aduce doar opusul.

De exemplu, un copac bătrân va da impresia că casa ta este veche și neglijată, scăzând valoarea de piață.

Astfel, dacă ai copaci în curtea ta, trebuie să știi să-i întreții.

semne-ca-trebuie-sa-indepartezi-un-copac
semne-ca-trebuie-sa-indepartezi-un-copac

De asemenea, am scris si un articol despre semnele pe care trebuie sa stii ca trebuie sa indepartezi un copac. De asemenea, ar trebui sa stiti de ce este importanta replantare dupa îndepărtarea copacilor

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a avea copaci bine întreținuți în curtea ta:

Cunoașteți tipul de arbore

La fel ca orice ființă vie, copacii au nevoi diferite. Acesta este motivul pentru care primul lucru de făcut pentru a avea o curte bine întreținută este să cunoașteți tipul de copac pe care îl doriți, precum și nevoile acelei specii de copaci.

Înainte de a planta un copac sau dacă aveți deja un copac în curtea din spate, luați în considerare cercetarea de ce au nevoie. Pe măsură ce vă desfășurați cercetarea, țineți cont de următoarele puncte:

  • De câtă apă are nevoie copacul?
  • Este copacul pe care intenționați să-l plantați sau să îl prezentați în curtea dvs. predispus la secetă?
  • Este copacul sensibil la vânturile puternice?
  • Care este tipul de sol potrivit pentru rădăcinile copacului?

Plantați la locul potrivit

Dacă există un copac în locul dorit și nu vă place cum arată în acea zonă, cel mai bine ar fi să contactați un serviciu de îndepărtare a copacilor .

În acest fel, veți fi siguri că copacul existent va fi eliminat în mod corespunzător și apoi puteți planta copacul dorit în același loc.

În mod ideal, doriți o zonă în care copacul poate avea suficientă expunere la soare. De asemenea, din moment ce v-ați făcut deja cercetările, cel mai bine este să luați în considerare cât spațiu va ocupa copacul odată ce este complet crescut.

Nu plantați copaci uriași unul lângă altul, deoarece le puteți limita potențialul de creștere.

În cele din urmă, înainte de plantare, asigurați-vă că rădăcinile nu se vor apropia prea mult de liniile electrice sau de orice linii de utilități subterane, mai ales când copacul este complet crescut. În acest fel, copacul nu va provoca daune masive pe termen lung.


Citeste si:


Tunderea

Tunderea este o responsabilitate importantă pe care trebuie să ți-o asumi ca proprietar de copac. Acest lucru se datorează faptului că tăierea va permite copacului să rămână puternic și sănătos.

Rețineți că tăierea copacilor în mod greșit poate deteriora aspectul curții, mai ales că copacul nu va arăta atât de sănătos pe cât ar trebui să fie.

Pruning

De asemenea, tăierea necorespunzătoare a copacilor poate face din aceștia o sursă de boli și ciuperci și crește șansa de a infecta alte vegetații găsite în curtea ta.

Iată câteva semne care vă arată că tăiați greșit:

  • Dacă copacul are niște tăieturi zimțate
  • Dacă copacul este greu de jos sau de sus
  • Dacă arborele se înclină excesiv
  • Dacă un copac este privat de lumina soarelui de către un alt copac

Pentru a vă asigura că arborele dvs. nu va suferi niciuna dintre aceste consecințe, cel mai bine este să apelați la un arborist.

Udare

Pe lângă tăiere, trebuie să vă udați copacii în mod corespunzător pentru o curte bine întreținută.

Procesul de udare va depinde de specia copacului, dar, în general, copacii tineri trebuie udați în mod constant.

Între timp, unele tipuri de copaci, chiar dacă sunt deja maturați, ar putea avea nevoie de atenția ta, mai ales când este sezonul uscat.

Când udați copacii, rețineți că apa trebuie să sature în întregime rădăcinile copacului, care este de obicei de două până la trei picioare adâncime pentru copacii maturi.

Aceasta înseamnă că nu ar trebui să vă bazați pe aspersoare, deoarece acestea nu vor pătrunde în sol. Ca alternativă, cel mai bine este să folosiți un bazin de sol sau irigare prin picurare.

De asemenea, evitați să vă înecați copacii. Cel mai bine este să așteptați ca solul să fie parțial uscat, apoi puteți uda din nou.

Cuvinte finale

Doar pentru că unii copaci nu necesită îngrijirea blândă și iubitoare pe care o fac alte plante sau flori, nu înseamnă că ar trebui să-i neglijezi complet.

Deoarece copacii oferă o mulțime de beneficii, este important să-i întrețineți în mod corespunzător.

Sperăm că, având în vedere sfaturile de mai sus, acum aveți o idee despre cum să aveți grijă de copacii tăi.

Dacă aveți întrebări sau nu aveți timp să vă îngrijiți copacii, cereți ajutor de la profesioniști – un arborist.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.