Curățarea casei poate fi un proces extrem de consumator de timp și uneori descurajant. Cu sarcinile de zi cu zi, nu este de mirare că oamenii angajează agenți de curățenie, cum ar fi Clements Cleaning. Cu toate acestea, dacă tu ești cel care se ocupă de curățenia gospodăriei în mod regulat, există câteva modalități de a o face mai eficientă.

Iată o listă de 11 sfaturi despre cum să vă curățați casa rapid, care vă vor ajuta garantat să obțineți un pic de viață în casa în cel mai scurt timp!

image - How to Clean Your House Fast 11 Efficient House Cleaning Tips
Cum să-ți cureți casa rapid 11 sfaturi eficiente pentru curățarea casei

Planifica

Dacă timpul este o problemă, nu uitați să planificați din timp și să vă gândiți la sarcinile care trebuie făcute. Acest lucru vă va ajuta să pregătiți instrumentele și echipamentele necesare și vă va ajuta să faceți față eventualelor urgențe care pot apărea.

Rămâi organizat

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că casa dumneavoastră rămâne curată este să rămâneți organizat. Asigurați-vă că toate articolele de uz casnic sunt depozitate în locația lor desemnată, astfel încât să nu fie nevoie de confuzie și să vă fie ușor să vă concentrați asupra a ceea ce trebuie să faceți în continuare.

Fii sistematic

Nu poți curăța o cameră întreagă într-o manieră dezorganizată. În schimb, fă-ți timp să te gândești la ce zone trebuie curățate și apoi du-te la finalizarea fiecărei sarcini una câte una până când este finalizată. Această strategie poate fi adaptată cu ușurință, indiferent dacă vă curățați dormitorul sau întreaga casă.


Citeste si:


Curățați pe măsură ce mergeți

Nu așteptați până la sfârșitul zilei pentru a face curățenie, deoarece asta înseamnă că va mai avea multă muncă de făcut. În schimb, abordează fiecare zonă după cum și când este nevoie și rămâi la curent cu treburile tale! Asigurați-vă că curățați pe măsură ce mergeți și că nu rămâne nimic în jur în timp ce treceți la o altă sarcină, cum ar fi aspirarea sau curățarea prafului.

Ștergeți oglinzile și suprafețele de sticlă

Oglinzile și suprafețele din sticlă pot fi o mică problemă de păstrat curate. Dacă sunt lăsate necurățate, pot începe să adune praf și murdărie foarte repede. Deci, în schimb, utilizați o cârpă moale, fără scame sau un praf din microfibră pentru a șterge sticla. Dacă utilizați un produs de curățare pentru sticlă pe oglinzi, utilizați și o cârpă fără scame, deoarece acest lucru va preveni formarea de dungi.

Dezinfectați blaturile și suprafețele

Dacă există vărsări și alți contaminanți pe blaturi, curățați-le folosind un produs de curățare sigur pe orice suprafață, inclusiv șervețele antiseptice. Spălați în mod regulat suprafețele folosind o cârpă moale și umedă sau un praf din microfibră. Acest lucru vă va face mai ușor să le mențineți în stare bună. Pentru curățarea zilnică a blaturilor, puteți folosi spray dezinfectant de la Clements Cleaning.

Eliminați dezordinea

Dezordinea este dezastrul majorității gospodăriilor. Începe să se adune în dulapuri, sertare, cu telecomanda televizorului sau consola de jocuri video. Îndepărtând dezordinea, puteți face mai ușor să depozitați alte lucruri în dulap și să împiedicați ca acestea să fie prinse în dezordine.

Concentrați-vă pe căzi, chiuvete și toalete

Dacă faci curățenie în casă, concentrează-te pe zonele de baie și bucătărie. Acestea sunt zonele în care este necesar să vă asigurați că totul este curat și ordonat pentru a le utiliza. Îndepărtați orice pete din baie, curățați chiuveta și toaleta, frecați în spatele robinetelor și îndepărtați orice mucegaiuri sau murdărie din căzi și chiuvete.

Mătură, apoi mop

Dacă măturați, încercați să faceți acest lucru înainte de a șterge, se va economisi timp. Apoi, folosește un mop moale cu apă caldă pentru a scăpa de eventualele pete și scurgeri care s-ar fi putut aduna pe podea. Apoi, este important să aerisești zona și să o lași să se usuce corespunzător.

Continuați să vă mișcați când aspirați

Dacă curățați cu un aspirator, încercați să vă deplasați în jurul zonei în loc să stați prea mult timp într-un singur loc. Acest lucru vă va facilita curățarea și va permite o circulație mai bună. De asemenea, continuați să vă mișcați atunci când aspirați și deplasați-vă în jurul mobilierului și al altor obiecte pentru a facilita aspiratorul să elimine murdăria de dedesubt.

Faceți curățenia o activitate de grup

Dacă locuiți cu membri ai familiei, transformați-o într-o activitate de grup prin atribuirea de roluri. De exemplu, dacă te ocupi de bucătărie, atunci cere-ți partenerul să te ajute cu baia sau atribuiți-i alte roluri. Acesta va fi o modalitate eficientă de a face treaba rapid și eficient.

Cu aceste sfaturi despre cum să vă curățați casa rapid, vă veți putea curăța casa în mai puțin timp. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă organizați și să vă eficientizați rutina de curățare. Astfel, puteți petrece mai mult timp făcând lucruri care sunt mai plăcute.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.