Ghid complet ”Cum să șlefuiești podele din lemn de esență tare” adus de firma de amenajari interioare si exterioare Utopian Construct.

Cum să șlefuiești podele din lemn de esență tare

Cum să șlefuiești podele din lemn de esență tare

Conținutul paginii

Slefuirea podelelor din lemn de esență tare și lustruirea lor este o modalitate excelentă de a restabili podelele obosite, zgâriate și cu aspect plictisitor.

Este o modalitate excelentă de a avea podele cu aspect uimitor și de a transforma întregul aspect al casei tale.

Cum să șlefuiți podelele din lemn de esență tare

Din fericire, șlefuirea podelelor din lemn de esență tare este ceva ce poți face bricolaj. Cu aceste sfaturi pentru șlefuirea podelei, veți fi gata să vă abordați proiectul de restaurare a podelei ca un profesionist!

De ce veți avea nevoie pentru a șlefui podelele din lemn de esență tare ca un profesionist

Echipament de șlefuit

 • Slefuit cu tambur – cu hartie abraziva
 • Edger (slefuitor de margini) – cu șmirghel
 • Slefuitor mouse – cu șmirghel
 • Hârtie abrazivă și bloc de șlefuit
 • Prelungitor

Echipament individual de protecție

 • Ochelari de protecţie
 • Auzi mufe sau dopuri de urechi
 • Pantofi cu capac din oțel
 • Masca de praf

Alte bucăți și piese obligatorii

 • Ecran de plastic și bandă
 • Sticlă de apă (slefuirea podelei este o muncă grea)
 • Ciocan
 • Poanson pentru unghii
 • Chit (opțional)
 • Cuțit de chit (opțional)
 • Mătură și tavă de praf
 • Aspirator

Sfat de șlefuire a podelei Pro

Deși puteți scăpa folosind mașinile de șlefuit de mână, merită cu siguranță costul suplimentar pentru a închiria aceleași instrumente pe care le folosesc companiile profesionale de șlefuit pardoseli .

Magazinul dvs. local de închiriere de scule ar trebui să aibă mașini de șlefuit și mașini de tăiat. Aceste două șlefuitoare de calitate comercială sunt foarte recomandate pentru o experiență de șlefuire netedă a podelei.

Magazinul local de scule vă va putea, de asemenea, să vă ofere sfaturi specifice despre cum să utilizați șlefuitoarele de podea.


Citeste si:


Pasul 1. Pregătiți spațiul de lucru

Scoateți totul din încăperile/spațiile pe care intenționați să le șlefuiți. Camera trebuie să fie complet goală, iar podeaua trebuie să fie complet liberă.

Curățați toate blaturile și mutați toate obiectele într-o altă cameră. Singurele lucruri care ar trebui să fie în spațiul dvs. de lucru sunt instrumentele și echipamentele personale de protecție și articolele menționate mai sus în listă.

Pasul 2. Secțiunea în afara spațiului de lucru

Dacă șlefuiți doar o secțiune a casei, este absolut imperativ să separați zona de lucru cu folie de plastic și bandă adezivă.

Zona secționată trebuie să fie cât mai aproape etanșă practic posibil. Acest lucru se datorează faptului că șlefuirea podelei din lemn de esență tare este o muncă dezordonată și creează o cantitate incredibilă de praf care devine în aer.

Acest praf din aer merge peste tot și în cele din urmă se așează pe tot! Dacă doriți să economisiți ore întregi de praf de curățat, atunci fă-ți o favoare și separă spațiul de lucru cu folii și bandă de plastic, făcându-l cât mai aproape de etanșare.

Pasul 3. Înfige cuiele în podea

Odată ce spațiul dvs. de lucru este gata de funcționare, este timpul să puneți acele cuie în podelele din lemn de esență tare. Acesta este un pas important.

Nerespectarea acestui lucru va duce la uzura rapidă a șmirghelului și, posibil, chiar la deteriorarea utilajului.

De asemenea, riscați să șlefuiți complet capul unghiei, ceea ce duce la nesiguranță în podea. Pentru a face acest lucru, pur și simplu mergeți prin cameră și puneți unghia pe capul cuiului și loviți-l ferm de câteva ori cu ciocanul.

După ce ați făcut un rând de cuie, puteți aplica chit în găuri folosind cuțitul de chit. Așteptați ca chitul să se usuce, apoi continuați cu pasul 4.

Pasul 4. Slefuiți marginile

Începeți proiectul de șlefuire a podelei din lemn de esență tare șlefuind marginile camerei folosind șlefuitorul de margini sau mașina de tăiat.

Dacă podelele din lemn de esență tare sunt adânc zgâriate și canelate, începeți prin a utiliza hârtie abrazivă cu granulație grosieră (granulație 40).

Dacă podelele tale sunt doar ușor zdrobite, atunci probabil că poți sări peste granulația grosieră și să folosești șmirghel cu granulație medie (granulație 80).

Nu există reguli stricte și rapide aici. Totul depinde de starea podelelor din lemn de esență tare înainte de a începe.

Dacă aveți îndoieli, începeți prin a folosi șmirghel cu granulație mai fină, deoarece nu doriți să provocați zgârieturi inutile la podelele din lemn de esență tare.

Dacă descoperiți că progresul este lent și că există încă zgârieturi și urme vizibile, atunci opriți-vă și treceți la șmirghel cu granulație mai grosieră.

Odată ce ați ales granulația adecvată de șmirghel, continuați șlefuirea marginilor întregii încăperi sau încăperi în care lucrați.

Pasul 5. Slefuiți colțurile cu șlefuitorul mouse-ului

Din păcate, mașina de tăiat nu va putea ajunge adânc în colțurile camerei. Acolo intervine șlefuitorul cu șoarece. Folosind aceeași hârtie abrazivă ca cea pe care ați folosit-o pentru ghivitul și colțurile camerei.

Pasul 6. Slefuiți mijlocul camerei folosind șlefuitorul cu tambur

Pasul 6.1 Rulați șlefuitorul cu tambur în diagonală

Odată ce marginile și colțurile camerei au fost șlefuite. Utilizați șlefuitorul cu tambur pentru a șlefui mijlocul camerei.

Folosiți același șmirghel ca și pe margini. Pentru podelele puternic zgâriate și canelate, este o idee bună să începeți procesul de șlefuire prin rularea șlefuitorului cu tambur în diagonală peste granule.

Rețineți că acest lucru va crea urme de zgârieturi care trec peste firul lemnului, așa că dacă podelele dvs. sunt probabil doar zgâriate și zgâriate, atunci acest pas nu va fi necesar.

Când utilizați mașina de șlefuit cu tambur, asigurați-vă că vă mișcați mereu în timp ce șlefuitorul este în funcțiune.

Dacă stați nemișcat în timp ce mașina de șlefuit funcționează, aceasta poate duce la crearea unei caneluri mari în podea!

Pasul 6.2 Rulați șlefuitorul cu tambur în direcția plăcilor de pardoseală

Apoi, este timpul să eliminați liniile diagonale create de rularea în diagonală a mașinii de șlefuit cu tambur, rulând mașina de șlefuit cu tambur în direcția scândurilor de podea sau cu granulația naturală a scândurilor din lemn de esență tare.

Rulați șlefuitorul cu tambur înainte și înapoi până când liniile diagonale, urmele de zgârieturi și canelurile au fost îndepărtate.

Felicitări, tocmai ați finalizat cel mai lung, consumator de timp și obositor pas din întregul proces. Numai de aici devine mai ușor.

Pasul 7. Repetați

Repetați pașii 4-6 de încă trei ori, folosind o granulație mai fină de hârtie abrazivă de fiecare dată.

80-120 granulație medie

150-180 granulație fină

220-240 granulație super fină

Pasul 8. Curățare

Felicitări dacă ați ajuns la pasul 8. Plăcile voastre din lemn de esență tare ar trebui să fie super netede și să arate incredibil.

Gata pentru lăcuire. Acum tot ce trebuie să faceți este să curățați praful și să faceți un duș, să vă odihniți și să vă recuperați.

Folosiți mătura și paleta de praf pentru a colecta cea mai mare parte a prafului și terminați-l cu un aspirator.

În funcție de calitatea colectoarelor de praf de pe mașinile pe care le-ați închiriat, este posibil să fie necesar să aspirați plinte, pereți și pervazuri și alte suprafețe pe care se poate acumula praful.

Treaba făcuta

Iată-l. Slefuirea podelelor din lemn de esență tare nu este atât de complexă pe cât ați fi crezut. Urmând pașii prezentați, veți fi echipat cu cunoștințele de care aveți nevoie pentru a șlefui cu succes podelele din lemn de esență tare.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.