Lemnul este cel mai comun material pentru scări. Stejar roșu, stejar alb, mahon, pin sau chiparos, astfel de scări există în orice altă casă rezistând puternice de zeci de ani.

Le poți avea de-a lungul vieții dacă știi cum să protejezi scările din lemn. Oamenii nu se gândesc de obicei la înlocuirea sau reconstruirea scării la fel de mult ca casa.

image - How to Protect Wood Stairs
Cum să protejați scările din lemn

Cu toate acestea, să ne gândim, scara este supusă mai multor tensiuni decât orice altă parte a casei care se află a doua etaj. Podeaua este așezată pe pământ și astfel rămâne în siguranță prin uzură.

În plus, structura simplă face ca reparația să fie mai puțin costisitoare decât un design complex al unei scări. Dar, scara nu este ceva ce ar trebui să tratezi la fel.

O scară învechită și defectuoasă poate avea consecințe periculoase. Alunecările și căderile simple sunt pe cât de dureroase, pe atât de o jenă clasică. Așa că ar trebui să faci o inspecție generală a scării atunci când asculți scârțâiturile și scârțâiturile.

Iată mai jos câteva tactici generale de inspecție pe care le puteți urma atunci când va veni acel moment.

  • Urcați și coborâți scările și observați care treaptă face zgomot
  • Îndepărtați mocheta, dacă există, înainte de inspecție.
  • Verificați șinele, balustrada, balustrada, balustrada împingând-o puțin și vedeți dacă se mișcă.
  • Observați dacă există goluri între îmbinările scândurilor de lemn.
  • Verificați dacă există ondulații și inflamații pe suprafețe care indică faptul că lemnul de acolo începe să se îndoaie din cauza umezelii.
  • Probabil că există o deteriorare internă Dacă există o creștere neobișnuită pe orice suprafață de lemn.
  • Va exista decolorare a lemnului.
  • Puteți să bateți la ele și să inspectați sunetul. Observați dacă sunetul reflectat este sănătos sau gol.
  • S-ar putea chiar să apară un miros din lemn.

Îngrijirea unei scări din lemn este foarte asemănătoare cu îngrijirea majorității mobilierului sau a elementelor din lemn din casă.

Astfel, ceea ce trebuie să știți sunt câteva strategii pentru a menține sănătatea lemnului încorporat în el.

Iată câteva recomandări pe care să le aplicați în această cauză, indiferent dacă aveți o scări în zig zag sau o spirală. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă de lemn.

Ulei pentru lemn

Uleiul de lemn este unul dintre cele mai comune și mai eficiente dispozitive de conservare a scărilor din lemn. Este nevoie de doar câteva straturi și de obicei durează ani de zile.

Cand aplicati uleiul pe lemn, porii il absorb, reducand cantitatea de apa absorbita si impiedicand putrezirea lemnului. Uleiurile din lemn nu sunt scumpe și sunt disponibile online și în magazinele de tâmplărie.

Nu uitați să menționați tipul de lemn din care este făcută scara dvs. pentru a obține uleiul potrivit pentru aceasta.

Puteți găsi instrucțiuni detaliate despre cum să protejați scările din lemn prin utilizarea uleiurilor pentru lemn pe internet și de la dulgheri. Un astfel de ulei poate fi util pentru a preveni diverse probleme legate de lemn.

Pentru a numi unele, lemnul exterior este atacat de pete albastre, ciuperci și alge, distrugându-și substanța și provocând pete întunecate. Umiditatea și îmbinarea apei condiționează suprafața care este întotdeauna expusă umidității.

Lumina UV face ca lignina din lemn să devină solubilă în apă, care este spălată de ploaie, lăsând lemnul fragil și gri. Și să nu uităm de dăunători, viespile, de exemplu, se hrănesc cu lemn și provoacă daune suprafețelor și suporturilor.

Lac poliuretanic

Cele mai comune lacuri poliuretanice sunt lacurile poliuretanice transparente pe bază de apă.

Poliuretanii pe bază de apă sunt mult mai ecologici și mai ușor de utilizat decât poliuretanii pe bază de solvenți, dar nu au aceeași rezistență la uzură. Acoperirea multiplă este trucul pentru o măsură perfectă.

Aplicarea durează de obicei trei până la patru straturi. Îl puteți aplica cu o perie de spumă sau nailon, dar rețineți că se usucă rapid, așa că fiți rapid cu el.

Înainte de a aplica un al doilea strat, este important să aplicați un strat subțire, să îl lăsați să se usuce peste noapte și să îl șlefuiți ușor. Al doilea strat poate fi aplicat în cel puțin 24 de ore și se usucă până la un finisaj dur și de lungă durată.

Uleiuri de ceară tare

Primele produse petroliere din ceară tare au fost dezvoltate în Europa în anii 1990 și s-au răspândit rapid pe piețele mondiale de finisare a lemnului.

Hardwax Oil este un finisaj pe bază de ulei care se înmoaie în lemn, îl colorează ușor și lasă o peliculă protectoare la suprafață.

Este conceput pentru proprietarii care doresc un finisaj mai natural din lemn, cu un fel de strat protector deasupra. Lemnul cerat are o strălucire plăcută, mai degrabă decât un luciu.

Astăzi, această ceară de ulei a evoluat în ulei de ceară tare, care este format din carnauba și ceară de albine, ulei de in, ulei de ricin, ulei de lemn și o varietate de alte rășini naturale.

Rețeta exactă variază de la un producător la altul, dar principiul rămâne același. Se usucă în 4-6 ore și nu este nevoie să reaplicați sau să lăcuiți lemnul odată ce a fost aplicat.

Cu toate acestea, deoarece vaporii pot fi puternici, asigurați-vă că casa dumneavoastră este bine ventilată înainte de a aplica. Citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile pentru a vă asigura că știți ce să faceți cu conservatorul pe care l-ați ales.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a avea mai multă grijă de designul scărilor din Marea Britanie :

Luați în considerare covoare

Mulți proprietari de case își acoperă scara cu un covor sau cu mochetă pentru protecție suplimentară. Materialul suplimentar protejează treptele scărilor și montantele din lemn de zgârieturi și alte defecte.

De asemenea, puteți adăuga mai mult stil casei dvs. cu aceste opțiuni. Pur și simplu alegeți o culoare pentru covor sau covor care completează designul camerei.

Deversările nu trebuie lăsate nesupravegheate

Orice vărsare pe scara dvs. din lemn ar trebui să fie șters cât mai curând posibil. Dacă este lăsat nesupravegheat, orice lichid poate provoca decolorarea lemnului. Aceste pete și urme pot fi dificil de îndepărtat în multe cazuri.

Pantofii murdari ar trebui evitati

Petele de apă de pe o scară din lemn pot fi cauzate de apă, noroi și alte reziduuri de la pantofii murdari. Această decolorare poate fi dificil de îndepărtat și, dacă este lăsată netratată, poate deveni permanentă.

O astfel de problemă poate fi evitată pur și simplu prin scoaterea pantofilor de la ușă când intri în casă dacă sunt murdari sau umezi. Solicitați ca familia și vizitatorii dvs. să facă același lucru.

Curățați scara în mod regulat

Praful, murdăria și alte resturi se adună ușor pe piesele scărilor din lemn. Aspirați și măturați casa scărilor în mod regulat.

Nu uitați să curățați zonele greu accesibile, cum ar fi colțurile și în jurul balustradelor. După aceea, curățați orice murdărie rămasă cu un burete și săpun uleios pentru a menține lemnul să arate nou.

Nu este chiar atât de dificil să ai grijă de scările tale personalizate Londra . Este prețios pentru tine, deoarece nu a fost unul ieftin și mediocru. Este clar că ai dori ca acesta să dureze cât mai mult posibil.

Nu v-ar fi la fel de greu să determinați ce trebuie să faceți pentru asta acum că aveți o idee bună despre cum să protejați scările din lemn.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.