Casa ta are podea din beton? Intr-adevar, podelele din beton sporesc frumusetea unei locuinte atunci cand aceasta este bine decorata.

Pentru a spori frumusețea casei, trebuie să reparați și să mențineți suprafața podelei în timp util.

Desigur, toată lumea iubește o podea superbă. Pentru a obține o podea frumoasă, trebuie să ai grijă de ea, precum și de celălalt loc interior al casei.

Mai ales când podeaua este din beton, trebuie să fii mai atent la întreținere. Deoarece podelele din beton devin adesea plictisitoare și neatrăgătoare.

Pentru a obține o suprafață atractivă de beton, trebuie să aplicați un grund și vopsea de înaltă calitate. 

Acum, cum să pictezi podelele din beton de interior? Derulați în jos pentru a afla despre asta.

Cum să pictezi podelele interioare din beton?-Amenajari interioare si exterioare Utopian Bucuresti
Cum să pictezi podelele interioare din beton?-Amenajari interioare si exterioare Utopian Bucuresti

Cum să pictezi podelele din beton de interior

 

Vopsirea podelelor de beton nu este atât de ușoară. Are nevoie de cunoștințe, timpi, abilități și instrumente necesare pentru a picta o podea de beton. Cu toate acestea, am împărtășit linii directoare simple care vă vor face suficient de priceput pentru a vă picta propria podea de beton.

Orientări finale pentru vopsirea unei podele de beton de interior

O podea de beton poate arăta uimitoare dacă investiți timpul, banii și priceperea adecvată pentru a o vopsi. Vă puteți arăta talentul ascuns adăugând design și un finisaj excelent pe podea.

Mulți dintre noi nu știu să vopsească podelele din beton de interior . De aceea; li se pare greu. Cu toate acestea, veți descoperi că vopsirea podelelor din beton nu este atât de dificilă dacă urmați îndrumările noastre.

Să știm ce să facem pentru a obține o suprafață atractivă din beton.


Descoperiti mai multe informatii pe Blogul nostru, dar si informatiile de pe Blogul Biroului de Arhitectura Utopian.


Pregătiți podeaua de beton

Înainte de a începe vopsirea, trebuie să vă pregătiți suprafața podelei pentru a fixa perfect vopseaua. Mențineți următorii pași pentru a face podeaua de beton potrivită pentru vopsire.

Pasul 1: reparați piesele rupte

Dacă există vreo spargere sau crăpătură pe beton, reparați-l înainte de a trece la procesul de vopsire. Faceți suprafața netedă cât mai mult posibil.

Pasul 2: Îndepărtați uleiul sau grăsimea

A avea ulei dens sau grăsime pe podeaua de beton este foarte frecventă. Acesta perturbă fixarea vopselei pe suprafața podelei. Deci, îndepărtați uleiul și grăsimea de pe suprafața podelei. Asigurați-vă că nu rămâne o mică pată pe podea.

Pasul 3: Curățați suprafața

În primul rând, trebuie să curățați podeaua de beton pentru a fixa vopseaua fără cusur. Îndepărtați murdăria, frunzele, resturile de pe podeaua de beton, dacă există.

Vopsirea podelelor interioare din beton

Acum veniți la proiectul principal de vopsire a podelelor din beton.

Pasul 1: Selectați vopseaua de calitate

Toată lumea adoră să aibă o vopsea de lungă durată și durabilă pe suprafața podelei. Pentru a obține o culoare de durată, trebuie să selectați vopsea de calitate pentru podeaua dvs. de beton.

Vopseaua de zidărie este vopsea groasă. Se adaptează cu temperatura podelei de beton și durează mult timp. Deci, vopseaua de zidărie este binecunoscută ca o vopsea durabilă.

Pasul 2: Verificați vremea înainte de începere

Pe vreme uscată, vopseaua durează câteva zile pentru a se fixa pe podea. Așadar, înainte de a începe proiectul, verificați prognoza meteo de cel puțin 2-3 zile.

Pasul 3: Amorsați înainte de vopsea

Înainte de a începe vopsirea, aplicați grundul pe podeaua de beton. Acesta va ajuta la setarea fără probleme a noii culori pe suprafața podelei.

Asigurați-vă că grundul pe care îl veți folosi este potrivit atât cu podeaua de beton, cât și cu vopsea. Așteptați până când grundul se usucă.

Pasul 4: Aplicați vopseaua

Acum poți începe să pictezi podeaua casei tale. Începeți de la colț cu o rolă sau o perie de mare capacitate. Pune primul strat de vopsea pe toata suprafata si lasa-l sa se usuce. Aplicați următorul strat numai după ce primul strat de vopsea se usucă.

Pasul 5: Aplicați următorul strat de vopsea

Vino la următoarea zi după ce primul strat de vopsea se usucă. Poate dura o noapte întreagă pentru a usca corect primul strat de vopsea.

Aplicați al doilea strat de culoare pentru a face culoarea mai profundă și mai netedă. Puteți aplica mai multe straturi dacă vă place cea mai profundă culoare, dar este opțional.

Aștepta! Nu se face aici. Mai sunt câțiva pași pe care trebuie să îi aplicați după vopsirea suprafeței podelei.

Îmbunătățiți durabilitatea vopselei

Ați obținut atractivitatea dorită după ce vopsiți podeaua? Acum, aplicați următorii pași pentru a menține aspectul pentru o perioadă lungă de timp.

Pasul 1: Lăsați vopseaua să se usuce

După terminarea vopselei, lăsați vopseaua să se usuce încă câteva zile. Pentru a obține rezultate mai bune, lăsați-l să se usuce 2/3 zile și nu puneți trepte pe podea înainte să se usuce.

Pasul 2: Sigilați vopseaua

Într-adevăr, podeaua va arăta uimitor după uscare. Dar, pentru a menține aspectul fantastic, trebuie să depuneți ceva mai mult efort. Aplicați etanșantul pe podea, care este compatibil cu vopseaua.

Este o etapă opțională, dar benefică, de a păstra culoarea podelei pentru o lungă perioadă de timp.

În general, nu este atât de dificil să vopsiți o podea de beton dacă urmați îndrumările noastre consecutiv. De asemenea, urmați instrucțiunile de după vopsire pentru a crește durabilitatea culorii podelei dvs.

Câteva sfaturi esențiale

  • Pentru a obține rezultate bune, evitați vopseaua obișnuită. În schimb, utilizați vopseaua de zidărie, care este mai groasă și mai bună decât vopseaua obișnuită.
  • Nu aplicați niciodată un strat suplimentar de vopsea înainte ca primul strat să se usuce. Pentru a obține rezultate mai bune, lăsați primul strat să se usuce cel puțin 12 ore. De asemenea, începeți să pictați pe o podea uscată de beton.
  • Utilizați role sau perie puternice și de înaltă calitate dacă utilizați vopsea pentru zidărie.
  • Curățați suprafața în mod corespunzător înainte de a începe proiectul. Va spori un rezultat mai bun și de lungă durată.

Rezumatul!

Aveți o suprafață exterioară veche și plictisitoare din beton? Apoi, mai bine vopsiți suprafața pentru a o face curată și atractivă. Nu trebuie să investești prea mulți bani pentru a avea o suprafață de podea superbă. De fapt, este ieftin să ai o podea superbă și majoritatea proprietarilor de case o pot face.

Nu știi cum să pictezi podelele din beton de interior ? Fără griji! Ghidul nostru este suficient pentru a vă oferi îndrumări adecvate cu privire la vopsirea suprafeței de beton. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile consecutiv, fără a rata niciun pas.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.