Umiditatea este una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâlnim atunci când lucrăm la proprietăți. Umiditatea netratată poate deteriora grav fundația unei clădiri.

Cursul de izolare la umezeală este metoda principală prin care vă puteți proteja la umiditate structura.

image - How to Damp Proof a Building
Cum să izolați o clădire

Factori care influențează

Următoarele sunt îmbunătățiri structurale care pot fi aduse casei dvs. pentru a trata și a preveni umezeala.

Instalarea unui curs de rezistență la umezeală (DPC)

Umiditatea în creștere apare atunci când apa subterană se ridică printr-un perete sau podea. Straturile rezistente la umezeală sunt instalate orizontal în interiorul pereților unei clădiri pentru a preveni umiditatea să se ridice prin pereți și în spațiul de deasupra.

Pentru liniște sufletească, poate merită să consultați specialiști profesioniști în rezistență la umezeală .

O membrană rezistentă la umezeală este o foaie subțire impermeabilă. Pentru a etanșa eficient o clădire împotriva umezelii, stratul rezistent la umezeală trebuie așezat sub o podea de beton.

Acest strat este instalat sub toți pereții de zidărie, indiferent dacă sunt portanti sau despărțitori, pentru a preveni umiditatea să se ridice prin structură și să o deterioreze.


Citeste si:


Înainte de a începe lucrul la stratul rezistent la umezeală, suprafața trebuie curățată și umezită. Când amestecați betonul de ciment, utilizați un raport de 1:1 și 1/2 până la trei și doza recomandată de compus de hidroizolație. Betonul trebuie așezat la o grosime de minim 25 mm pe structură.

După ce stratul de beton s-a întărit, două straturi de pastă ultra-ciment tech sau alt material similar trebuie aplicate perpendicular. După ce stratul de beton a fost fixat, etanșarea trebuie folosită patru ore mai târziu.

În mod ideal, stratul rezistent la umezeală ar trebui să acopere toată lățimea pereților, cu margini drepte, uniforme și verticale.

Stropirea cu apă din sol ar trebui evitată în timpul ploii prin ridicarea DPC peste nivelul normal. Dacă nu se specifică altfel, DPC ar trebui să înceapă la cel puțin 15 cm deasupra punctului cel mai înalt al solului.

Pe lângă faptul că este insalubră, umiditatea din clădire slăbește componentele structurale. Cursurile rezistente la umezeală ajută la prevenirea dezvoltării mucegaiului într-o clădire.

Pereții care ridică umezeala din sol acționează ca un curs rezistent la umezeală între sursa de umezeală și o clădire adiacentă. Toți pereții clădirii ar trebui să aibă instalat un strat rezistent la umezeală .

Instalarea ventilatoarelor în baie și bucătărie

Condensul este o problemă de umiditate inevitabilă care apare în toate proprietățile. Bucătăriile și băile sunt cele mai susceptibile la umiditate. Trebuie să instalați ventilatoare în baie și bucătărie pentru a evita umezeala.

Îmbunătățirea exteriorului proprietății

Umiditate care pătrunde în zonele expuse ale unei clădiri, cum ar fi acoperișul și coșurile de fum. Spre deosebire de umiditatea în creștere, amortizoarele de penetrare se extind orizontal pe suprafețe. Deoarece sezonul ploios poate cauza daune costisitoare ale fundației, proprietarii de proprietăți ar trebui să inspecteze canalele de scurgere și jgheaburile pentru obstacole.

Abordați orice probleme de instalații sanitare care apar

Problemele de umezeală în băi și bucătării vin sub mai multe forme. Scurgerile de apă sau conductele de deșeuri pot deteriora pereții și tavanele exteriori și interiori.

Acest tip de umiditate poate duce la creșterea mucegaiului și, dacă este lăsat netratat, putrezirea lemnului. Plăcile putrezite netratate prezintă un risc serios de prăbușire. Problemele de instalații sanitare trebuie rezolvate cu promptitudine prin consultarea unui instalator profesionist.

Factorii care afectează locuința

Sfaturile din această secțiune vă vor ajuta să faceți modificări simple în casa dvs. pentru a reduce riscul de umezeală.

Nivel de izolare și încălzire

Toate cele trei camere ar trebui să aibă între 19 și 22 de grade, în timp ce dormitorul ar trebui să aibă între 16 și 20 de grade.

Păstrați temperatura sub 15°F când nu sunteți acasă pentru a evita condensul. Izolația poate ajuta, de asemenea, la reducerea umidității prin pereți și tavane mai calde, prevenind dezvoltarea mucegaiului.

Inspecție ventilație

De asemenea, este ușor să puneți acesta în practică. Geamurile duble și etanșarea orificiilor de aerisire și a șemineelor vor ajuta la reducerea aerului încărcat cu umiditate care iese din Proprietate.

Închideți ușile bucătăriei și băii pentru a împiedica umezeala în alte încăperi, în special în dormitoare. Evitați supraaglomerarea dulapurilor și a dulapurilor, care pot provoca stagnarea aerului și condensul.


Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.