Niciun proprietar nu îi plac dăunătorii. Fie că este vorba despre volbiul plictisitor (dar cumva drăguț) care vă poate mânca gazonul perfect , până la o invazie de furnici de dulgher, la țânțari, la o infestare de termite care vă poate mânca literalmente în afara casei și acasă, lupta cu micile creaturi pare un bătălie fără sfârșit. De fapt, atunci când simți că nu poți gestiona singur problema dăunătorilor, cu adevărat nu ai de ales decât să consulți profesioniști.

Spune controlul insectelor, rozătoarelor și țânțarilor, compania Woodland Hills, CA , Facility Pest Control, casa ta este invadată de dăunători? Dacă da, puteți riposta cu servicii profesionale de combatere a dăunătorilor.

Dăunătorii vin sub mai multe forme, inclusiv gopher, păianjeni, furnici, țânțari, gândaci, albine, muște, șobolani și chiar ploșnițe. Dacă sunteți invadat de unul sau de toți acești dăunători, este important să aduceți „stabilitatea înapoi acasă”.

image - How to Handle the Invasion of the Giant Asian Joro Spider
Cum să gestionați invazia păianjenului asiatic Joro uriaș

În zilele noastre, este important să căutați profesioniști în controlul dăunătorilor care să vă poată rezolva problema unică cu cele mai noi tehnici de management al dăunătorilor. Acestea ar putea include soluții ecologice de control al dăunătorilor care nu duc la îmbolnăvirea animalelor de companie și a proprietarilor de case.

Acestea fiind spuse, atât proprietarii de case, cât și profesioniștii în controlul dăunătorilor s-ar putea să se confrunte cu cea mai mare provocare de până acum sub forma unui păianjen care este atât de mare și care se propagă atât de repede de-a lungul coridorului de nord-est al SUA, încât pare un complot SF scris la Hollywood.

Potrivit unui nou raport al CBS News, cercetătorii au raportat că un păianjen mare despre care se spune că este originar din Asia de Est și Japonia, care a înflorit în Georgia în 2021. În acest an, este de așteptat ca monstrul unui păianjen să se răspândească în mare parte din Est. Coastă, din Florida până în Maine.

Anul trecut, se spune că uriașa „pânză de aur” a păianjenului Joro a ocupat curțile din toată Georgia de Nord, făcându-i pe unii rezidenți îngroziți să alerge după adăpost în casele lor.

De fapt, milioane de acești păianjeni de dimensiunea palmei până la o farfurie (da, sunt atât de mari) au reușit să învârtească pânze tridimensionale în zeci de județe din Georgia, sau așa raportează Universitatea din Georgia.

Mai recent, păianjenul a fost văzut și se propagă în Carolina de Sud și de Nord. Acest lucru i-a făcut pe entomologi să creadă că răspândirea lor în întregul sud-est și nord-est este complet inevitabilă.

Păianjenul monstru căruia îi place frigul

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia spun că păianjenul Joro este de fapt proiectat pentru a se dezvolta la temperaturi mai scăzute decât verii săi cu opt picioare mai iubitori de căldură, care caută în mod obișnuit spații calde în case la începutul iernii.

Joro posedă metabolismul dublu față de alți păianjeni obișnuiți în nord-est, împreună cu o frecvență cardiacă cu 77% mai mare. Experții spun că poate „supraviețui unei înghețuri scurte”, care cu siguranță i-ar distruge pe verii săi păianjen.

Se spune că joros se găsesc în toată Japonia, o țară care menține un climat similar cu cel al Statelor Unite.

Spune unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Georgia, capacitatea lui Joro de a rezista la frig înseamnă că se va propaga cu siguranță de-a lungul coastei estice, ceea ce este o realitate „destul de serioasă”.

Pânza uriașă a morții

Numele științific al păianjenului Joro este Trichonephila clavate. Aparține unui grup de păianjeni care sunt bine cunoscuți ca „țesători de sfere” care produc pânze foarte structurate și planificate, care au formă de roți.

Femela Joro posedă semne colorate de albastru, roșu și galben pe abdomen și pe picioarele lungi și subțiri. Ei pot măsura oriunde de la 3 la 6 inci cu picioarele întinse complet.

Păianjenul este, de asemenea, capabil să creeze o pânză care acționează ca o parașută, făcându-l un „păianjen zburător”, la propriu. Acest lucru poate fi destul de neliniștitor dacă un Joro ar ajunge brusc și neașteptat asupra ta.

Rămâne neclar cum a ajuns Joro în SUA și în Georgia în special în 2021, în special în timpul blocajelor din cauza pandemiei. Dar se crede că păianjenul trebuie să fi ajuns într-unul sau mai multe containere care au fost livrate undeva de-a lungul autostrăzii Interstate 85 din Georgia.


Citeste si:


Cum va lupta omenirea împotriva invaziei păianjenilor giganți?

Pentru a fi clar, impactul Joro asupra mediului și asupra speciilor sale native nu este cunoscut. Câțiva cercetători susțin chiar că sunt „benini”.

Dar un lucru este cert, deși nu se crede că veninul păianjenului este otrăvitor, el posedă colți lungi. Dacă este încolțit, va încerca să îngroape acei colți în piele și carne. Ceva de luat în considerare în mod serios dacă un păianjen uriaș Joro ar trebui să aterizeze în părul tău prin intermediul uneia dintre pânzele sale de parașute.

Nancy Hinkle, entomolog la Universitatea din Georgia, are o atitudine mai optimistă cu privire la sosirea noilor noștri prieteni arahnide japonezi. Deoarece se hrănesc în mare măsură cu țânțari, muște care mușcă și insecte împuțite, vor fi de fapt benefice oamenilor și fermierilor obișnuiți.

„Este minunat”, continuă Hinkle. „Pianjenii sunt prietenii noștri.” Cineva se întreabă dacă la asta se va gândi când se va duce într-o noapte în pat și va găsi unul dintre păianjenii uriași târându-se pe piciorul ei.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.