Încercarea de a face lucruri de bricolaj acasă pentru prima dată este o sarcină destul de obositoare. Vorbesc din propria mea experiență. Încercam să atârn o ramă de tablou pe perete și găurirea a fost ca o piatră de hotar.

Dar apoi am început să experimentez cu burghiile mele și așa m-a ajutat în acest caz Power Tool precum o mașină de găurit.

image - How to Drill a Hole in a Wall
Cum să forezi o gaură într-un perete

Deci, pentru a găuri o gaură într-un perete, mai întâi trebuie să verificați ce fel de perete este. După aceea, puteți selecta cu ușurință burghiul și burghiele potrivite pentru găurirea găurii. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile mele și apoi poți face cu ușurință o gaură în perete.

Cum știți dacă este sigur să forați într-un perete?

Indiferent dacă utilizați o unealtă mecanică sau o unealtă electrică, siguranța este primul lucru care vine înainte de a utiliza o unealtă. Așadar, pentru a ști că punctul din peretele în care găuriți este sigur, ar trebui să verificați dacă există cabluri, țevi sau orice obiect metalic.

În acest scop, puteți utiliza un detector multifuncțional sau un detector de știfturi. Ambele instrumente ajută la detectarea oricărui tip de cablu sau obiect. Mai mult, există un alt sfat pentru acest scop de siguranță. Nu trebuie să forați în apropierea niciunui tip de întrerupător electric, tablou electric, conductă de apă sau obiect metalic din perete.


Citeste si:


Un ghid pentru burghiu pentru forarea unei gauri intr-un perete

Înainte de găurire, ar trebui să alegeți burghiul potrivit pentru gaura de perete. Diferiți burghii sunt proiectați pentru diferite materiale. Deci, ar trebui să-l folosești pe cel potrivit. În caz contrar, vei ajunge să creezi o mizerie. Următorul este un ghid de burghie pentru diferite tipuri de pereți:

 • Pentru pereții casei

Pereții casei sunt de obicei făcuți din cărămidă sau gips-carton/plăci. Deci, mai întâi, inspectați peretele exterior al casei dvs. Dacă este făcut din cărămizi, atunci ar trebui să folosiți burghie pentru zidărie. Aceste burghie sunt proiectate pentru materiale rezistente precum cărămida, piatra și blocul.

Le puteți identifica după capetele lor în formă de săgeată. Un exemplu de burghiu pentru zidărie este burghiul MP500 de la Bosch .

Cu toate acestea, dacă peretele este făcut din gips-carton sau plăci, ar trebui să utilizați un burghiu pentru gips-carton. Le puteți identifica după capetele lor ascuțite.

 • Pentru pereti de beton

Pereții de beton sunt duri, așa că necesită burghie ascuțite. Deci, puteți folosi burghie pentru zidărie pentru a găuri în pereții de beton. Aceste burghie au un vârf mai mic ca diametru decât capul, astfel încât să se potrivească cu ușurință în peretele de beton.

 • Pentru pereti din lemn

Pereții din lemn necesită îngrijire suplimentară în timp ce găuriți. În acest scop, ar trebui să utilizați burghie elicoidale pentru lemn. Aceste burghie au un punct central care ajută la găurirea mai precisă a unei găuri. Un exemplu de acest tip de burghie este burghiul cu vârf. Mai mult, puteți folosi și burghie conice pentru a preveni orice fel de rupere.

Cum să forezi o gaură în peretele unei case?

Iată un ghid pas cu pas pentru a găuri o gaură în peretele unei case:

 • Identificarea tipului de zid

Să faci o gaură în peretele unei case pare o sarcină grea până când știi ce fel de perete este. Identificarea tipului de perete economisește jumătate din timpul de foraj. Pereții casei sunt în mare parte din cărămizi sau plăci de gips-carton.

 • Alegerea burghiului potrivit

Alegeți un burghiu pentru a face o gaură în perete. Mai mult, alegeți dimensiunea corectă a burghiului. Dacă doriți să găuriți o gaură mică, selectați un burghiu mic și invers. Mai mult, păstrați dimensiunea burghiului mai mică decât capul unghiei, astfel încât să se potrivească cu ușurință în locul său.

 • Selectarea locului și verificarea acestuia

Selectați locul în care doriți să găuriți. Apoi verificați-l cu ajutorul unui instrument de căutare pentru a evita orice fel de dezordine.

 • Marcarea Punctului

Marcați locul de foraj cu ajutorul unui marker. După aceasta, luați un cui și un ciocan. Apoi, pune cuiul pe loc și lovește-l cu un ciocan. Acest lucru va ajuta la o găurire mai precisă.

 • Forarea gaurii

Puneți burghiul pe locul marcat și începeți să găuriți lent apăsând declanșatorul de viteză de pe burghiu. De asemenea, puteți seta intervalele de viteză pe burghiu dacă doriți să găuriți o gaură mai adâncă. Si asta e.

Cum să forezi o gaură într-un perete de beton?

Să faci o gaură într-un perete de beton este la fel de ușor ca să faci o gaură într-un perete de cărămidă. Deși atât cărămida, cât și betonul au aceeași duritate, este nevoie de câteva tehnici pentru a face acest lucru:

 • Alegerea burghiului potrivit

Dacă doriți să faceți sarcini mici, puteți folosi un burghiu obișnuit pe un perete de beton. Dar ar trebui să alegeți un burghiu cu ciocan sau un burghiu rotativ dacă aveți de gând să găuriți o gaură mare.

 • Selectarea burghiilor

Din nou, vom alege burghie pentru zidărie pentru găuri în pereții de beton. Deoarece burghiile pentru zidărie sunt dure, pot găuri cu ușurință prin beton. De asemenea, puteți alege burghie SDS cu vârfuri ascuțite de carbură dacă doriți să găuriți mici găuri. Cu toate acestea, dacă doriți să găuriți o gaură mare, ar trebui să alegeți un bit mai mare.

 • Marcare și forare

Marcați punctul în care doriți să găuriți. Apoi puneți burghiul în punctul marcat și începeți să găuriți încet. Puteți găuri gaura în prima tură, dar dacă gaura nu atinge adâncimea necesară, puteți scoate burghiul și apoi începeți din nou găurirea în direcția de înaintare. Dacă intenționați să găuriți o gaură de trecere în perete, apoi găuriți prin perete din interior și din exterior. Acest lucru vă va ajuta să creați o gaură netedă fără a deranja nimic în interiorul peretelui.

Cum să faci o gaură într-un perete de lemn?

Un perete de lemn este mai sensibil și mai ușor decât un perete de cărămidă sau beton. Prin urmare, găurirea unui perete de lemn necesită mai multă grijă, astfel încât să nu rămâneți cu un perete uzat.

 • Alegerea Bitului

Pentru pereții din lemn, ar trebui să alegeți bucăți cu vârf ascuțit. Aceste biți ajută la găurire mai sigură și previn orice fel de dezordine.

 • Punerea unui semn pe perete și folosirea unui burghiu

Marcați punctul de pe perete în care doriți să găuriți. Marcați-o exact, astfel încât să obțineți gaura exact în punctul dorit. După aceea, luați o bucată de bandă de mascare și îndreptați-o spre burghiu până în punctul în care opriți burghiul.

 • Foraj prin perete

Acum puneți burghiul în punctul exact și începeți să găuriți încet. Deoarece lemnul este sensibil, recomandăm găurirea lentă pentru a preveni orice distrugere. Continuați să găuriți până ajungeți la punctul în care ați pus banda de mascare pe burghiu.

Cum să faci o gaură într-un perete fără burghiu?

Burghiul este instrumentul modern pentru găurirea unei găuri. Cu toate acestea, două metode populare au fost folosite de oameni în trecut. Următoarele sunt metodele de găurire a unei gauri într-un perete fără burghiu:

 • Folosind un ciocan și o pungă

O pungă poate crea o gaură mai mare decât un cui, dar mai mică decât un burghiu. Pentru a face o gaură, luați un ciocan și așezați cu precizie puntera pe punctul selectat al materialului. După aceea, așezați ciocanul pe awl și începeți să-l mângâiați până când awl este în material. Acum scoateți awl încet și gata.

 • Folosind un ciocan și un cui

La fel ca burghiele, cuiele sunt, de asemenea, disponibile în diferite dimensiuni. Deci, alege una dintre alegerile tale. Acum puneți unghia în poziție. După aceea, luați ciocanul și loviți-l în cui până când se formează o gaură în material.

Concluzie

Forarea unei gauri poate fi obositoare, dar prin selectarea burghiului potrivit, a burghiilor și luând măsurile de siguranță adecvate, puteți găsi cu ușurință răspunsul la cum să găuriți o gaură într-un perete.

Indiferent de ce fel de perete este, puteți găuri cu ușurință urmând tehnicile noastre. Cu toate acestea, dacă nu doriți să folosiți un burghiu pentru aceasta, puteți folosi și metodele noastre în acest scop.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.