De milioane de ani, mucegaiurile au trăit în mediul nostru.

Uneori pe acoperișuri, țevi, ferestre, sub covor și chiar pe chitul de țiglă. Ei preferă locurile umede și întunecate pentru a crește. Dacă conținutul de umiditate este suficient de mare, mucegaiul va crește rapid.

Uneori nu luăm în serios aceste mucegaiuri, dar prezintă riscuri uriașe pentru sănătate. Pentru a vă menține casa curată și sănătoasă, trebuie să curățați orice mucegai cât mai curând posibil. Dacă condițiile sunt potrivite, mucegaiul se poate răspândi cu ușurință într-o zonă mai mare.

image - How to Clean Mold from Grout
Cum să curățați mucegaiul de chit

Când se întâmplă acest lucru, poate fi dăunător sănătății și siguranței dvs. și a familiei dvs. De asemenea, mirosurile neplăcute și aspectul murdar al mucegaiului pot fi greu de scăpat.

După cum știe orice proprietar, mucegaiul iubește să crească pe plăci de chit. Dacă aveți o pardoseală cu gresie, aceasta este o problemă de care pur și simplu nu puteți fugi.

Uneori, în baie sau în bucătărie, mucegaiul va crește considerabil dacă nu este tratat corespunzător. Așadar, astăzi vom vorbi despre cum să curățați mucegaiul de chit. Înainte de asta, vom descoperi de ce mucegaiul alege chitul de plăci pentru a crește.

De ce crește mucegaiul pe chitul dvs. de plăci?

După cum am discutat mai devreme, mucegaiul și mucegaiul vor crește între plăci în mare măsură atunci când nu sunt curățate corect și regulat, dar de ce?

Motivul principal pentru aceasta este natura poroasă a chitului de țiglă, ceea ce face ca chitul să fie mai potrivit pentru creșterea microscopică a mucegaiului și mucegaiului. De obicei, gresia ta de baie și bucătărie se va descurca zilnic cu o cantitate mare de umiditate.

Acest lucru va crește considerabil nivelul de umiditate al chitului și, de cele mai multe ori, oamenii nu își fac un obicei din uscarea chitului de faianță. Acest lucru lasă condiții perfecte pentru creșterea mucegaiului și a mucegaiului.

Probleme de sănătate legate de mucegaiuri

Există mai multe probleme de sănătate pentru care ar trebui să vă faceți griji. Aici sunt câțiva dintre ei.

  • Nas înfundat
  • Tuse
  • Iritații ale ochilor
  • Iritații ale gâtului
  • respiraţie şuierătoare
  • Iritatii ale pielii

Cum să curățați mucegaiul de chit?

În această secțiune, vom vorbi despre patru moduri de a scăpa de mucegai. În funcție de mucegaiul răspândit în baie sau bucătărie, puteți alege o metodă potrivită de mai jos pentru a elimina acumularea de mucegai de pe gresie și chit.

Dacă curățați podeaua, veți avea nevoie de o mașină electrică de curățat chitul pentru a vă ajuta să scăpați de mucegai și pete.

Metoda 01 – Utilizarea oțetului alb pentru procesul de curățare

Aceasta este cea mai ușoară și mai ieftină metodă de curățare a mucegaiului. Oțetul alb este un agent de curățare grozav pentru aproape toate cerințele dvs. de curățare și nu va cauza nicio deteriorare a chitului.

Pentru această metodă, veți avea nevoie de oțet alb, o sticlă de pulverizare, o perie de frecat și un prosop curat.

Pasul 1

Pentru acest proces, trebuie să utilizați oțet alb nediluat (nu amestecați apă cu oțet). Pulverizați oțetul alb pe chitul infectat cu mucegai.

Pasul 2

Lăsați oțetul alb să dizolve mucegaiul. Așteptați cel puțin 5 minute.

Pasul 3

După cel puțin cinci minute, curățați zonele de chit infectate cu mucegai folosind o perie de frecat, o perie pentru chit sau o periuță de dinți. Repetați acest proces dacă este necesar.

Ar trebui să aveți grijă să vă asigurați că nu deteriorați nici un chit prin frecare prea tare, deoarece utilizați oțet alb pur și poate deteriora chitul.

Pasul 4

Apoi clătiți suprafața cu puțină apă caldă. Este posibil să trebuiască să clătiți de cel puțin două ori pentru a scăpa de tot mucegaiul separat și de oțetul alb. În cele din urmă, nu uitați să uscați zona cu un prosop curat.


Citeste si:


Metoda 02 – Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru procesul de curățare

Această metodă este, de asemenea, foarte eficientă atunci când vine vorba de îndepărtarea mucegaiului. Pentru aceasta, veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, apă caldă, o perie de frecat și un prosop.

Pasul 1

Amestecați trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă caldă. Amestecați amestecul până se formează o pastă.

Pasul 2

Acum aplicați pasta de bicarbonat de sodiu pe chitul infectat cu mucegai. Asigurați-vă că îl aplicați cu o perie pentru frecat sau cu o perie pentru chit.

Pasul 3

Lăsați pasta pe chit cel puțin cinci minute.

Pasul 4

După cel puțin cinci minute, frecați zonele infectate în mod corespunzător. Pentru aceasta, puteți folosi peria de frecat sau peria de chituire.

Dacă nu găsești o perie de frecat, folosește o periuță de dinți veche. Dacă urmați pașii cu atenție, puteți vedea cu ușurință mucegaiul separat de chit.

Pasul 5

Clătiți suprafața cu apă și curățați toată mucegaiul separat și pasta de bicarbonat de sodiu.

Dacă este necesar, repetați procesul de curățare. În cele din urmă, nu uitați să uscați plăcile cu un prosop curat.

Metoda 03 – Utilizarea bicarbonatului de sodiu și a peroxidului de hidrogen pentru procesul de curățare

Uneori, ambele metode de mai sus nu vor funcționa atunci când aveți de-a face cu o cantitate mare de mucegai. În astfel de situații, utilizați această metodă.

Pentru această metodă, veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, apă caldă, o sticlă cu pulverizator, o perie pentru chit și un prosop curat.

Pasul 1

În primul rând, ar trebui să purtați echipament de protecție. Folosește o mască și mănuși de cauciuc pentru a te proteja.

Acest lucru este foarte important din cauza peroxidului de hidrogen, deoarece poate provoca probleme grave de sănătate.

Pasul 2

Pregătiți pasta de bicarbonat de sodiu la fel ca în metoda anterioară. Aplicați pasta pe matriță.

Pasul 3

Pulverizați peroxid de hidrogen pe bicarbonat de sodiu. Acum puteți vedea că bicarbonatul de sodiu începe să petreacă. Acest lucru va dura cel puțin cinci minute.

Pasul 4

Spălați pasta gazoasă folosind o perie de frecat. Când frecați, amintiți-vă să utilizați o mișcare circulară.

Pasul 5

Clătiți suprafața cu apă curată. Poate fi necesar să repetați acest proces de câteva ori pentru a scăpa de toată mucegaiul și pasta. La final, uscați suprafața cu un prosop curat.

Metoda 04 – Utilizarea înălbitorului cu clor pentru procesul de curățare

Înălbitorul cu clor poate fi foarte dăunător sănătății dumneavoastră, așa că va trebui să fiți deosebit de atenți în timp ce amestecați și aplicați această soluție.

Pasul 1

În primul rând, purtați echipament de protecție adecvat (mască de față și mănuși de cauciuc). Țineți ferestrele deschise și asigurați-vă că nu inspirați soluția de înălbitor cu clor.

Pasul 2

Se amestecă o parte de înălbitor cu clor cu două părți de apă caldă.

Pasul 3

Înainte de a aplica soluția de înălbitor, umeziți zonele de chit de gresie care au fost afectate de mucegai.

Pasul 4

Pulverizați soluția de înălbitor pe chit și așteptați 15 minute.

Pasul 5

Frecați zona infectată cu mucegai cu o perie de frecat. Asigurați-vă că curățați toți sporii de mucegai.

Pasul 6

La final, clătiți suprafața de 2 sau 3 ori. De asemenea, uscați suprafața plăcilor cu un prosop curat.

Recomandări finale

Sperăm cu adevărat că acest articol v-a oferit o idee mai bună despre cum să curățați mucegaiul din chitul din casa dvs.

Aceste metode sunt grozave, deoarece sunt foarte sigure și ieftine. Încercați una dintre aceste metode astăzi pentru a vă curăța chitul de faianță.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.