Curățarea băii nu este cu siguranță o treabă casnică pe care o așteaptă cu nerăbdare. Cu toate acestea, este important să vă păstrați baia curată și igienică.

Indiferent de cât de frumoasă este casa ta, o baie murdară poate strica aspectul întregului loc. De asemenea, o baie curată și bine întreținută te menține sănătos.

Când vine vorba de curățarea băii, gresia necesită multă atenție și muncă. Gresia de baie este predispusă la multe daune în mod regulat. De la pătarea cu apă dură până la dezvoltarea ruginii în timp, acestea trebuie întreținute foarte bine.

image - How to Clean Your Bathroom Tiles
Cum să curățați gresia din baie

Oamenii fac adesea greșeala de a ignora gresia de baie curățând zona superficial o dată sau de două ori pe săptămână. Acesta nu este cu siguranță cel mai bun mod de a proceda.

Placile au nevoie de o cantitate bună de întreținere care nu poate fi manipulată superficial. Fie că folosești un demachiant de rugină sau dacă mergi la o spălare intensivă, asigură-te că gresia ta din baie este curățată bine.

Aici, vom discuta trei aspecte importante ale curățării plăcilor din baie – curățarea chitului, curățarea plăcilor de perete și curățarea plăcilor de podea.

Curățarea chitului dintre plăcile de baie

Chitul nu este altceva decât un material de umplutură folosit între plăci, deoarece acestea sunt montate în baia dumneavoastră. În general, chitul cuprinde un amestec de ciment, apă și nisip. Este folosit pentru a ține împreună diferite plăci și pentru a asigura consistența aranjamentului.

Când chitul devine decolorat, face ca plăcile să pară foarte murdare. Deoarece este poros în natură, este predispus la creșterea bacteriilor între plăci. Acest lucru face ca este important să curățați chitul menținând în același timp aspectul plăcilor din baie.

Cea mai obișnuită modalitate de curățare a chitului este utilizarea unui agent de curățare și a unei periuțe de dinți veche. În timp ce au de-a face cu grupurile mai notorii, oamenii folosesc și un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet.

Indiferent de agentul de curățare și soluția pe care o utilizați, iată care sunt cei mai fundamentali pași implicați în curățarea chitului dintre gresia dvs. de baie:

 • Conform indicațiilor specifice detergentului ales, împrăștiați-l pe zonele afectate.
 • Lăsați detergentul pe suprafață câteva minute.
 • Frecați bine zonele folosind o periuță de dinți veche.
 • Spălați bine podeaua/peretele folosind apă curată.
 • Dacă este necesar, repetați procesul până când obțineți rezultatul dorit.
 • Pentru prevenirea dungilor, terminați procesul ștergând plăcile cu o cârpă din microfibră.

Citeste si:


Curățarea plăcilor de perete ale băii dvs

Placile de perete sunt supuse la o mulțime de potențiali contaminanți în fiecare zi. De asemenea, este firesc ca ei să fie expuși la umezeală pentru o perioadă lungă de timp, făcându-i susceptibili la dezvoltarea petelor de rugină. Asigurați-vă că vă cumpărați un produs de curățare special conceput pentru a face față petelor urâte de pe gresia din baie.

Înainte de a începe procesul de curățare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile scrise pe eticheta produsului de curățare pe care îl utilizați. Unele produse vă pot cere să diluați detergenții folosind apă înainte de a le folosi.

Pe de altă parte, unii agenți de curățare trebuie doar să fie pulverizați pe plăci pentru a-și face magia. Iată câțiva pași de bază pe care îi puteți urma pentru curățarea plăcilor de faianță din baia dvs.:

 • Dacă este posibil, începeți prin a preîncălzi gresia din baie, aburind locul.
 • Pe părți, acoperiți gresia (în special pe cele pătate) cu detergentul ales și așteptați câteva minute.
 • Frecați și curățați gresia cu ajutorul unui burete moale. Aplicați o presiune ușoară pe burete și urmați o mișcare consistentă de ștergere pentru cele mai bune rezultate.
 • Spălați plăcile de perete cu apă curată. Asigurați-vă că nu există resturi de curățător după terminarea lucrării
 • Dacă simțiți nevoia să faceți acest lucru, repetați procesul până obțineți rezultatele dorite.
 • Puteți tampona plăcile de perete folosind o cârpă din microfibră. Acest lucru vă va ajuta să preveniți apariția dungilor nedorite.

Curățarea plăcilor de pardoseală din baia dvs

Dacă plănuiți să curățați întreaga baie, este indicat să încheiați sesiunea de curățare cu gresia.

La fel ca gresia de perete, gresia de podea din baia ta sunt supuse în mod regulat la pete de rugină și la o multitudine de alți contaminanți.

Pașii care trebuie urmați prin curățarea acestora nu ar fi diferiți de pașii discutați mai sus pentru curățarea faianței de perete a băii dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să utilizați soluția de curățare potrivită și să acordați suficient timp sesiunii de curățare.

Cele mai bune ingrediente naturale pentru curățarea plăcilor din baie

Pe lângă utilizarea unui detergent dedicat, care constă din substanțe chimice pentru curățarea plăcilor, puteți folosi și câteva ingrediente naturale dacă daunele nu sunt prea grave.

Iată câteva dintre cele mai bune și cele mai frecvent utilizate ingrediente naturale pentru curățarea faianței din baie:

 • Sarea: Sarea vă permite să deshidratați petele și să scăpați de ele eficient. Pentru a folosi sare pentru curățarea faianței de baie, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți zonele infectate cu o cârpă umedă, să presărați sare pe ele, să frecați zonele afectate și să le clătiți după ce ați lăsat sarea să se odihnească câteva minute. .
 • Oțet: aciditatea oțetului vă permite să preveniți creșterea bacteriilor, mucegaiului și multe altele. De asemenea, te ajută să scapi de petele de apă și de depozitele de minerale.
 • Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ideal de utilizat pentru curățarea ușoară în fiecare zi. Pentru cele mai bune rezultate, puteți combina bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie sau oțet înainte de a curăța gresia din baie.

Cuvântul Final

Acestea au fost unele dintre cele mai eficiente moduri prin care îți poți curăța gresia din baie. Indiferent de agentul de curățare pe care îl utilizați, asigurați-vă întotdeauna că curățați în mod regulat baia și evitați să luați comenzi rapide.

Chiar dacă preferați o sesiune de curățare la scară largă pentru gresia de baie, nu mai mult de câteva ori pe lună, asigurați-vă că petreceți o perioadă bună de timp având la dispoziție o baie impecabilă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.