Căutați să închiriați, să cumpărați sau să vindeți o casă sau o proprietate comercială? Cu supraîncărcarea de informații pe care o avem pe internet, căutarea proprietății este la îndemână.

Nu toate proprietățile apar pe listele de proprietăți. Uneori, agenții imobiliari au liste de proprietate privată pentru clienții lor.

Deci lucrul cu un agent imobiliar are avantajele și dezavantajele sale. Să luăm în considerare cum să cântărim cele mai importante avantaje și dezavantaje ale angajării unui agent imobiliar.

image - How to Weigh the Most Important Pros and Cons of Hiring a Real Estate Agent
Cum să cântăriți cele mai importante avantaje și dezavantaje ale angajării unui agent imobiliar

Cine este un agent imobiliar?

Un agent imobiliar este o persoană profesionistă și autorizată care acționează ca intermediar între dvs. și cumpărătorul sau vânzătorul unei proprietăți.

S-ar putea să fi auzit termenul de broker sau agent imobiliar când te referi la un agent imobiliar. Agentul imobiliar lucreaza pentru un comision platit fie de cumparator, fie de vanzator pentru serviciile sale profesionale.

Avantajele angajării unui agent imobiliar profesionist

Rețele profesioniști

Agenții imobiliari au un sistem de rețea. În cele mai multe cazuri, înainte ca o proprietate să devină disponibilă pe piață, agenții au aceste informații.

Ei se bazează pe cuvântul în gură de la proprietarii existenți care doresc să închirieze sau să-și vândă proprietatea.

Ei lucrează cu îngrijitorii proprietăților care știu care proprietate comercială este în vânzare sau disponibilă înainte de a apărea în listele de proprietăți.

Agenții imobiliari identifică potențiale probleme

Când cumpărați o casă nouă sau o proprietate comercială, lucrul cu un agent este în avantajul dumneavoastră.

Datorită anilor de experiență în domeniul imobiliar, aceștia pot identifica cu ușurință zone din proprietatea pe care doriți să o achiziționați care vă pot crea probleme în viitor.

Negociatori calificați

Pe piața imobiliară, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul își doresc cea mai bună valoare pentru investiția lor. Vânzătorii vor să profite de pe urma proprietății pe care o dețin.

Cumpărătorii doresc să cumpere proprietatea cât mai ieftin. Un agent imobiliar care vă reprezintă va lucra în interesul dumneavoastră.

Ei cunosc valorile ascunse ale proprietăților sau pot obține informații de la alți agenți imobiliari din rețeaua lor. În calitate de cumpărător, expertiza lor ar putea economisi bani pe investiția ta.

În calitate de proprietar de proprietate care dorește să-ți vândă casa sau spațiul comercial, un broker cu experiență îți poate oferi cea mai bună valoare pentru investiția ta.

Salvează-te de hârtii

Orice tranzacție în domeniul imobiliar atrage documente care trebuie semnate și depuse la autoritățile relevante. Agentul imobiliar înțelege limbajul juridic al documentelor de proprietate.

Responsabilitatea de a face treaba cu picioarele de manipulare a documentelor devine sarcina agentului imobiliar.

Save You on Paperwork

Documentele includ oferte și contraoferte scrise, contracte între ambele părți, calculul evaluării proprietății și așa mai departe. Agentul imobiliar se ocupă de toată documentația necesară odată ce oferta imobiliară este acceptată .


Citeste si:


Dezavantajele angajării unui agent imobiliar profesionist

Lipsa de angajament

Amintiți-vă, un agent imobiliar lucrează pentru alți clienți în afară de dvs. În funcție de volumul lor de muncă, un agent imobiliar nu poate dedica 100% din timpul lor cerințelor dumneavoastră.

Această lipsă de angajament pentru un agent imobiliar ocupat duce adesea la întârzieri în cumpărarea sau vânzarea proprietății și la oportunități ratate pentru proprietate accesibilă. Uneori, s-ar putea să nu obții cea mai bună ofertă din negocierile privind proprietatea.

Costuri comisioane

Taxele plătite pentru angajarea unui agent imobiliar se situează între 3% și 5% din prețul de cumpărare al proprietății. Cine plătește aceste comisioane ? Proprietarul sau vânzătorul imobilului plătește comisionul.

Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de proprietăți transferă aceste taxe inserându-le în prețul de vânzare al proprietății. Asta înseamnă că cumpărătorul ajunge în cele din urmă să plătească comisioanele.

Agenți imobiliari necinstiți

Din păcate, piața imobiliară atrage agenți necinstiți. Unii agenți se complică cu proprietarul unei proprietăți pentru a vinde proprietatea menționată mai mult decât valorează.

În mod intenționat, nu indică zonele cu probleme care pot atrage costuri de reparații. În calitate de cumpărător, trebuie să vă efectuați diligența cu privire la reputația agentului imobiliar.

Gânduri finale

Dacă aveți nevoie de un agent imobiliar care să vă ghideze prin procesul de vânzare sau cumpărare, este decizia dvs. de luat.

Indicațiile de mai sus cu privire la avantajele și dezavantajele lucrului cu un agent imobiliar servesc drept ghid. Faceți cercetările despre agentul imobiliar sau agenții imobiliari din zona dvs.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.