Aplicarea petelor cu un pistol de pulverizare este rapidă, dar poate fi dezordonată. Funcționează cel mai bine atunci când nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la supraspray.

O nouă adăugire sau o casă nouă în care nu trebuie să vă preocupați de pata de pe podeaua de placaj este un candidat principal pentru pulverizarea vopselei pentru lemn.

Applying Wood Stain with Sprayer
Aplicarea vopselei de lemn cu pulverizatorul ( Sursa imaginii )

Cum se aplică vopseaua pentru lemn cu pulverizatorul


Citeste si:


Mușamalizare

Va trebui să acoperiți orice pe care nu doriți să pulverizați în exces. Nici măcar nu m-aș gândi la pulverizarea cu pată dacă aveți covor sau podea terminată, nu merită timpul necesar pentru a acoperi toată pardoseala – folosiți în schimb o perie.

Blocați praful HVAC: atât returul de aer rece, cât și conducta de căldură pentru a preveni stropirea excesivă să fie atrasă în orificiile de ventilație.

Protectie personala

Veți avea nevoie cel puțin de a purta un respirator cu vopsea pulverizată. Nu pulverizați purtați, există un pilot deschis, stingeți toate luminile pilot și orice surse potențiale de aprindere.

Asigurați-vă o bună ventilație, dar aveți grijă ca stropirea excesivă să se împrăștie pe obiectele de exterior prin ferestrele deschise în același timp. Acoperiți registrul de căldură și aerul rece se întoarce pentru a preveni aspirarea suprasprayului în conducte.

Îmbrăcăminte

În funcție de cât de multă colorare veți face, este posibil să doriți să purtați o salopetă Tyvek și o șosetă cu spray, precum și huse de pantofi și mănuși.

Pulverizare

Puteți folosi un pulverizator fără aer sau HVLP pentru a aplica pata, fie va face o treabă bună. Prefer HVLP pentru că curățarea echipamentului este mult mai rapidă la sfârșitul zilei.

O instalație fără aer va necesita mai puțină mișcare dacă faceți o casă întreagă, dar veți avea o mulțime de pete pe linie la sfârșitul zilei pentru a curăța.

Pulverizați și ștergeți

Nu puteți doar să pulverizați pata pe lemn și să o lăsați – aproape toate petele vor rămâne la suprafață și vor arăta îngrozitor. Trebuie să folosiți o perie pentru a șterge pata după aplicare.

Dacă aveți un ajutor, în mod ideal, unul ar aplica pata, iar celălalt ar peria pata. Nu este nevoie de mult pentru a șterge pata, doar o lovitură cu peria în direcția granulei lemnului, apoi treceți mai departe.

Dacă pulverizați fără ajutor, atunci puteți pulveriza câteva sticlă și apoi le puteți peri înapoi înainte ca petele să se înființeze, apoi mai pulverizați câteva articole și ștergeți etc…


Noțiuni de bază pentru pulverizarea fără aer: pulverizarea cu un aerless

Puteți folosi un pistol cu cană electrică (cum ar fi pulverizatoarele Wagner Optimus) sau puteți folosi o platformă fără aer. Utilizați un vârf îngust/fin și mențineți presiunea scăzută.

Nu este nevoie de multă presiune pentru a pulveriza pata. Cu cât presiunea este mai mică, cu atât va exista mai puțină suprastropire în aer.

Spraying with an Airless
Pulverizarea cu un airless ( Sursa imaginii )

Notă: dacă sunteți nou în domeniul pulverizării fără aer , faceți clic aici pentru a afla despre pericolele rănilor prin injecție cauzate de pulverizatoarele fără aer și pentru a citi avertismentele echipamentului producătorului dumneavoastră.

Strecurare și filtrare


Strecurare

Pentru a evita înfundarea vârfului, trebuie să strecurați vopseaua înainte de pulverizare. Cele mai multe, dacă nu toate pulverizatoarele vin cu o sită de admisie (uneori denumită „captorul de pietre”) atașat la partea inferioară a tubului de aspirație.

Pe lângă sita de admisie, trebuie să filtrați vopseaua cu o sită din nailon înainte de a o folosi în pulverizator.

Filtrare

Pentru vopsirea pe gips-carton, aproape întotdeauna vei folosi vopsea latex. Cu vopsea latex, folosesc un filtru de colector de mașină cu ochiuri de 60 de ochiuri și un filtru de pistol cu ochiuri de 100 de ochiuri.

Dacă pistolul dvs. de pulverizare nu permite un filtru, atunci va trebui să faceți scadență, dar filtrul pistolului va reduce înfundarea vârfului.

Dacă strecurați vopseaua și filtrați vopseaua, veți elimina aproape toate înfundarea vârfurilor. Folosesc vârfuri reversibile (la fel ca aproape toți contractorii) pentru înfundarea ocazională a vârfurilor care ar putea apărea chiar și după pătare și filtrare.


Varfuri de pulverizare

Cu vopsea latex, folosesc un vârf de .517 – .521. Pulverez de obicei la aproximativ 2000 psi. presiune.

Decodarea vârfului de pulverizare:

„5” din .517 reprezintă lățimea ventilatorului modelului de pulverizare atunci când este pulverizat de la o distanță de 12 inchi. Pentru a adăuga confuzie, „5” este înmulțit cu 2 pentru a ajunge la lățimea corectă a ventilatorului. Deci, un vârf de .517 are o lățime a ventilatorului de 10″ atunci când este pulverizat la o distanță de 12″ de suprafață.

„17” reprezintă dimensiunea orificiului în miimi de inch. Deci vârful .517 are un orificiu (deschidere) de 17 miimi de inch.

Reguli generale:

În cazul vopselelor de perete din latex, se folosește o dimensiune a orificiului de .17 – .21 (cum ar fi un vârf de .521). În cazul vopselelor în ulei, orificiul ar trebui să fie în jur de .15 (cum ar fi un vârf de .415). Cu pete și materiale subțiri, inclusiv unele emailuri, orificiul ar trebui să fie în jur de .11 – .15 (cum ar fi un vârf de 413).

Variante de sfaturi:

Vârfurile reversibile sunt cele mai frecvente tipuri de vârfuri utilizate. Vârfurile reversibile se autodesfundă atunci când sunt răsucite și declanșate pentru a elimina particulele de înfundare, după care vârful este apoi înapoiat înapoi și pulverizarea începe din nou.

Alte tipuri de vârfuri sunt vârfurile cu finisaj fin , care conțin un tip de pre-orificiu pentru a ajuta la spargerea vopselei într-o dimensiune mai fină a particulelor.

Există vârfuri reglabile în care puteți, printr-o rotire a unui buton, să variați lățimea modelului de pulverizare, în scopul de a controla suprastropirea sau puterea de pulverizare.

Un alt tip de vârf este vârful plat . Vârfurile plate sunt vândute probabil din considerente de cost – sunt cele mai puțin costisitoare dintre vârfurile de pulverizare. Nu folosesc niciodată vârfurile plate. Dacă obțineți un sabot cu vârful plat, va trebui să trageți de protecție pentru vârf și să înclinați pistolul pentru a-l curăța, ceea ce este un mare inconvenient.

Gardieni de tip

Acestea sunt produse de producătorii de spray fără aer cu scopul de a ține mâinile operatorului de pulverizare fără aer departe de vârful de pulverizare, pentru a reduce riscul de injectare a spray-ului. Utilizați întotdeauna apărătoarea pentru vârf atunci când pulverizați cu un pulverizator fără aer.

Alte dispozitive de operare de siguranță

Garda declanșatorului:

Situat pe pistolul de pulverizare, utilizat pentru a preveni declanșarea accidentală a pistolului cu scopul de a reduce riscul de răni prin injecție.

Valvă de eliberare a presiunii:

Uneori denumită supapă „de descărcare”. Această supapă este amplasată pe pulverizatorul în sine și eliberează presiunea din mașină și „deversează” excesul de vopsea sub presiune înapoi în găleata de vopsea.

Eliberați întotdeauna presiunea înainte de a dezasambla pistolul de pulverizare sau pentru a lucra la pulverizator (pentru a curăța un filtru, etc…) sau atunci când pulverizatorul nu este în funcțiune activă (cum ar fi în pauzele de prânz, etc…).

Acest videoclip discută elementele de bază ale pulverizatorului fără aer și ale pistolului de pulverizare

Pulverizarea cu un HVLP

Cu excepția cazului în care utilizați pistolul cu cană electrică fără aer, nu prefer utilizarea unui pulverizator fără aer. Este prea multă curățare implicată cu instalația fără aer și vor exista o mulțime de pete care stau doar în furtunul lung fără aer înainte de a ajunge la vârf pentru pulverizare.

Cele mai multe dintre pulverizarea petelor pe care le-am făcut a fost cu un pulverizator HVLP. Deoarece HVLP (de regulă) este un sifon sau un pistol cu cupă alimentat gravitațional, nu implică o linie de material și nu există material „irosit” care stă inactiv într-un furtun lung. Există mai mult control cu HVLP și mai puțină suprastropire.

Pulverizare HVLP

HVLP înseamnă „volum mare – presiune scăzută”. Spre deosebire de un pistol de pulverizare cu aer comprimat convențional, care utilizează presiune înaltă, HVLP este un pulverizator moale cu mult mai puțină suprastropire decât un pistol cu aer convențional.

HVLP este un pistol de pulverizare de suprafață mică în comparație cu pulverizatorul fără aer, care este un pulverizator de mare producție, cu suprafață mare.

Airless poate fi folosit pentru a pulveriza suprafețe mai mici, cum ar fi ornamentele interioare din lemn, dacă utilizați vârful de pulverizare și setarea de presiune potrivite, dar HVLP nu va fi niciodată un pistol de mare producție pentru suprafețe mari.

Majoritatea pistoalelor HVLP se ocupă de vopsele cu vâscozitate mai subțire și finisează mai bine decât latexurile. Cu excepția emailurilor din latex, HVLP-urile vor face o treabă grozavă și vor oferi un finisaj excelent cu majoritatea emailurilor uleioase și a straturilor transparente, precum și cu lacul și șelac.

Probabil va trebui să subțiezi puțin aceste materiale (unele deloc – cu cât HVLP-ul tău este mai mare, cu atât va pulveriza mai bine materiale cu vâscozitate mai groase).

Problema cu pulverizarea emailurilor de latex într-un HVLP este că trebuie să le subțiezi destul de mult, ceea ce distruge un strat de vopsea. Intotdeauna am preferat sa pulverizez emailuri latex (sau alte vopsele latex – interior sau exterior) cu un pulverizator airless.

Pistoale de pulverizare

Potrivit hoseadviser , majoritatea producătorilor populari de HVLP (Graco, Titan, Wagner) au caracteristici similare pe pistoalele și unitățile lor de pulverizare.

Modelul ventilatorului este reglat la duză de la vertical la orizontal. Au o supapă de aer pe furtun sau în altă parte pentru a regla fluxul de aer și au o supapă de lichid pe pistol în sine.

O diferență între diferitele pistoale este tubul sifon. Se face un tub flexibil care este cântărit și va sifon întotdeauna indiferent de unghiul pistolului.

Un altul face un tub de sifon pe care îl întorci manual, astfel încât, indiferent dacă ești în sus sau în jos, acesta va pulveriza.

Altele au un tub sifon staționar care necesită ca pistolul să fie pulverizat la nivel sau fie înclinat în jos, fie în sus (dar nu în ambele sensuri).

Intotdeauna trec vopseaua printr-un filtru (tip cupa pistol) in timp ce o toarn in cana, astfel pot elimina cat mai mult posibil infundarea varfurilor. Celălalt lucru de întreținere obișnuită pe care va trebui să îl faceți (în afară de curățarea pistolului în sine) este să curățați și/sau să schimbați filtrul după fiecare utilizare (curățare) și după cum este necesar (schimbare).

Videoclipul de mai jos arată funcționarea de bază a unui HVLP Graco. Majoritatea funcțiilor operaționale sunt identice sau similare cu unitățile HVLP și pistoalele de pulverizare ale altor producători.


Folosesc o unitate Wagner HVLP și, odată cu ea, folosesc un pistol dedicat emailurilor și un pistol pentru curățarea șelacului, un pistol pentru lacul transparent și un pistol pentru ștergerea lacurilor alchidice.

Am si un pistol din otel inoxidabil pentru emailuri latex (pe care il folosesc rar – dar o fac ocazional) care are un orificiu mai larg si piesele din inox pentru expunerea la apa fara a rugini.

Acest videoclip arată funcționarea unei unități Turbinaire


Bleeder și Non-Bleeder descriu dacă aerul curge continuu prin duza pistolului – dacă pistolul este sau nu declanșat.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.