Căștile sunt o parte integrantă a profesiei de sudor. Este de înțeles pentru că, dacă nu iei măsurile necesare pentru a te proteja, este foarte probabil să fii în pericol.

image - How to Choose the Right Welding Helmet Lens Shade
Cum să alegi umbra potrivită pentru lentile pentru casca de sudură

Prin urmare, alegerea căștii potrivite, precum și a nuanței potrivite pentru lentile este întotdeauna o prioritate. Aceasta înseamnă că trebuie să fii foarte atent atunci când cumperi o cască de sudură, în special la umbra lentilei.

Pe scurt, abajurul pentru lentile este una dintre caracteristicile vitale ale pachetului de căști și trebuie să aveți o idee despre cum să alegeți nuanța potrivită pentru lentile pentru căști de sudură.

Lucruri de luat în considerare atunci când alegeți o nuanță pentru lentile

Există o serie de lucruri de luat în considerare înainte de a investi într-o lentilă de sudură , iar următoarele sunt cele mai importante.

Abajur pentru lentile pentru cască de sudură: fix vs. variabil

Există diferite tipuri de nuanțe de lentile, dar principala diferență se reduce la fix vs variabil.

Dacă intenționați să sudați diferite tipuri de materiale și, astfel, să schimbați frecvent metodele de sudare, veți avea nevoie de o nuanță variabilă a lentilei.

Dimpotrivă, dacă nu este probabil să sudați diferite materiale folosind diferite procese de sudare, o lentilă fixă ar trebui să fie suficientă pentru dvs.


Citeste si:


Timpul de reacție a lentilei

Timpul necesar unui obiectiv pentru a comuta de la un mod la altul, adică de la obișnuit la cel de protecție, este cunoscut sub numele de timpul de reacție al lentilei.

În timp ce o nuanță de lentile foarte simplă durează 1/3.600 de secunde pentru a răspunde, cele avansate durează doar 1/20.000 de secunde. Aceasta înseamnă că, cu cât timpul de reacție este mai mic, cu atât nuanța lentilei este mai bună.

Senzori de arc

Sudarea generează scântei, iar senzorii le detectează pentru a vă asigura siguranța. Când un senzor detectează o scânteie, semnalează lentilei să se întunece și așa se întâmplă. Cea mai simplă cască de sudură ar trebui să aibă 2 senzori de arc.

Dar cele mai avansate vin cu un număr mai mare de senzori de arc. A avea mai mult de 3 senzori de arc în cască este un lucru bun atunci când ai de-a face cu diferite lumini într-o rază apropiată.

Numărul Umbrei

Procesul diferit de sudare necesită numere diferite de nuanțe. Pentru sudarea cu arc și TIG, puteți alege nuanțe de la #9 la #13.

Pentru procesul de sudare MIG, totuși, veți avea nevoie de nuanțe de la #10 la #13. Un număr mai mic de umbră înseamnă că este posibil ca obiectivul să nu poată filtra toate luminile cu radiații.

Nivelul de amperaj

Procesul de sudare și nivelul de amperaj utilizat în proces determină cât de mai închisă ar trebui să fie nuanța lentilei. Cu cât nivelul de amperaj este mai mare, cu atât obiectivul ar trebui să fie mai întunecat.

The Level of Amperage

Sudarea simplă necesită un nivel mai scăzut de amperaj, în timp ce lucrările avansate necesită un nivel mai mare de amperaj.

Nuanta lentilei trebuie să fie mai închisă în consecință. Motivul este că nuanțele mai închise sunt capabile să filtreze majoritatea luminilor cu radiații care sunt dăunătoare pentru ochi.

Cască de sudură întunecată automată vs. Abajur pentru lentile pentru cască pasivă

O cască de sudură auto-întunecată vă permite să lucrați neîntrerupt fără a scoate casca. Senzorii atașați la partea din față a căștii pot detecta scânteile și pot semnala umbrei să se întunece. Acest lucru se întâmplă automat într-o fracțiune de secundă.

Pe de altă parte, o umbră pasivă a lentilei căștii nu schimbă modurile, mai degrabă rămâne întunecată tot timpul. Înseamnă că poate fi necesar să-l eliminați atunci când efectuați alte lucrări. De obicei, nu au senzori sau baterii.

Ultimele Cuvinte

Întrucât munca este foarte periculoasă, sudorii profesioniști sugerează să purtați căști de înaltă calitate pentru a vă proteja fața și ochii.

De asemenea, umbra lentilei căștii tale trebuie să fie suficient de bună pentru a filtra radiația intensă care iese din scântei.

Factorii pe care i-am discutat în articol ar trebui să te ajute să găsești casca potrivită cu nuanța potrivită a lentilelor. Amintiți-vă că protecția ochilor dvs. trebuie luată în serios.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.