Picioarele băncii sunt la fel de importante ca și banca în sine.

image - How to Choose the Right Wood Bench Legs
Cum să alegi picioarele potrivite pentru bănci din lemn

Indiferent dacă construiți o bancă nouă de la zero sau reparați una veche, este esențial să alegeți picioarele potrivite din lemn pentru a crește longevitatea acesteia. Întreaga structură a unei bănci depinde de picioarele acesteia. Dacă nu sunt construite cu lemn puternic, nu veți putea folosi banca mult timp.

Multe magazine se ocupă, de asemenea, de picioare de bănci în piață. Dacă sunteți în căutarea unei remedieri rapide pentru banca dvs., puteți lua în considerare explorarea gamei largi de opțiuni de picioare de bancă pe care aceste magazine le au de oferit. Pentru a vă ajuta să luați o decizie înțeleaptă, citiți mai departe pentru a afla cum ar trebui să alegeți picioarele potrivite pentru bănci din lemn.

1. Forță

Prima caracteristică a lemnului grozav pentru picioarele băncii este rezistența sa. Pentru realizarea picioarelor de mobilier se folosesc diverse specii de lemn; cu toate acestea, ar trebui să alegeți unul cu duritate suficientă. Există o scară de duritate numită Janka Hardness Scale , în care lemnul de sus este dens și puternic, dar este dificil de lucrat. Speciile care au valori cuprinse între 1000-1500 psi sunt considerate puternice și funcționale.

2. Specii cu cereale apropiate

Nu este dificil să vă asigurați că boabele se desfășoară pe lungimea unui picior atunci când sculptați picioare drepte sau ușor conice. Cu toate acestea, atunci când faceți picioare curbate sau înclinate, boabele pot curge într-un unghi ușor, rezultând puncte slabe. Lemnurile cu granulație apropiată sunt cele mai bune opțiuni pentru reducerea acestui efect. În plus, speciile cu granulație apropiată sunt mai puțin susceptibile de a se așchi atunci când sunt pornite la strung.

Un alt avantaj al alegerii lemnului cu granulație apropiată este capacitatea lor de colorare. Dacă faceți o bancă nouă de la zero, potrivirea vârfului și a picioarelor este ușoară. Cu toate acestea, nu este același lucru dacă adăugați picioare la o bancă existentă. O specie cu bob apropiat va tinde să accepte petele mai uniform decât una cu bob deschis.

Frasinul, nucul, arțarul, cireșul sunt exemple de specii cu granulație apropiată. Aceste lemne sunt ușor disponibile, lucrabile și robuste. Mahonul este, de asemenea, destul de popular, dar aparține speciilor exotice și poate cădea din buget.


Citeste si:


Ce lemn ar trebui să alegi pentru picioarele băncii?

Trebuie să fi auzit de lemn de esență tare și de rasinoase. După cum este de înțeles din numele în sine, lemnul de esență tare are mai multă duritate decât lemnul de moale. Lemnul de esență tare provine din angiosperme precum mahon, nuc, arțar, stejar etc. Acești copaci cresc încet și, ca urmare, au fibre de lemn mai dense.

Lemnurile de esență tare sunt relativ mai scumpe decât lemnele de esență moale, dar prețul suplimentar este pentru durabilitatea lor. Datorită structurii lor cu granulație apropiată, necesită întreținere redusă. Lemnurile de esență tare sunt ideale pentru realizarea picioarelor băncii dacă doriți să păstrați mobilierul pentru o perioadă lungă de timp. Unele specii durabile de rasinoase pot fi, de asemenea, o alegere demna pentru picioarele bancilor, de exemplu, lemnul de rasinoase europene, cedru, bradul Douglas si pinul galben Quebec.

Concluzie

Deci, acestea sunt câteva lucruri importante de care ar trebui să fii conștient atunci când alegi lemn pentru picioarele băncii tale. Rezistența se află în fruntea listei de considerații atunci când alegeți picioarele băncii din lemn, dar lucrabilitatea și aspectul lor sunt, de asemenea, esențiale.

Deși unele lemne de esență tare au o rezistență la tracțiune comparabilă cu oțelul, duritatea lor le face dificil de modelat și tăiat. Puteți alege lemn de esență tare, cum ar fi stejar, tec, nuc, deoarece au întindere și lucrabilitate decentă. Dacă aveți un buget limitat, puteți alege lemn de esență moale, dar asigurați-vă că alegeți unul durabil.


Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.