Firma de amenajari interioare si exterioare Utopian Construct va prezintă în acest articol despre cum sa alegi o pensula pentru zugraveli interioare.

Dacă vrei un rezultat de care să fii mândru, sugestia noastră este să ne contactați, dar putem să vă prezentăm cateva din cunostinele de zugravilor nostrii. De asemenea, apasati AICI ca sa aflati si mai multe informatii despre ce unelte ai nevoie.

Când perii periei se împrăștie sau se adună sau când vopseaua curge pe un perete sau pur și simplu nu se întinde deloc, este timpul să aflăm de ce. Înțelegerea vopselei este cheia.

Alegerea unei pensule de vopsea sau a unui manșon al rolei are mai mult de-a face cu tipul de vopsea decât cu suprafața în sine. Există excepții de la regulă, dar înțelegerea vopselei sau a vopselei folosite pentru lucrare va face diferența.

De exemplu, colorarea unui gard folosind o perie de nailon cu pată pe bază de ulei va fi dificilă; folosirea unei perii cu peri va ușura mult proiectul. Motivul este destul de firesc.

Cum să alegi o pensulă de vopsea sau un manșon pentru role

Amenajari exterioare case cu firma de amenajari interioare bucuresti Utopian Construct
Amenajari exterioare case cu firma de amenajari interioare bucuresti Utopian Construct

Citeste si:


Natural cu natural, făcut de om cu făcut de om

Opțiunile populare pentru proprietarii de case din aceste zile sunt produsele de vopsea acrilică din latex . Acrilul și latexul sunt materiale artificiale. Cea mai bună alegere pentru acestea este o perie fabricată și cu materiale artificiale.

Poliesterul și nailonul nu sunt materiale naturale și funcționează extrem de bine cu acril sau latex. Vopselele pe bază de ulei se aplică cel mai bine cu perii cu peri naturali sau puri, deoarece componentele se completează reciproc.

Gândiți-vă la când un câine face baie; blana se umfla in sus pentru ca absoarbe apa. Același lucru se întâmplă atunci când o perie cu peri naturali este folosită cu vopsea latex acrilică. Apa din vopsea este absorbită de peri, făcându-i să se extindă. Acest lucru face ca obținerea unei margini curate atunci când pictați ornamente sau tăiați într-un perete foarte dificilă.

Opusul este adevărat atunci când utilizați o perie din poliester sau nailon cu o vopsea pe bază de ulei. Solventul din vopsea topește ușor firele de păr de poliester sau nailon ale periei, adunându-le împreună și făcând dificilă ștergerea vopselei pe orice suprafață. Femeile folosesc adesea oja transparentă pentru a preveni rularea ciorapilor de nailon, deoarece acetona din lac topește firele de nailon împreună; același principiu se aplică aici.

Ce face ca vopseaua să pară strălucitoare sau plictisitoare?

Tipul de vopsea are mai mult de-a face cu manșonul rolei decât are suprafața vopsită. Luați în considerare de ce vopseaua arată așa cum arată. De ce unele vopsea par foarte strălucitoare, iar altele foarte terne? Durata timpului în care vopseaua este măcinată sau amestecată în procesul de fabricație are o mare legătură cu aceste rezultate.

Etichetarea de pe mânecile rolelor poate fi foarte înșelătoare. Ele sunt descrise în general în ceea ce privește tipul de suprafață pe care vor fi aplicate, nu tipul de vopsea pe care o vor aplica. De exemplu, un manșon de role pentru o suprafață „ semi-netedă ” este probabil să aibă o grămadă de role de 10 până la 15 mm, sau aproximativ 3/8 până la 1/2 inci adâncime. Daca planul este sa folosesti o vopsea semilucioasa, nicio problema. Dacă aplicarea este o vopsea cu finisaj plat, vor apărea probleme.

Vopseaua cu aspect plictisitor sau plat este destul de grosieră în natură, așa că este necesar un manșon gros sau înalt, deoarece fibra rolului va fi mai lentă în atragerea vopselei. Vopseaua strălucitoare sau lucioasă este înaltă până când este amestecată pentru a fi extrem de fină. Fibra ruloului poate trage vopseaua lucioasă destul de ușor, astfel încât o rolă cu grămadă mică va funcționa bine.

Aceeași teorie se aplică invers. Dacă fibra atrage vopseaua cu ușurință, o va elibera și ea cu ușurință. Acesta este motivul pentru care un manșon de rulou cu vopsea lucioasă va avea vopseaua să curgă pe perete; prea multa vopsea cu foarte putina rezistenta. Vopsea plată cu un manșon de rulou cu grămadă mică? Prea puțină vopsea cu prea multă rezistență va face foarte dificilă rularea acesteia pe perete și rola va trebui să fie reîncărcată frecvent.

Role fenolice, role de spumă cu fante, lână de miel și excepții

Role fenolice

Când aplicați orice latex acrilic sau produs pe bază de apă, folosiți un manșon cu rolă cu miez fenolic. Cele mai multe mâneci cu role sunt făcute în acest fel acum, dar există încă mâneci ieftine disponibile cu miezul de carton în stil vechi. Deși vopseaua pe bază de ulei nu se va descurca mult mai bine, un produs pe bază de apă pe o rolă cu un manșon de carton va avea miezul să absoarbă apa și să o umfle.

Manșonul va trebui probabil să fie tăiat din cușca cu role înainte de a putea continua cu munca. Miezurile fenolice nu vor absorbi nicio vopsea, se alunecă ușor de pe cușca cu role și, în vrac, nu vor costa mult mai mult.

Ca în orice regulă, există excepții. Dacă vopsiți un perete de bloc de zgârie, un perete de cărămidă sau orice altă suprafață grav neuniformă, vopseaua și suprafața vor necesita aceeași atenție pentru a face treaba bine. Când pictați un tavan cu sticlă, o rolă de spumă cu fante se va forma în jurul vârfurilor și văilor slipului, oferind un finisaj uniform, indiferent de tipul de vopsea.

Role de spumă cu fante

Periile de spumă sau manșoanele rolelor din spumă sunt cele mai bune alegeri pentru cele mai multe finisaje clare pe lemn, deoarece creează cele mai puține bule. O excepție de la această regulă este utilizarea aplicatoarelor de spumă de orice fel atunci când utilizați lacuri transparente pentru proiectul dumneavoastră. Solventul de lac va ataca spuma și o va topi într-o mizerie stringentă.

Rolă din lână de miel

Manșoanele cu role din lână de miel, deși sunt scumpe în comparație cu majoritatea manșoanelor cu role, vor rezista mult timp dacă sunt curățate și îngrijite corespunzător. Ele sunt o excepție de la cumpărarea necostisitoare în vrac; faceți niște comparații de preț atunci când acestea sunt la vânzare, deoarece sunt economice dacă sunt planificate multă vopsire.

Pentru a face alegerile corecte pentru manșoanele și periile cu role, este necesar să puneți întrebările potrivite. Informațiile furnizate aici vor ajuta la realizarea unei lucrări bine făcute.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.