Asfaltul este o alegere comună pentru construirea de căi de acces, zone de parcare și autostrăzi datorită rezistenței și rentabilității sale.

Cu toate acestea, elementele meteorologice, vârsta, întreținerea inadecvată, presiunea intensă a traficului sau chiar planificarea inadecvată a amplasamentului pot duce la probleme din când în când.

image - How Do You Repair Damaged Asphalt
Cum reparați asfaltul deteriorat

Pavajul tău de asfalt are goluri din care răsare buruieni? Cei dragi au experimentat experiența terifiantă de a se poticni de o groapă din apropierea locului de parcare?

Să presupunem că te-ai săturat să te uiți la puzzle-ul neatrăgător în care trotuarul tău se transformă treptat, dar nu dorești să realizezi o resigilare completă a suprafeței.

În acest caz, ar trebui să abordați crăpăturile suficient de devreme înainte ca acestea să pună în pericol stabilitatea carosabilului. Iată câteva remedii pentru repararea asfaltului pentru rezolvarea problemelor de pavaj.

1. Derulare

Este posibil să observați pietriș desprins, pietre și nisip pe alee. Dacă o faceți, considerați-le ca fiind elemente ale răvășirii. Raveling are loc ori de câte ori trotuarele se prăbușesc ca urmare a pierderii asfaltului și pietricelelor.

Densitatea pavajului dumneavoastră va scădea cu timpul, în timp ce materialul liber răzuiește asfaltul rămas prin frecare și eroziune.

De îndată ce pietrișul îți sparge pavajul de asfalt, apa se va infiltra, agravând situația. Raveling, la rândul său, are ca rezultat terenuri neregulate și bălți.

Procesul de fixare a asfaltului ravel

În primul rând, luați în considerare eliminarea elementelor libere de asfalt. În cazul în care distrugerea are loc numai în zone mici, utilizați tehnici de bază de reparare a asfaltului. Pe de altă parte, trotuarele substanțial răvășite indică degradarea generală a asfaltului.

Cel mai bun și mai consistent remediu este să răzuiți pavajul deteriorat ori de câte ori observați acest lucru. După aceea, înlocuiți-l cu asfalt nou. Va trebui să angajați un specialist în asfalt pentru a vă ajuta cu înlocuirea.


Citeste si:


2. Depresie

Depresiunile sau coborârile sunt porțiuni inferioare de pavaj care nu trec prin asfalt. Adesea, acestea rezultă din compresia insuficientă în faza de nivelare.

Apa și alte elemente materiale care se adună de obicei din depresiuni vă pot degrada stratul de asfalt, afectând și mai mult durabilitatea acestuia în cazul în care profesioniștii nu îl repară rapid.

Corectarea depresiunilor de asfalt

Puteți adăuga o suprapunere pe trotuarul existent ca remediu tranzitoriu pentru depresiuni minore. Indiferent, patch-urile nu abordează problemele fundamentale ale compresiei necorespunzătoare; prin urmare, secțiunea afectată se va scufunda cu timpul cel mai probabil.

Pentru a corecta definitiv orice depresiune de asfalt, trebuie să îndepărtați întreaga zonă afectată, să înlocuiți subnivelul substandard și să aplicați o suprapunere completă peste subnivelul restaurat.

3. Crăparea aligatorilor

Fisurile de tensiune sau fisurile de aligator sunt printre cele mai răspândite probleme care deteriorează suprafețele de asfalt. Numele său provine de la formațiunile ciudate de crăpare similare solzilor de aligator. Fisurile de aligator sunt degenerări legate de sarcină care rezultă din:

  • Adâncime limitată a pavajului
  • Un curs de bază sau de bază slab
  • Supraîncărcare
  • O combinație a elementelor de mai sus

Repararea fisurilor de aligator

Cea mai rapidă modalitate de a repara fisurile de aligator implică aplicarea de umplere a fisurilor sau acoperire de etanșare a zonelor afectate pentru a preveni umiditatea și alte resturi să intre în acele fisuri și să le agraveze.

Apoi, dacă puteți, încercați să limitați mișcările în regiunile afectate, deoarece atunci când mașinile călătoresc pe partea de sus a suprafeței mai slabe, pot provoca daune semnificative stratului.

Pe de altă parte, dacă doriți să reparați permanent fisura de pe pavajul dvs. de asfalt, trebuie să excavați dincolo de stratul superior și să găsiți probleme mai profunde.

Urmați acest lucru prin întărirea bazei asfaltului dvs.; va trebui să angajați un profesionist calificat capabil să înlocuiască corect pavajul deteriorat cu o nouă bază de bază și blat de asfalt.

4. Răsturnarea asfaltului

Răsturnările implică deplasarea localizată spre exterior a suprafeței dvs. de asfalt. Rezultă din expansiunea sub-nivel care provine de la umiditate ridicată și îngheț, de exemplu, îngheț.

Restaurarea denivelării asfaltului

Deformarea asfaltului este rezultatul problemelor din subnivelul pavajului dumneavoastră. O modalitate ideală de reparare ar presupune îndepărtarea zonei problematice și aplicarea completă a asfaltului.

5. Fisuri longitudinale în asfalt

Asfaltul poate dezvolta în egală măsură fisuri longitudinale. Aceste fisuri se aliniază cu planul de aplicare a asfaltului de-a lungul unui drum sau a pavajului dumneavoastră. Fisurile longitudinale pot rezulta din mai multe circumstanțe, inclusiv:

  • Imbinari de calitate redusa
  • Expansiunea sau contracția asfaltului ca răspuns la schimbările de temperatură.
  • Reflectarea fisurilor de pe suprafețele substratului

Rețineți că fracturile longitudinale ale pavajului de asfalt nu sunt legate de greutate.

Repararea fisurilor longitudinale ale asfaltului

  • Crăpături mici (nu depășesc jumătate de inch)

Aplicați etanșarea crăpăturilor pentru a împiedica umiditatea să pătrundă în straturile de sub-nivel ale asfaltului prin goluri și pentru a evita orice ruptură de la marginile fisurilor. Odată ce umpleți fisurile, aplicați un nou strat de acoperire de etanșare deasupra întregii zone.

  • Crăpături extinse (se întinde peste jumătate de inch)

Consultați-vă cu specialiștii în asfalt pentru a determina sursa fisurilor semnificative și pentru a obține reparații de lungă durată.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.