Pentru majoritatea oamenilor care au covoare în case, angajarea de curățați covoare profesioniști face parte din rutina lor de menaj. Deși acest lucru este esențial, mulți oameni uită că curățarea profesională poate face doar atât de mult pentru covorul tău.

image - How Do I Maintain My Carpet After a Professional Carpet Cleaning?
Cum îmi întrețin covorul după o curățare profesională a covorului?

Indiferent dacă este un covor nou-nouț sau unul vechi care tocmai a fost supus unor servicii de curățare a covoarelor în Portland, Oregon , trebuie să rămâneți vigilenți și să mențineți o rutină regulată de curățare.

Covoarele sunt susceptibile la praf și alte particule de murdărie, ca să nu mai vorbim de probabilitatea mare de scurgere. În calitate de proprietar al casei, următoarele metode și strategii facilitează menținerea curățeniei covorului după ce l-ați curățat profesional:

1) Aspirare regulată

Este important să curățați casa sau spațiul de locuit cu aspiratorul. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți un covor. Majoritatea covoarelor au ca componentă principală fibre sintetice sau lână.

Acestea sunt susceptibile să acumuleze rapid praf dacă nu sunt curățate corespunzător. Indiferent dacă este vorba de praf obișnuit sau reziduuri uleioase, covorul tău se poate transforma rapid într-un pat de praf și acumulare de alergeni.

Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, curățarea covorului cu aspiratorul de cel puțin două ori pe săptămână este crucială. Puterea de aspirare a aspiratorului îi permite să ajungă la particulele ascunse adânc în structura covorului.

2) Evitați să mergeți pe covorul umed

Cele mai multe servicii profesionale de curățare a covoarelor folosesc curățarea cu abur atunci când se ocupă de murdăria covoarelor. Aceasta presupune utilizarea aburului pentru extragerea murdăriei din fibra covorului, după care se folosesc extractoare robuste pentru a îndepărta umezeala de pe covor.

Cu toate acestea, acest lucru nu este 100% eficient. Puțină umiditate rămâne inevitabil prinsă în fibrele covorului, necesitând timp pentru a se usca complet.

După o astfel de sesiune de curățare, evitați imediat să mergeți pe covor. Acest lucru vă asigură că nu veți reintroduce murdăria proaspătă care poate fi absorbită rapid de covorul umed.


Citeste si:


3) Scoate-ți pantofii

Chiar și atunci când locuiți într-o casă aparent fără praf, împrejurimile dvs. oferă o mulțime de particule fine de murdărie de care este posibil să nu fiți conștient. Aceste particule se lipesc de pantofi de fiecare dată când ieși afară.

Ca atare, nu uitați să vă descaltați când mergeți pe covor dacă tocmai a fost curățat profesional.

Indiferent dacă purtați mocasini obișnuiți sau tocuri stiletto, o politică fără pantofi imediat după o lucrare profesională de curățare a covoarelor asigură că murdăria nu este introdusă rapid în covorul dumneavoastră.

4) Fii atent la animalele de companie

Indiferent dacă locuiți cu pisici sau câini, animalele de companie prezintă mai multe provocări de curățare, în special pentru covorul dumneavoastră. Chiar și atunci când animalele dvs. de companie își petrec în mare parte timpul în casă, ele pot totuși să-și arunce blana, să murdărească covorul sau să-și folosească ghearele pentru a distruge fibrele covorului.

Ține-ți animalele de companie departe de covor dacă tocmai a fost curățat. Mai târziu, asigurați-vă că curățați rapid orice mizerie pe care o pot face pentru a evita acumularea de murdărie pe covor. Deși acest lucru poate fi deranjant, este prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru a menține un covor curat într-o casă cu animale de companie.

5) Aveți grijă imediat de scurgeri și pete

Deși acest lucru poate părea evident, mulți oameni nu acordă atenție acestei părți esențiale a întreținerii covoarelor. Imediat după ce un covor a fost curățat profesional, oamenii presupun că va menține acel nivel impecabil de curățenie fără niciun efort.

Această presupunere eronată poate anula rapid munca de curățare profesională. Fiți atenți la eventualele scurgeri sau pete, asigurându-vă că le curățați rapid.

Urina de la animalele de companie, de exemplu, poate produce un miros dacă nu este curățată imediat. Fii mereu atent la astfel de probleme pentru a evita murdărirea covorului și terminarea cu o pată permanentă pe el.

6) Folosiți un protector de covor

Un protector de covor din plastic, cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de „alergări” de covor, vă ajută să vă protejați covorul de praf și scurgeri. Mulți profesioniști în curățarea covoarelor îl recomandă. Cu toate acestea, acesta nu înlocuiește curățarea regulată și diligentă a covoarelor.

Un protector pentru covor ajută la reținerea murdăriei de pe suprafața covorului. Împreună cu curățarea corespunzătoare, un protector pentru covor vă ajută să scăpați de praful și murdăria de pe covor.

Cele de mai sus sunt principalele strategii necesare pentru a vă asigura că covorul dumneavoastră rămâne curat chiar și după o lucrare de curățare. Desigur, vigilența este cheia.

Dacă aveți mai mulți ocupanți în casa dvs., o anumită zonă a covorului va fi probabil cel mai frecventată. O astfel de zonă „cu trafic intens” va necesita o atenție suplimentară în timpul curățării și aspirării pentru a preveni acumularea suplimentară de murdărie.


Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.