Imaginează-ți dacă ai putea scăpa de stresul vieții dintr-un capriciu și ai merge într-un loc în care te simți restaurat și întinerit.

Din păcate, știm cu toții că aceasta nu este o realitate pentru mulți decât dacă locul lor fericit există acasă sau la birou.

Deși s-ar putea să nu aveți puterea de a vă schimba locul de muncă pentru a vă face zilele fără stres și bătăi de cap, casa dvs. este o cu totul altă poveste.

Aici, puteți face schimbări de tip relaxant și revigorant, începând cu curtea din spate.

image - How Do I Make a Backyard Oasis?
Cum fac o oază de curte?

Crearea unei oază de curte

Nu lipsesc ideile pentru transformarea curții tale , de la modificări minime până la veritabile revizii.

Oricare dintre aceste planuri poate fi implementat pentru a vă reconstrui curtea într-o oază. Acestea fiind spuse, majoritatea ar trebui să se concentreze pe următoarele sarcini pentru un rezultat de succes:

1. Pregătire

În medie, o renovare a curții te poate aduce înapoi la suma de 7.500 USD. Dacă nu doriți să vă despărțiți de o astfel de schimbare enormă, fiți pregătit să vă murdăriți mâinile, astfel încât să puteți reduce cheltuielile.

Asta ar putea însemna inspectarea terenului și curățarea buruienilor și a frunzelor moarte din paturile de plante.

În acest fel, vă puteți asigura că zona este pregătită pentru proiect. O pânză goală oferă, de asemenea, mai multe posibilități de design decât una aglomerată, așa că asigurați-vă că faceți cât mai multă curățare.


Citeste si:


2. Construiți/Modificați grădina de legume

Nu poți construi o oază fără grădina perfectă. Acesta se întâmplă să fie situat în curtea dvs., așa că ați putea la fel de bine să îl construiți cu o grădină de legume. În acest fel, îl puteți găsi și pentru produse proaspete.

Indiferent dacă aveți o grădină existentă sau plănuiți să construiți una, nu doriți să ajungă să arate ca o criză în ochi.

Astfel, luați în considerare modalități centrate pe estetică de a face grădinărit, cum ar fi folosirea recipientelor, jardinierele înălțate sau îmbinarea ierburilor și a legumelor în paturile de flori.

Aceste metode pun accent egal pe frumusețe și funcționalitate, asigurându-se că udarea în curtea ta este atât utilă, cât și ușoară pentru ochi.

3. Construiți o zonă de lounge

Este sigur să spui că te aștepți să stai mult în oaza din curte. Deci, pentru ca acesta să devină cu adevărat escapada ideală acasă , trebuie să existe un loc perfect pentru odihnă și relaxare. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

  • Instalați o punte mică cu șezlonguri în aer liber pentru acea senzație de plajă.
  • Adaugă niște taburete cu perne, o umbrelă și un covor în aer liber pentru acea atmosferă relaxată și meditativă.
  • Un hamac atârnat între doi copaci sau un balansoar situat sub un loc umbrit ar trebui să facă paradisul suprem al napperilor.
  • Transformă-ți oaza într-un cinematograf în aer liber instalând niște scaune confortabile și având în standby un ecran gonflabil și un proiector.

4. Dine, Al Fresco

Solo sau cu compania, există puține lucruri mai liniștitoare decât mesele în aer liber. Indiferent dacă există suficient spațiu pentru o familie mare sau doar spațiu suficient pentru a vă găzdui pe tine, partenerul tău și o pereche de scaune pliabile, acest loc este o necesitate.

Există ceva în a fi înconjurat de natură, îmbrățișat de senzația ei, care face din ceva la fel de simplu ca să bei o cafea o experiență memorabilă. Uneori, ai nevoie doar de mobilier de terasă pentru a crea o stare cu totul nouă de luat masa în aer liber

5. Nu uita de Cascada

Nicio oază de curte nu ar fi completă fără această piesă esențială de structură. O mini-cascada sau o fântână este punctul focal perfect pentru acest spațiu în aer liber și îți atrage atenția ca nimeni altul.

Pe cât de liniștitoare sunt priveliștea, sunetele pe care le oferă. Există puține sunete mai meditative decât cele ale apei curgătoare care se amestecă cu celelalte plăceri acustice ale naturii.

Și mai bine, nici un proiect de cascadă nu trebuie să fie amplu. Există și stiluri care necesită buget și efort, de la modele centrate pe faux-rock până la modele moderne care necesită o configurare minimă.

6. Aprinde-l

Deși nimic nu poate lumina această zonă la fel de bine ca lumina naturală a soarelui, asta nu înseamnă că nu poți lumina lucrurile la fel de frumos după apusul soarelui.

Decorați acele căi cu lumini peisagistice și poziționați niște felinare LED lângă mobilier pentru a crea atmosfera perfectă de seară.

Completați acest lucru cu lumini suspendate pentru a ilumina acele zone întunecate și veți avea o oază de curte perfect funcțională și superbă pentru activitățile după orele de program.

7. Aduceți fluturii să se alăture imaginii

Insectele nu fac de obicei apariția în gândurile noastre despre un mediu pașnic, liniștit, dar fluturii sunt o altă poveste. Este adevărat că aceste organisme magnifice, înaripate, aparțin familiei insectelor.

Cu toate acestea, frumusețea și rolul lor în ecosistem îi fac mai factori de pace decât un dăunător în zona de locuit în aer liber. Invitați-i, împreună cu albinele și păsările colibri, să aducă o senzație naturală în curtea dvs. plantând plante cu flori.

Începeți să vă construiți o oază în curte astăzi

Dacă aveți spațiu în curte de folosit, merită cu siguranță să vă gândiți să construiți unul.

Nu numai că te-ar putea scuti de o parte uriașă de schimbare a costurilor de vacanță , dar ar putea oferi și un refugiu accesibil de provocările mentale zilnice ale vieții.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.