Lumea modernă este superbă. În funcție de confortul nostru, și întotdeauna la îndemâna noastră, apa de la robinet este în mare parte o chestiune de a ne amesteca picioarele și de a ne bate încheietura mâinii. Indiferent de locul în care ne aflăm, șansele sunt să găsim apă potabilă, ceea ce este grozav, deoarece este o nevoie umană de bază.

Având în vedere cât de răspândită este apa, poate fi ușor să uităm că lupta omenirii pentru o sursă sigură de hidratare a fost în fruntea conștiinței noastre colective timp de mii de ani, mai ales că aprovizionarea cu apă pare fără sfârșit.

image - How Does Municipal Water Get Treated
Cum este tratată apa municipală

Deși cu siguranță apa nu este o resursă infinită și se va epuiza în cele din urmă în viitor, cel puțin deocamdată avem luxul (vinovați) de a putea lăsa robinetul să funcționeze în timp ce ne spălăm pe dinți.

Dacă vă întrebați cum își dobândește și purifică apa centrul dvs. local, atunci am dedicat acest articol unei explicații rapide cu privire la procesul de tratare. Citiți mai departe pentru a afla mai multe!

De ce are nevoie apa de purificare?

În ciuda credinței comune, cea mai mare parte a apei nu este potabilă. Fie că ne gândim la apa sărată care ar fi îngrozitor de dăunătoare pentru corpul uman dacă este băută sau la apă dulce care a fost infectată cu contaminanți, șansele ca noi să ne îmbolnăvim din cauza nepăsării apei potabile sunt mari.

Luați în considerare un râu sau un pârâu nu atât de puțin adânc. Mulți oameni cred că este sigur de a bea, deoarece izvorăște din munți și poate fi găsit în natură, chiar dacă asta nu ar putea fi mai departe de adevăr.


Citeste si:


Prin urmare, își umple sticlele de plastic cu așa-numita „apă de izvor” și se minunează de cât de limpede și răcoritoare are în comparație cu apa de la robinet – doar pentru a se îmbolnăvi îngrozitor mai târziu în cursul zilei de la contractarea germenilor și bacteriilor.

Chestia este că gustul și aspectul nu sunt totul. Există un motiv pentru care încercăm întotdeauna să ne purificăm apa indiferent de sursă. Microbii nu sunt de glumă ! Din păcate, procesul nu este ușor.

Cum se tratează apa?

Pentru ca apa să fie tratată, trebuie să vină de undeva. Majoritatea surselor de apă municipale provin din râuri, lacuri sau rezervoare subterane din apropiere. Acestea sunt transportate printr-o rețea de conducte care sunt capabile să conducă apa către stațiile de epurare.

Odată ce apa a ajuns la plantă, prima procedură prin care va trece se numește screening. De cele mai multe ori, apa este umplută cu materiale și sedimente, cum ar fi nisip, pietriș sau orice gunoi aruncat, așa că toate acestea trebuie îndepărtate înainte ca procesul de purificare să înceapă serios.

Acest lucru se face prin plasarea unui ecran metalic peste priza de apă, care poate filtra orice materiale mari. Deși ecranul nu va elimina particulele minuscule, este capabil să scape de obiecte greoaie, cum ar fi butoaie, anvelope sau trunchiuri de copaci.

Următoarea procedură implică infuzarea apei cu o substanță chimică de coagulare care este capabilă să facă particule mici din ea să se aglomereze într-un întreg mare, numit „floc”. Aceasta se realizează într-o unitate de amestec rapid care combină coagulantul cu apa și floculează, creând astfel flocul.

După aceea, apa este trimisă într-un bazin de sedimentare, numit și limpezitor, unde este curățată de floc și trecută peste un vârtej care o colectează și apoi o conduce la filtre, care completează ultima parte a călătoriei.

Procesul de filtrare constă în scurgerea apei din partea de sus într-un sistem de scurgere umplut cu materiale filtrante precum nisip și pietriș. Cărbunele activat granular a devenit, de asemenea, o alegere populară în ultima vreme.

În cele din urmă, majoritatea stațiilor de epurare vor introduce clor în apă pentru a elimina orice contaminanți rămași. Cantitatea de clor adăugată este foarte exactă, deoarece poate cauza probleme de sănătate.

Tratarea apei la domiciliu

Deși procesul descris în acest articol este foarte implicat și la scară industrială, proprietarii de case la scară mică pot achiziționa filtre de apă pentru casele lor care ar fi la fel de eficiente.

Orice, de la simple filtre de sedimente până la unități mai specializate, precumfiltrele de fier și sulf de la Water eStore , puteți găsi pe internet, așa că dacă simțiți nevoia să vă purificați alimentarea cu apă, atunci cerul este limita!


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.