Într-o lume cu competitivitate din ce în ce mai mare, angajatorii fac toate opririle pentru a se asigura că iau cele mai bune decizii de angajare.

Deși acesta este un pas în direcția corectă, angajatorul trebuie să ofere un loc de muncă favorabil productivității. Aceasta este cealaltă parte a ecuației.

image - How Workspace Affects Employee Productivity
Cum afectează spațiul de lucru productivitatea angajaților

Cum un spațiu de lucru afectează productivitatea

Spațiul dvs. de lucru este format din spațiul fizic din care lucrează angajații. De obicei, angajații petrec zilnic în medie 8 ore la birou. Prin urmare, pentru a crea un spațiu de lucru care încurajează productivitatea optimă, trebuie să proiectați un spațiu în care angajații să se concentreze pe muncă și să ofere sarcinilor la îndemână tot ce pot.

Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, angajații își vor petrece câteva ore de lucru fiind distrași, încercând să facă ajustări la mediul lor și chiar luându-și zile libere pentru boală. Toate aceste acțiuni sunt dăunătoare productivității lor.


Citeste si:


Modalități simple de a crea un spațiu de lucru productiv

Iată sfaturi utile pentru a vă îmbunătăți spațiul de lucru.

Calitatea aerului

Acesta este un aspect de bază, dar fundamental, al unui spațiu de lucru bun. Spațiul dvs. de lucru afectează sănătatea angajaților dvs. și, la rândul său, productivitatea acestora. Este obligatorie apelarea la serviciile de dezinfectie a birourilor de la o firma profesionala de curatenie.

De exemplu, cercetările au arătat că o îmbunătățire a calității aerului poate crește productivitatea cu 11%.

Cum să ajungem acolo:

 • Instituirea unei politici de curățenie ecologică care să includă servicii regulate de dezinfecție;
 • Implementarea unei politici de interzicere a fumatului;
 • Menține un nivel sănătos de umiditate;
 • Adăugați și deschideți ferestre în clădire atunci când anotimpurile o permit;
 • Adăugați plante de interior pentru a vă ajuta să vă curățați aerul.

Iluminat

Lumina susține vizibilitatea prin scăderea oboselii ochilor, a simptomelor de vedere încețoșată și a durerilor de cap. În plus, mai puține dureri de cap înseamnă un număr redus de zile de concediu medical.

O viziune mai bună înseamnă, de asemenea, angajații tăi se pot concentra mai mult pe muncă și se pot face mai multe, în loc să încerce să remedieze lumina slabă.

Unele dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți iluminarea includ:

 • Controlul strălucirii prin reluarea unghiurilor corpurilor de iluminat;
 • Adăugarea de luminatoare pentru a crește iluminatul natural;
 • Să fii creativ cu amplasarea mobilierului, în special piese de mobilier mai mari și mai voluminoase care ar putea bloca lumina;
 • Stratificarea diferitelor tipuri de iluminat și furnizarea de lămpi de birou pentru angajații care necesită mai multă iluminare.

Confort

Confortul la locul de muncă poate părea un lux, dar este o necesitate. Utilizarea ergonomiei, de exemplu, poate ușura oboseala musculară și poate îmbunătăți un mediu fără distracție.

Considera:

 • Crearea unor zone de lucru concepute ergonomic în care angajații pot alterna între șezut și statul în picioare (șezutul pentru perioade lungi este asociat cu dureri de spate)
 • A construit diferite spații de lucru din care angajații pot lucra, inclusiv spații în aer liber și pe acoperiș
 • Deși se așteaptă ceva zgomot, încercați să creați niște zone silențioase pentru lucrătorii care au nevoie de liniște completă din când în când

Importanța feedback-ului angajaților

Aceste principii de bază de proiectare a spațiului de birou ar trebui să vă ajute să creați un mediu pozitiv pentru angajații dvs. Ocazional, solicitați ajutorul angajatului dvs. în identificarea zonelor de îmbunătățire. În cele din urmă, purtătorul pantofului este cel care știe unde se prinde.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.