Oamenii aleg să-și vândă casele din diferite motive.

Ar putea fi pentru că doresc să se mute, au nevoie de bani pentru o urgență sau să meargă într-un azil de bătrâni. Dar atunci când vindeți o proprietate închiriată, mizele sunt puțin diferite.

image - Top Questions to Ask Before Selling a Rental Property
Cele mai importante întrebări de pus înainte de a vinde o proprietate închiriată

Când vindeți o proprietate închiriată, sunt multe lucruri de luat în considerare. Scopul vânzării oricărei proprietăți este de a obține un profit unic uriaș. Dar înainte de a face saltul, există întrebări pe care ar trebui să ți le pui pentru a determina dacă acesta este cel mai bun lucru pentru tine.

Am întocmit o listă cu primele 8 întrebări de pus înainte de a vinde o proprietate închiriată.

1. A fi proprietar este mai stresant decât poți face față?

Poate te-ai săturat să fii nevoit să te lupți cu chiriașii, să găsești alții noi atunci când un apartament este liber, să-i anunți când li se scade chiriile și să faci reparații în numele lor. Nu toți sunt tăiați pentru asta.

Dacă devine o povară prea mare decât puteți suporta, luați în considerare încasarea prin vânzarea proprietății. Putețiangaja un administrator de proprietate care să facă treaba în locul dvs., dar trebuie să le oferiți un salariu și să verificați cu ei pentru a crea un sentiment de transparență. Dacă nu ești pregătit să continui cu stresul, vânzarea nu ar fi o idee rea.

2. Valoarea zonei crește sau scade?

Dacă casele din cartier cresc în prezent ca valoare, ați putea fi tentat să vă vindeți proprietatea închiriată. Dar dacă încă apreciază, înseamnă că s-ar putea încă să crească ceva mai mult și ai câștiga mai mulți bani când vinzi mai târziu decât acum.

Pe de altă parte, dacă prețurile se depreciază, probabil pentru că locația își pierde atracțiile, este mai bine să vindeți imediat proprietatea.

Dar rețineți, dacă vindeți din cauza aprecierii, poate fi mai bine să creșteți chiria decât să vindeți proprietatea.


Citeste si:


3. Puteți vinde o proprietate ocupată de un chiriaș?

A vinde o locuință ocupată de un chiriaș poate fi o bătaie de cap, dar da, o poți vinde. Majoritatea statelor oferă chiriașilor dreptul de a rămâne în proprietate după o vânzare până la expirarea contractului de închiriere, timp în care noul cumpărător poate intra apoi.

Provocarea cu vânzarea unei locuințe ocupate de chiriași constă în principal în prezentare. Este important să vă asigurați că chiriașul este fericit și cooperant în acest timp, astfel încât potențialul cumpărător să poată vedea casa în cea mai bună lumină.

În funcție de locația dvs., puteți încheia contractul de închiriere și înainte de vânzare. Oricare ar fi cazul, cel mai bine este întotdeauna să ai ajutor profesionist atunci când vinzi o locuință cu chiriași .

Agentul dvs. imobiliar poate oferi recomandări experților și poate crea o atmosferă propice expozițiilor. De asemenea, vă pot ajuta să înțelegeți avantajele, dezavantajele și legile locale referitoare la vânzarea unei locuințe ocupate în orașul dvs.

4. Cum poți vinde o locuință ocupată dacă închirierea nu a expirat?

Poate v-ați dat seama că vânzarea proprietății cu un chiriaș în ea vă poate afecta șansele de a încheia vânzarea. Dacă închirierea are loc de la o lună la lună, înștiințați chiriașului o notificare de renunțare în conformitate cu legislația statului dumneavoastră. Apoi puteți vinde proprietatea de îndată ce chiria expiră și ei pleacă.

Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că vânzarea proprietății este un motiv valid pentru încetarea contractului de închiriere în legea statului dumneavoastră. Nu toate statele permit acest lucru.

Dacă închirierea este pe termen lung, sugestia de mai sus ar putea să nu fie fezabilă. Asta pentru că nu îi poți spune întotdeauna unui chiriaș să plece după 6 luni când a plătit pentru un an întreg.

În astfel de cazuri, este posibil să trebuiască să negociați cu chiriașul pentru a ajunge la un consens. Poate le puteți plăti soldul dacă sunt de acord. De asemenea, puteți solicita asistență de la un agent imobiliar sau un avocat imobiliar.

5. Aveți nevoie urgentă de o sumă uriașă de bani?

Dacă intenționați să vă vindeți proprietatea închiriată pentru a rezolva o problemă urgentă, este o idee excelentă să luați în considerare alte alternative.

Luarea unui împrumut uriaș este o modalitate de a merge. Acest lucru poate fi mai rapid decât găsirea unui cumpărător pentru proprietate. În plus, poate fi necesar să vinzi casa pentru mai puțin decât valoarea de piață justă pentru a o vinde rapid. Asta va fi o pierdere pentru tine.

Pe de altă parte, poți folosi veniturile ulterioare din chirie pentru a-ți plăti datoria dacă iei un împrumut.

Proprietatea de închiriat este o investiție excelentă pe care mulți oameni caută să o aibă. Vindeți proprietatea închiriată numai dacă este ultima soluție în acest scenariu.

6. Aveți o alternativă mai bună în care să investiți?

Vânzarea proprietății închiriate poate fi o decizie excelentă dacă intenționați să reinvestiți banii în ceva mai profitabil. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că cealaltă oportunitate de investiție este un pariu sigur.

Calculați cât de mult profitați în fiecare an din veniturile din chirie și ce sperați să obțineți din noua investiție. Daca este mai mic sau aproape egal cu cel nou, mai bine sa nu vinzi.

Dacă aveți nevoie de bani pentru a vă pensiona, pentru a întemeia o familie sau pentru a vă muta, acum poate fi cel mai bun moment pentru a vă vinde proprietatea închiriată.

7. Există vreo șansă să vă mutați înapoi în zonă?

Puteți lua în considerare vânzarea unei proprietăți închiriate pentru că doriți să vă mutați într-un loc nou. Dacă există șansa să vă întoarceți în curând, nu ar fi înțelept să vindeți decât dacă aveți mare nevoie de capital.

Luați în considerare angajarea unui administrator de proprietate care să aibă grijă de chiriași până când vă întoarceți, chiar dacă peste cinci ani. Dar dacă nu te vei întoarce în curând, să zicem, înainte de 7 ani, acum poate fi cel mai bun moment pentru a vinde și a-l scoate din piept.

8. Veți plăti taxe atunci când vindeți o proprietate închiriată?

Când vindeți orice proprietate închiriată, trebuie să plătiți impozitul pe câștigurile de capital . Acest impozit este mai mare decât atunci când vindeți o casă de familie. Și cu cât deprecierea pe care o pretindeți este mai mare, cu atât este mai mare impozitul pe câștigurile de capital.

Încheierea

Mulți factori influențează dacă vânzarea unei proprietăți închiriate este o idee bună. Știi unde stai, știi nevoile tale și știi cu ce te simți confortabil.

Dacă vânzarea proprietății dvs. de închiriat pare cel mai bun lucru pe care îl puteți face acum pe baza acestor întrebări, mergeți mai departe, nu lăsați nimic să vă rețină.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.