Persoanele care sunt legate de birou, în special angajații de birou, de obicei trec cu vederea bunele practici de așezare. Aceasta poate exercita presiune asupra coloanei vertebrale, provocând durere și defecte de postură. Pentru a evita toate acestea, puteți cumpăra scaune de birou ergonomice APOL care vă oferă confort și o experiență relaxantă.

În același timp, citiți în continuare pentru a afla mai multe despre scaunele ergonomice.

image - What are Ergonomic Chairs
Ce sunt Scaunele Ergonomice

Înțelegerea unui scaun ergonomic

Ergonomia este studiul productivității oamenilor atunci când lucrează. Implică găsirea designului sau aranjamentului obiectului pentru a oferi cel mai bun confort posibil utilizatorului.

Prin urmare, un scaun ergonomic este un scaun care a fost conceput în primul rând pentru a sprijini corpul uman în cel mai bun mod, ținând cont de postura, confortul, sprijinul și sănătatea unei persoane.

Este folosit în principal în birouri pentru a oferi confort, deoarece lucrătorii petrec mult timp stând. Un scaun ergonomic are mai multe caracteristici pentru a îmbunătăți postura și susține coloana vertebrală. Un scaun ergonomic bun este reglabil și permite un control mai bun cu setări modificate.

Ce face ca un scaun să fie ergonomic?

Există diverse componente care fac parte dintr-un scaun ergonomic; să ne uităm la fiecare element în detaliu mai jos.


Citeste si:


Înălțimea unui scaun

În scaunele ergonomice, înălțimea scaunului poate fi reglată fie pentru a se prelungi, fie pentru a se scurta în funcție de înălțimea unei persoane. Pentru a sta la înălțimea optimă, ar trebui să poți să-ți așezi picioarele pe pământ.

O măsurătoare a scaunului care variază de la 16 la 21 de inci de jos este considerată medie pentru toată lumea. În plus, scaunele ergonomice poziționează genunchii puțin deasupra șoldurilor și picioarelor, sprijinindu-se ușor pe podea, susținând cel mai bine coloana vertebrală pentru perioade lungi de timp.

Lățimea și adâncimea scaunului

Un scaun ergonomic are o caracteristică care vă permite să reglați adâncimea scaunului. Adâncimea adecvată a scaunului ar trebui să lase un spațiu de 2-4 inci între marginile scaunului și spatele genunchilor.

Cu adâncimea adecvată a scaunului, vă puteți relaxa picioarele pentru a menține un flux sanguin mai bun, prevenind probleme precum tromboza venoasă. Dacă adâncimea este prea mare înainte, se poate exercita o presiune excesivă în partea din spate a genunchiului.

Suport pentru spătar

Un scaun ergonomic sprijină partea inferioară a spatelui și menține forma naturală „S” a coloanei vertebrale. Astfel, previne slăbirea, reduce tensiunea asupra coloanei vertebrale și a pelvisului. Puteți regla spătarul aliniind arcul scaunului și curba coloanei vertebrale pentru un suport optim.

Modificarea unghiului din spate

Spătarul scaunului poate fi reglat la un unghi confortabil folosind această funcție. Pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și a mușchilor, se recomandă schimbarea frecventă a unghiurilor spatelui pe parcursul zilei.

Înclinarea scaunului

Scaunele ergonomice lasă scaunul să se încline pentru a corecta poziția pelvisului. Persoanele care stau mult se pot confrunta cu probleme precum înclinarea pelvină anterioară. Prin urmare, un scaun ergonomic elimină astfel de probleme prin menținerea pelvisului în poziția sa naturală.

Cotiere

Un scaun ergonomic vă permite să reglați înălțimea și lățimea pentru a vă plasa confortabil brațele în timp ce scrieți. Ele ușurează tensiunea în partea superioară a corpului și lasă umerii să se relaxeze.

Tetiere

Tetiera dintr-un scaun ergonomic susține capul și gâtul reducând în același timp rigiditatea umerilor și gâtului.

Rotile

Rotile vă permit să vă echilibrați greutatea corporală atunci când stați sau vă ridicați de pe scaun. Un scaun ergonomic are de obicei una sau două roți. Cu toate acestea, sunt ușor de spart, așa că asigurați-vă întotdeauna că cumpărați un scaun de bună calitate, cu roți rigide.

Material folosit

Materialul folosit pentru realizarea scaunelor ergonomice nu face ca spatele utilizatorului să transpire, astfel încât acestea sunt mai confortabile. Cu toate acestea, materialul folosit se bazează pe gama de scaune pe care o achiziționați; scaunele de calitate excelentă sunt realizate din piele sau catifea.

Roți și bază pivotantă

Scaunul ergonomic are și roți pentru o mișcare lină de la un birou la altul în timpul lucrului. Pentru suprafețele dure se pun roți din cauciuc moale, în timp ce pentru covor se folosesc roți rigide. Baza pivotantă oferă posibilitatea de a întoarce scaunul în timp ce ești așezat.

Avantajele cheie ale achiziționării unui scaun ergonomic

  • Oferă un sprijin imens părții superioare a corpului, gâtului, coloanei vertebrale și umerilor. Prin urmare, reduce rigiditatea și durerea, în special în partea inferioară a spatelui și îmbunătățește postura.
  • Un scaun ergonomic ajută la protejarea oaselor împotriva presiunii excesive și a neliniștii din cauza stării într-o poziție greșită.
  • Poziționarea șoldurilor cu o adâncime perfectă a scaunului într-un scaun ergonomic vă va permite să stați drept și să reduceți presiunea inutilă asupra șoldurilor.
  • Scaunul crește, de asemenea, circulația sângelui, oferind în același timp mai multă adaptabilitate și reducerea ratelor de inactivitate.

Multe mărci vând scaune ergonomice. Puteți cumpăra scaune de birou ergonomice APOL pentru scaune de înaltă calitate, care ar trebui să fie perfecte pentru dvs. Acest blog vă va ajuta să vă familiarizați cu ceea ce căutați atunci când cumpărați un scaun ergonomic.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.