Ghimbirul a fost folosit în gătit de secole. Este folosit cel mai frecvent în curry și alte mâncăruri asiatice, dar devine rapid o opțiune de preferat pentru multe bucătării și sucuri occidentale.

Majoritatea oamenilor îndepărtează coaja înainte de a o toca fin sau a da pe răzuială, dar există ocazii în care s-ar putea să doriți să lăsați pielea pe.

image - What Happens If I Don't Peel Ginger
Ce se întâmplă dacă nu curăț ghimbir

Deci, de ce mulți oameni aleg să nu-și curețe ghimbirul înainte de a-l strânge sau de a-l găti?

Obțineți beneficii complete pentru sănătate, mai ales atunci când este folosit crud

Principalul motiv pentru care ați dori să lăsați coaja este că conține o cantitate semnificativă de gingerol, care este un antioxidant puternic. Deși există niveluri ridicate ale acestui compus în rădăcină în sine, cercetările au arătat că atunci când este presărat cu câțiva morcovi, sute de antioxidanți devin disponibili.

Acest lucru îl face un remediu de casă excelent pentru ameliorarea inflamației, pentru a ajuta la osteoartrita și pentru a preveni bolile de inimă.

Este o modalitate de a obține mai mulți nutrienți

Potrivit cercetărilor, ghimbirul fără coajă are aproape de două ori numărul de vitamine și minerale care se găsesc în ghimbirul decojit. Acest lucru face ca sucul întreg de ghimbir să fie mai hrănitor și chiar mai gustos.

Există dovezi concrete că rădăcina de ghimbir poate reduce greața și răul de mișcare, motiv pentru care unii oameni beau ceai de ghimbir. De asemenea, ar trebui să luați în considerare includerea acestuia în mese sau suc dacă suferiți de probleme digestive, cum ar fi gaze și balonare.

Pielea se adaugă la aromă

Ghimbirul își obține cea mai mare parte a aromei din piele. Așadar, atunci când dai pe răzătoare sau mărunți acest condiment, asigură-te că lași o parte din el pentru a adăuga un gust mai puternic și mai profunzime indiferent de suc pe care decizi să-l prepari.

Cu toate acestea, dacă se adaugă prea mult, băutura ta va sfârși prin a avea un gust prea puternic și, eventual, amar. Acesta este motivul pentru care este important să gustați aroma în timp ce vă pregătiți, asigurându-vă că niciunul dintre ingrediente nu le depășește pe celelalte.

Pielea este atât de subțire, încât nu vei observa că este acolo

Pielea ghimbirului este atât de subțire încât probabil nici măcar nu vei observa că se află în sucul sau felul tău de mâncare. Dar există întotdeauna riscul de a trece peste bord dacă nu ești atent.

Dacă intenționați să utilizați ghimbirul ca accent în loc de ingredientul principal din sucul dvs., nu ezitați să decojiți înainte de a găti.

Dacă totuși îl preleviți, ghimbirul fără coajă adaugă acel plus de aromă și nutriție, fără a face băutura prea amară. Cel mai bun mod de a învăța este să încerci ambele metode și să vezi care îți dă rezultate mai bune.

Este mai parfumat

Un alt motiv pentru care ar trebui să includeți pielea în farfurie sau suc este că emană un miros mult mai puternic, mai dulce și adesea mai parfumat decât peelingul. Acest lucru îl face ideal pentru suc cu câteva alte ingrediente.

Puteți încerca chiar să adăugați felii subțiri de ghimbir fără coajă în felul de mâncare pentru a-i infuza aroma în orice masă. Acest lucru poate fi deosebit de eficient dacă faceți un fel de mâncare prăjit, în care fiecare ingredient trebuie să fie echilibrat cu grijă, astfel încât să nu afecteze gustul sau textura.

Există multe sucuri și mâncăruri care beneficiază de curățarea și tocarea ghimbirului, dar această metodă este de obicei preferată pentru textura adăugată pe care ghimbirul decojit o aduce sucuri, supe și cioburi.

Cu toate acestea, nu există reguli stricte și rapide în bucătărie cu acest condiment, așa că va trebui să vedeți ce funcționează cel mai bine pentru felul de mâncare sau băutură dvs. în funcție de preferințe și gust.

Nepeelingul reduce considerabil timpul de pregătire

Un ultim motiv pentru care ar trebui să includeți întotdeauna pielea în ghimbir este că reduce mult timp de pregătire. Puteți pur și simplu să tocați sau să dați pe răzătoare cât aveți nevoie, apoi să păstrați ce rămâne pentru o utilizare ulterioară, fără a vă face griji că se decojește mai întâi. Acest lucru vă va economisi câteva minute în plus în timpul pregătirii.

Cu toate acestea, dacă decideți să-l curățați, atunci va trebui să depozitați bucățile rămase într-un recipient sigilat sau să le înfășurați cu o bucată de prosop de hârtie umed și să o puneți într-o pungă de plastic etanșă. Acest lucru vă va ajuta să-i mențineți prospețimea până când sunteți gata să îl utilizați din nou.

Luând în considerare toate lucrurile, cel mai bine este să experimentați cu ambele metode și să vedeți care dintre ele funcționează mai bine pentru dvs. Așa vei descoperi rețetele care necesită ghimbir decojit și pe cele care au un gust mult mai bun cu coaja.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.