Este un titlu pe care orice oraș i-ar plăcea să-l poarte, Cel mai bun oraș din lume. Nimic nu este garantat pentru mai multe discuții și dezbateri decât această distincție, deoarece există prea mulți factori pentru a decide definitiv acest lucru.

Apoi, mai este problema de a fi obiectiv, preferințele mele și elementele obligatorii pentru un oraș vor fi enorm de diferite de cele din cealaltă parte a lumii și, potențial, cineva care locuiește chiar peste drum de mine.

image - What Factors Are Considered When Deciding the World's Most Livable City
Ce factori sunt luați în considerare atunci când decideți cel mai locuibil oraș din lume

Astăzi vom aprofunda în clasamentul global al gradului de viață și ce pot însemna acele valori pentru orașele care luptă pentru locul de top.

Infrastructură

Infrastructura este o componentă destul de evidentă a clasamentului în clasamentul global pentru viabilitate.

Evaluatorii vor analiza orașele printr-un model digital de orașe gemene sau un instrument ca acesta pentru a avea o idee holistică despre modul în care funcționează infrastructura unui oraș.

Mai exact, vor fi evaluate rețeaua rutieră, transportul public, legăturile internaționale, furnizarea de energie, furnizarea de apă și calitatea telecomunicațiilor.

Stabilitate

Stabilitatea este o măsură mai greu de stabilit și poate fi ceva care se schimbă anual.

Priviți evenimentele care au început în 2020 – cum arată stabilitatea cu adevărat acum? Evaluatorii vor analiza prevalența infracțiunilor mici, a criminalității violente, a conflictelor militare, a amenințărilor, a terorii și a tulburărilor civile.

Dacă te uiți la locurile care au fost numite Cel mai locuibil oraș din lume, poți vedea că sunt întotdeauna destinații care nu au nicio istorie actuală sau recentă de infracțiuni grave.

Sănătate

Asistența medicală este una evidentă, dar statisticile privind asistența medicală din diferite orașe ar putea să te surprindă.

Țările bogate nu au întotdeauna sisteme de sănătate excelente, iar factorii de mediu pot avea, de asemenea, un impact.

Evaluatorii vor analiza disponibilitatea și calitatea asistenței medicale private și publice, indicatorii generali de asistență medicală și disponibilitatea medicamentelor fără prescripție medicală.

Cultură

Cultura este o componentă critică, în caz contrar, pur și simplu ne uităm la fapte concrete și nu îmbrățișăm personalitatea și frumusețea unică a culturii unui oraș.

De asemenea, ia în considerare dacă o cultură este opresivă. Acesta este probabil unul dintre elementele de clasare care sunt cele mai controversate, deoarece cultura înseamnă lucruri diferite pentru diferiți oameni, iar demografia va avea un impact asupra a ceea ce este o cultură bună sau mai bună.

Evaluatorii vor analiza nivelul de corupție, libertatea socială și religioasă, cenzură, disponibilitatea sportului, bunuri și servicii de consum, alimente și băuturi.

Mediu inconjurator

Un mediu va dicta traibilitatea directă a unui oraș și, prin urmare, aceasta este o componentă pe care evaluatorii o vor analiza.

Cele mai notabile sunt nivelul de umiditate/temperatură și disconfortul climatic pentru călători. Durabilitatea este, de asemenea, un factor și cât de probabil este ca mediul să rămână așa în viitorul previzibil.

Având în vedere că dezastrele naturale au loc cu o frecvență mai mare ca urmare a schimbărilor climatice, va fi interesant de văzut dacă mediul devine o componentă mai ponderată.

Educaţie

La fel ca metrica asistenței medicale, educația nu primește automat un rating ridicat în țările mai bogate (deși acesta este de obicei cazul).

Educația este o măsură de bază pentru majoritatea oamenilor care se gândesc la o casă nouă și devine și mai importantă atunci când indivizii au copii.

Evaluatorii vor analiza disponibilitatea învățământului privat, calitatea învățământului privat și indicatorii generali ai educației publice.

Puteți înțelege de ce educația și guvernul pot fi atât de legate, deoarece educația poate avea o influență asupra populației și migrației.

Cum se conturează orașul tău în cadrul acestor Clasamente Globale de Liveability ? Dacă nu ați urmărit aceste rezumate anuale, asigurați-vă că vedeți ce oraș obține poziția râvnită și explorați de ce pentru un anumit context peste care este reperul global.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.