Nimeni nu ar nega faptul că divorțul este o experiență dificilă și supărătoare pentru toate părțile implicate.

image - How Long Does It Take to Divorce in Sydney?
Cât durează până divorțează în Sydney?

Poate provoca tulburări psihologice, emoționale și financiare severe tuturor părților implicate, în special copiilor.

Deci, este foarte important să vă redactați cazul cu atenție pentru a nu prelungi procesul în mod inutil și a pierde timp și bani. Trimiterea avocaților de divorț din Sydney accelerează procesul.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru divorț în Sydney?

Pot fi eligibili cetățenii australieni, rezidenții permanenți și persoanele care au locuit în Australia timp de cel puțin 12 luni imediat înainte de a depune divorțul.

Cât durează un divorț în Sydney?

Procesul de divorț începe cu depunerea cererii de către oricare dintre părți. Perioada de timp pentru acest proces va depinde de mulți factori, cum ar fi dacă trebuie soluționate probleme înainte de începerea depunerii dosarelor (cum ar fi chestiunile legate de părinți ), care este problema pe care doriți să o rezolvați prin divorț etc.

Acestea pot include orice copii implicați sub 18 ani, ce probleme trebuie rezolvate înainte de începerea depunerii, dacă soțul dumneavoastră contestă sau nu cererea, etc. Dacă există dispute, poate dura cel puțin 12 – 18 luni pentru a obține divorțul acordat.

Odată ce cererea este depusă, cealaltă parte va avea la dispoziție patru săptămâni pentru a depune un răspuns. Dacă nu există probleme care să fie rezolvate prin divorț, atunci vă așteptați la o audiere finală în termen de 12 – 18 luni de la data depunerii, dacă nu există dispute.

Trebuie să așteptați doi ani pentru a divorța?

Este încă posibil să divorțezi în Sydney dacă ești căsătorit de mai puțin de 24 de luni. Cu toate acestea, trebuie să participați la consiliere și să atașați un certificat de consiliere împreună cu cererea de divorț.

În cazul în care nu puteți participa la consiliere împreună cu soțul/soția dumneavoastră, trebuie să depuneți o declarație pe propria răspundere în care să precizați motivele pentru care nu ați participat la consiliere.

De exemplu, dacă aveți antecedente de violență domestică, puteți depune o declarație pe propria răspundere care să precizeze de ce nu este sigur pentru dvs. să participați la consiliere împreună cu soțul dvs. abuziv.

Ce pot face pentru a finaliza finalizarea în mai puțin timp?

După cum sa menționat deja, perioada de negocieri dintre părți va depinde de mulți factori, inclusiv de faptul că problemele restante nu au fost rezolvate.

În general, acele cazuri care tind să dureze mai mult sunt acelea în care este necesară dezvăluirea financiară completă și trebuie finalizată o soluționare a proprietății înainte ca divorțul să poată fi acordat.

Dacă nu aveți nevoie de o soluționare a proprietății sau de a rezolva problemele restante, divorțul poate fi finalizat în câteva luni.

Ce se întâmplă dacă unul dintre soți nu dorește să divorțeze?

Puteți în continuare să solicitați divorțul dacă soțul dvs. nu dorește să divorțeze. Există multe motive pentru care una dintre părți se poate opune cererii de divorț, inclusiv faptul că se opun termenilor de reglementare sau dorește să apere o acuzație făcută de tine în cererea ta.

Dacă nu sunteți de acord cu nicio problemă cu soțul/soția în timpul perioadei de negociere, puteți solicita divorțul numai pe această bază. Va trebui să dovediți că nu a existat nicio conviețuire între voi doi timp de cel puțin 12 luni înainte de a depune cererea.

Care sunt motivele de divorț în Sydney?

1. Divorț fără vină

Puteți solicita un „divorț fără culpă pe baza unei părți care locuiește în Australia timp de cel puțin 12 luni înainte de depunere. În acest tip de divorț, ambele părți sunt de acord că căsătoria s-a rupt iremediabil.

2. Vina Divorțul

Într-un divorț „din culpă”, trebuie să dovediți că comportamentul soțului dumneavoastră este de așa natură încât ar fi în interesul ambilor soți ca o hotărâre de divorț să fie emisă în favoarea dumneavoastră. Ar fi necesară depunerea de dovezi (declarații) în sprijinul cererii dumneavoastră.

3. Divorț contestat

În cazul în care soțul dumneavoastră contestă divorțul, va fi necesar să faceți dovada instanței că a existat o ruptură a căsătoriei pentru a se pronunța o hotărâre de divorț.

Poate implica interogarea soțului/soției. Ambele părți nu trebuie să participe la ședință, dar vor trebui să fie disponibile pentru a furniza probe, dacă Curtea le cere.

4. Aplicare pe motivul căderii iremediabile a căsătoriei

Puteți solicita un divorț cu „defalcare irecuperabilă” pe baza faptului că sunteți despărțit de cel puțin douăsprezece luni și nu există șanse să vă reluați viața de căsătorie. Există două tipuri de divorțuri defalcate iremediabile.

Acestea sunt divorțul „separare” și divorțul „fără vină”.

O separare se poate baza pe faptul că oricare dintre voi trăiește separat timp de cel puțin 12 luni (cu unele excepții limitate), acesta este cunoscut sub numele de divorț de „separare de 12 luni” sau că locuiți separat de mai puțin de 12 luni ȘI există nicio probabilitate rezonabilă de a relua viața de căsătorie (cu unele excepții limitate).

Timpul în care trebuie să fi fost despărțit pentru a fi eligibil pentru un divorț „fără vină” este diferit de la un stat la altul.

În NSW, puteți solicita un divorț „fără vină” fie după 12 luni de separare; sau după doi ani de separare dacă nu există o probabilitate rezonabilă de reluare a vieții de căsătorie.

Dacă aveți copii sub 18 ani, va trebui să participați la soluționarea disputelor familiale înainte de a depune cererea după ce ați solicitat un divorț „fără vină” sau „separare de 12 luni”. Există excepții de la această cerință atunci când unul dintre soți face acuzații de abuz sau violență împotriva celuilalt.

Concluzie

Dacă doriți să solicitați divorțul, trebuie să solicitați consiliere juridică de la un avocat de familie care vă poate ghida prin proces și vă poate explica opțiunile.

De asemenea, este recomandabil să primiți consiliere juridică independentă despre cum să procedați dacă soțul dvs. contestă sau contestă cererea dvs., astfel încât să știți ce pași trebuie să urmați în continuare.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.