Curățarea conductei de aer este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți calitatea aerului din interiorul casei tale. Fără o curățare adecvată, alergenii, resturile și praful vor continua să se acumuleze și să circule în întreaga casă.

De regulă, este recomandat să vă curățați conductele de aer cu specialiști în curățarea canalelor de aer după fiecare 3 ani. Cu toate acestea, dacă utilizați anumite metode de curățare, puteți prelungi aceasta până la 8 ani.

image - How Often Should Air Ducts Be Cleaned
Cât de des trebuie curățate conductele de aer

Ar trebui să vă gândiți să vă curățați conductele de aer dacă aveți animale de companie, locuiți într-o casă mai veche, aveți alergii sau rămâneți cu un fumător. Potrivit unor studii, aerul tău din interior poate fi de până la 5 ori mai poluat decât aerul exterior.

Praful și resturile prezente pot circula în toată casa prin conducte și pot dăuna familiei și prietenilor. Prin urmare, puteți planifica un program de curățare mai amănunțit în următoarele condiții.

1. Miros de mucegai și mucegaiuri

Mucegaiurile tind să crească în locuri umede și umede, cum ar fi canalele de aer. Când simțiți orice miros de mucegai, aveți tuse neîncetată sau vedeți mucegai, ar trebui să vă curățați conductele de aer. Dacă nu știi cum să o faci, un furnizor de servicii calificat te poate ajuta să cureți și să igienizezi zona.

2. Modificări ale reședinței dumneavoastră

Unul dintre cele mai bune momente pentru a vă curăța conductele de aer este atunci când vă mutați într-o casă nouă, mai ales dacă ocupantul anterior a fost proprietarul unui animal de companie sau un fumător.

Când vă amenajați noua casă, curățarea conductelor de aer vă poate ajuta să scăpați de resturile și praful de gips-carton care s-au acumulat în timpul procesului de remodelare a casei.


Citeste si:


3. Dăunători

Dăunătorii pot invada, de asemenea, conductele de aer și pot afecta aerul care circulă în casa ta. Dacă întâmpinați o scădere a performanței conductei sau vedeți șenile în jurul conductei, înseamnă că conducta dumneavoastră are nevoie de curățare regulată.

4. Simptome alergice și răceală excesivă

Dacă vrei să fii sănătos, conductele tale de aer trebuie să fie curate. Dacă conductele tale sunt murdare, vor circula aer murdar și alergeni. Fără o curățare adecvată, acarienii pot rămâne în aer și pot provoca reacții alergice sau astmatice.

Beneficiile curățării conductelor de aer

Există mai multe avantaje care vin cu curățarea conductelor de aer; cel mai mare este aerul mai curat. Prin curățarea conductelor de aer, nu numai că vei reduce cantitatea de praf din casa ta, dar vei face și spațiul tău de locuit mai curat și plăcut de locuit.

Curățarea conductei de aer va elimina, de asemenea, mirosurile neplăcute, fumurile de vopsea, mirosul de animale de companie, printre altele.

În plus, curățarea conductei de aer va elimina orice simptome de alergie scăpând bacteriile, polenul și mucegaiul din aer.

întrebări frecvente

1. Cât mă va costa să îmi curăț canalele de aer?

Dacă doriți să vă curățați întregul sistem de conducte de aer, așteptați-vă să cheltuiți între 450 USD și 1000 USD.

2. Ce se întâmplă dacă conductele mele de aer sunt murdare?

Fără o curățare regulată și adecvată, conducta dumneavoastră va începe să crească umezeală și să dezvolte mucegai. Dacă conductele dvs. de aer sunt mucegăite, mucegaiul va fi circulat în toată casa.

3. Cât timp îmi va lua să curăț conductele de aer?

Un proces tipic de curățare a conductelor de aer nu ar trebui să vă dureze mai mult de 2 ore.

4. Pot curăța singur conductele de aer?

Când vine vorba de curățarea în profunzime, curățarea conductelor de aer necesită un profesionist. Procesul necesită, de asemenea, unelte și perii de mare putere pe care este posibil să nu le aveți.

5. Ce fel de contaminanți sunt în conducta mea de aer?

În timp ce contaminanții fiecărei case depind de vârsta casei, de mediu și de stilul de viață, cei mai obișnuiți sunt polenul, mucegaiul, fumul de țigară, azbest, acarienii de praf, particulele de vopsea și alte metale grele.

Deoarece calitatea aerului este importantă pentru sănătatea și siguranța familiei dvs., veți dori să programați un plan regulat de curățare.

Făcând acest lucru, aerul din interior va curăța și va reduce facturile la energie, făcând sistemul mai eficient. Deși nu există niciun rău în curățarea excesivă a conductelor de aer, nerespectarea acestui lucru poate duce la complicații de sănătate.

Dacă vreunul dintre membrii familiei tale suferă de probleme respiratorii, curățarea canalelor de aer este calea de urmat. Alegând profesioniști pentru a vă curăța conductele de aer, vă veți bucura de mai multe beneficii pe lângă aerul curat.

De asemenea, veți avea pe cineva pe care să îl consultați în cazul oricăror probleme de calitate a aerului pe care doriți să le rezolvați.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.