Designerii și arhitecții de peisaj folosesc principii și tehnici pentru a crea zone de locuit exterioare atrăgătoare și funcționale.

Deși câțiva proprietari de proprietăți și pasionați de bricolaj nu au calificări tehnice semnificative, bazele experților nu sunt complet de neatins.

image -What are the Principles of Landscape Design?
Care sunt principiile proiectării peisajului?

Puteți obține modele excelente de peisaj de la eos Outdoor Services pentru o notă mai profesională care încorporează principiile de design. Experții folosesc concepte de compoziție de bază atunci când planifică diferite tipuri de spații exterioare.

Aceste idei creative și practice pot beneficia de reședințe, grădini, terenuri de golf, companii și numeroase alte entități.

Elemente de amenajare a peisajului

Instrumentele pe care designerii sau arhitecții le folosesc pentru asamblarea diferitelor componente de grădinărit sunt elemente de design peisagistic.

Considerentele de proiectare influențează alegerea și poziționarea plantelor, detaliile suprafeței, aranjamentul hardscaping, tipurile și dimensiunile caracteristicilor apei.

  • Formă
  • Greutate și masă vizibile
  • Linia
  • Culoare
  • Textură

Principii de proiectare a peisajului

Principiile designului peisagistic specifică modul în care designerii și arhitecții de peisaj utilizează diverse aspecte de design. Ei clasifică conceptele de estetică și utilitate în patru grupe sau criterii.

  • Repetiţie
  • Ordin
  • Proporţie
  • Unitate

Proporţie

Legătura de dimensiune a florei, amenajării dure, a structurilor și a altor elemente de peisaj și dimensiunea umană este proporția în amenajare.

De exemplu, florile mici de la intrările unei case mari sunt ascunse, iar un stejar mare poate acoperi în întregime structura. Încorporați o plantă uriașă de fundație și tăiați stejarul pentru o mai mare proporționalitate.

Scopul este să facem o pauză și să vedem cum piesele individuale se potrivesc și funcționează armonios.

Raportul de aspect

Proporționalitatea divină și raportul de aspect sunt esențiale în arhitectura de design și au fost de cel mai mult timp. Conform acestei reguli, proporționalitatea laturilor mai scurte cu laturile mai lungi ar trebui să fie similară cu latura mai lungă la agregatul ambelor capete.

Incinta semnificativa

Conform criteriilor substanțiale de împrejmuire, marginea laterală a gardurilor vii sau a gardurilor ornamentale ar trebui să acopere cel puțin o treime din lățimea suprafeței sale orizontale. Un astfel de aspect spațial poate fi atrăgător pentru oameni.

Utilizarea proporțiilor adecvate ajută, de asemenea, la definirea incintelor peisajului, de exemplu, sălile de joacă pentru copii și terasele de piscină. Le puteți folosi pentru a proiecta zone plate, cum ar fi componente verticale sau gazon, cum ar fi intrările.


Citeste si:


Ordin

În designul peisajului, conceptul de ordine încorporează echilibrarea și organizarea. Ordinea 3D a mediului cuprinde terenul, plantele, clădirile, organizarea spațială.

Chiar și „greutatea vizuală” este un analog bun pentru echilibrare. Obiectivul este de a atinge echilibrul din față spre spate și lateral.

Liniile de reglare

Designerii se inspiră din materialele existente, cum ar fi căptușeala peretelui, ferestrele specifice sau copacii giganți, atunci când conectează și aranjează aspectul.

Aceste granițe fictive îi inspiră pe designeri să includă caracteristici care fie unesc zona, fie o despart în mod atrăgător.

Echilibrul asimetric și simetric

Ca și în cazul peisajelor formale clasice, simetria integrează plante similare și peisajele dure ca reflexii în oglindă una a altora.

În schimb, asimetria îmbină diverse elemente și funcționalități ale căror forme, culori și texturi au elemente vizuale identice în setări informale.

Repetiţie

Diverse elemente pot fi intrigante. Cu toate acestea, mai multe specii, texturi, nuanțe de culoare sau amestecuri într-un spațiu limitat pot fi dezorientate.

Într-un mediu, recurența ciclurilor și tiparelor recognoscibile creează un sentiment de ordine și coerență. Simultan, atunci când folosiți greșit anumite aspecte, poate deveni plictisitor. Trucul este de a menține un simț al echilibrului.

Repetiție subtilă

Când construiți modele, repetarea nu ar trebui să implice neapărat folosirea de articole identice similare din când în când. Când circumstanțele fluctuează, utilizarea în mod repetat a formei, culorii sau texturii într-o zonă poate fi o abordare excelentă pentru a implementa această idee.

Gradaţie

Puteți avea o repetiție mai atrăgătoare folosind o schimbare treptată a atributelor unui concept. Culorile înflorite se pot întuneca sau lumina cu timpul. De asemenea, formele pot deveni mai mici sau mai mari în timp.

Unitate

Designul peisajului bine coordonat creează impresia că toate elementele funcționează armonios pentru a forma totalitatea. Implementarea unei estetice sau a unui aspect de design încercat și adevărat, cum ar fi stilul Xeriscape, Samurai sau Formal Garden, poate fi benefică, dar inutilă.

Unitatea caută adesea să realizeze armonizare. Astfel, îl puteți crea prin organizarea suprafețelor, nuanțelor și formelor într-un mod care utilizează în mod eficient dominanța, conectivitatea, minimalismul și unitatea de trei.

Dominanța

Pietrele de atingere sunt caracteristici proeminente care atrag atenția asupra lor. Aceste elemente contrastează de obicei în mărime, formă, textură sau culoare cu mediul înconjurător. Ele ajută la direcționarea vederii în întreaga cameră, referindu-se la anumite puncte.

Interconectare

Proprietarii de case iau în considerare adesea construirea de camere de grădină sau incinte pentru a ascunde o secțiune de peisaj. Pe de altă parte, un design excelent combină diverse aspecte pentru a lega totul.

Simplitate

Este mai ușor să preveniți tulburările de peisaj prin eliminarea componentelor neesențiale. În loc să selectați nouă plante distincte pentru grădina anuală de flori, alegeți o singură culoare primară sau soi cu două lumini sau una.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.