Energia regenerabilă este un tip de energie care provine din resursele naturale ale planetei pământ.

Este o energie care nu se termină, este infinită și nu este epuizabilă. Sursele de energie regenerabilă sunt reînnoite în mod natural, cum ar fi lumina soarelui și aerul.

image - What are the Different Types of Renewable Energy?
Care sunt diferitele tipuri de energie regenerabilă?

Energia regenerabilă este ecologică și mai prietenoasă cu mediul în comparație cu energia infinită, cum ar fi cea obținută din cărbune și combustibili fosili.

Dacă vrem ca viitorul să fie mai verde, trebuie să ne dotăm cu conceptul de energie regenerabilă.

7 tipuri de energie regenerabilă

1) Solar

Energia solară este derivată din lumina soarelui. Când lumina soarelui cade pe panourile solare, aceasta este transformată în energie electrică, căldură și apă caldă. Cel mai mare avantaj oferit de energia solară este că excesul de lumină solară este nelimitat.

Transformarea afacerilor și a caselor la energie solară îmbunătățește sănătatea publicului și a mediului. Convertirea la energia solară vă va ajuta să economisiți facturile lunare.

2) Vântul

Turbinele sunt folosite pentru a transforma energia eoliană în energie electrică. Vântul este o sursă de energie curată care nu poluează mediul.

Energia eoliană nu produce dioxid de carbon și nici nu degajă substanțe nocive în timpul conversiei sale în energie electrică care ar dăuna mediului și sănătății publice.

3) Hidroelectric

Barajele sunt create pentru a genera energie hidroelectrică. Energia hidroelectrică este creată atunci când apa curge prin turbina unui baraj la viteză și putere mare.

Mișcarea turbinei barajului produce energie electrică; aceasta este cunoscută sub numele de hidroenergie cu stocare prin pompare. Avantajul principal al energiei hidroelectrice este că are multe aplicații.

Poate fi folosit pentru producerea de energie electrică la scară mică și mare. Energia hidroelectrică nu poluează, ceea ce o face o sursă de energie ecologică.

4) Geotermal

Căldura geotermală este energia prinsă adânc sub scoarța terestră. Dacă această căldură scapă la suprafața pământului, provoacă erupții vulcanice și gheizere.

Aburul provenit din apa încălzită care pompează sub suprafața pământului poate fi captat și utilizat pentru a genera energie geotermală.

Energia geotermală nu este la fel de comună ca energia hidroelectrică sau eoliană, dar are un potențial mare. Oferă multe avantaje deoarece poate fi depozitat în subteran. De asemenea, este completat în mod natural și nu este finit.

5) Oceanul

Oceanul este o mare sursă de energie care este clasificată în două categorii, inclusiv mecanică și termică.

Energia mecanică oceanică folosește mișcarea mareelor pentru a genera energie, iar energia termică oceanică folosește căldura particulelor de apă de la suprafață pentru a genera energie prin diferite mecanisme.

Cea mai bună parte a utilizării energiei valurilor este că aceasta poate fi măsurată, iar cantitatea de energie care va fi produsă poate fi estimată cu ușurință.

Aceasta este o caracteristică unică care aparține numai energiei valurilor. Este disponibil pe scară largă și are un potențial mare. Cu toate acestea, chiar și până acum, energia oceanică nu este utilizată pe scară largă, iar utilizarea sa este limitată.


Citeste si:


6) Energia hidrogenului

Energia hidrogenului poate fi folosită pentru a genera electricitate și ca combustibil. Acest tip de energie trebuie să fie combinat cu alte elemente și substanțe, deoarece nu apare singur în mod natural sub formă de gaz.

Hidrogenul este un combustibil cu ardere curată, ceea ce înseamnă că este ecologic și sigur pentru mediu. Energia cu hidrogen poate duce la un viitor mai verde și la un mediu curat. Poate fi folosit și în celulele de combustie și poate alimenta motoare electrice.

7) Biomasă

Biomasa se referă la materia organică derivată din organisme și plante moarte. Plantele pot fi replantate și cultivate, motiv pentru care biomasa este un tip de energie regenerabilă.

Biomasa poate fi folosită pentru a genera energie prin diferite metode, dar cea mai comună este arderea. Arderea se referă la arderea deșeurilor agricole și a lemnului pentru a produce căldură, care este folosită pentru a încălzi apa și a produce abur.

Importanța energiei regenerabile?

Este important să analizăm lumea energiei regenerabile și modul în care aceasta poate fi utilă omenirii, deoarece este o sursă infinită și de încredere de aprovizionare cu energie.

De fapt, oferă și diversificarea combustibilului. Energia regenerabilă este ecologică și ajută la conservarea resurselor naturale și a mediului.

Pe de altă parte, combustibilii fosili, care sunt o sursă de energie finită, generează cantități mari de gaze cu efect de seră care duc la încălzirea globală și deteriorarea mediului. Sursele regenerabile de energie sunt curate și reduc emisiile de carbon.

Energia din Marea Britanie este regenerabilă?

21% din furnizarea de energie electrică a Regatului Unit este generată din energie regenerabilă. Conform studiilor și celor mai recente tendințe, se estimează că energia regenerabilă va fi principala sursă de energie în Marea Britanie până în 2021.

Cum poți încuraja energia regenerabilă?

Dacă ești o afacere, atunci ai de ales să optezi pentru o opțiune energetică mai ecologică. Utility Bidder ajută companiile să-și îmbunătățească gestionarea energiei cu sistemele lor avansate de monitorizare a energiei, care permit utilizatorilor să vadă cât de mult gaz, electricitate și apă sunt consumate în activitatea lor zilnică.

Monitorizându-vă consumul și utilizarea energiei, vă puteți urmări cu exactitate modelele de utilizare a energiei.

Sistemele lor de monitorizare oferă, de asemenea, raportări zilnice, astfel încât să puteți identifica metode de economisire a energiei și rentabile, care vă vor ajuta la îmbunătățirea profiturilor afacerii dvs.

În calitate de companie, este de datoria dumneavoastră să lucrați pentru trecerea afacerii dumneavoastră către resurse de energie regenerabilă, astfel încât împreună să putem ajuta la oprirea încălzirii globale, care este un rezultat direct al emisiilor de gaze cu efect de seră.

Lumea suferă din cauza impactului încălzirii globale și este de datoria noastră să jucăm un rol în stoparea încălzirii globale.

Beneficiile energiei regenerabile pentru afacerea dvs

După cum sa menționat mai sus, trecerea la surse regenerabile de energie poate ajuta la reducerea facturilor la energie cu o sumă semnificativă. Companiile pot instala panouri solare care transformă lumina soarelui în energie electrică și turbine eoliene.

Dacă instalați panouri solare de mare capacitate care acoperă cea mai mare parte a consumului de energie, atunci puteți economisi până la 70% la facturile de energie.

În afară de aceasta, sursele de energie regenerabilă oferă, de asemenea, protecție împotriva prețurilor fluctuante, un buget stabil, inițiative îmbunătățite de eficiență energetică, vă permit să vindeți energie la rețea, să creșteți fiabilitatea și vă ajută să salvați planeta.

Pe scurt

Există multe surse de energie regenerabilă, dar majoritatea dintre ele nu au devenit încă utilizate în mod obișnuit.

Panourile solare, turbinele eoliene și energia hidroelectrică au câștigat deja un impuls semnificativ, dar alte surse de energie regenerabilă nu au fost încă folosite.

Sursele de energie regenerabilă sunt infinite, ceea ce le face sursa ideală de energie deoarece tensiunea lor se epuizează. Dacă ești o afacere, cu siguranță ar trebui să te gândești să optezi pentru energie regenerabilă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.