Hidroînsămânțarea este procesul de pulverizare a semințelor de iarbă combinată cu apă pe o anumită zonă a gazonului sau grădinii. Puteți folosi, de asemenea, îngrășământ și mulci în amestec pentru a ajuta semințele să crească. Hidroînsămânțarea este folosită pentru a ține la distanță buruienile, pentru a înfrumuseța curțile și pentru a evita poluarea și eroziunea cu praf.

Cheltuielile cu forța de muncă pentru hidrosemănarea CT sunt mai ieftine decât cele pentru punerea gazonului, deoarece procedura este simplă și simplă. Drept urmare, hidroînsămânțarea durează doar câteva ore, rata de germinare este mare, iar produsul finit este de cea mai bună calitate.

image - When is the Best Time to Hydroseed My Lawn
Când este cel mai bun moment pentru a-mi hidrosemânță gazonul

Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a începe să pui iarbă nouă. Beneficiile de a trăi în diferite climate pot varia în funcție de sezon. Pentru că afară este mai răcoare, hidroînsămânțatul primăvara și toamna utilizează mai puțină apă. Din acest motiv, iarba va germina și crește mai repede vara.

În primele cinci până la șase săptămâni după hidroînsămânțare, temperatura ideală este de 75-85 de grade Fahrenheit. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Procesul

Hidroînsămânțarea funcționează cel mai bine primăvara, deoarece temperatura este încă rece și solul are suficientă umiditate pentru a susține germinarea semințelor. Datorită naturii rezistente a ierbii, aceasta va fi capabilă să reziste atât la căldura verii, cât și la frigul toamnei.

Pentru a se asigura că semințele au cea mai bună ocazie posibilă de a înrădăcina și de a se dezvolta corect, specialiștii pregătesc solul în majoritatea situațiilor. Expertul va aplica apoi un spray în zona în cauză pentru a încuraja creșterea de iarbă nouă. Oamenii nu ar trebui să aibă voie pe gazon până când iarba a crescut complet.

Semințele de iarbă sunt protejate de ploaie printr-un strat de hidro-mulci după ce a fost pulverizată, ajutând la menținerea umezelii și împiedicând semințele să fie spălate.

Dacă angajați un specialist în hidroînsămânțare, vă puteți aștepta să vedeți rezultate în doar cinci până la șapte zile, în funcție de climă. Veți avea iarbă luxuriantă și completă în trei până la patru săptămâni. Cel mai bine este să lăsați hidroînsămânțarea în seama profesioniștilor, deoarece necesită echipamente specializate de care îi lipsește proprietarul obișnuit.


Citeste si:


Cum să hidrosemânți

Următorii sunt pașii implicați în procesul de hidroînsămânțare, fie că o faci singur, fie că angajezi un profesionist care să te ajute. Hidroînsămânțarea trebuie efectuată între martie și octombrie pentru rezultate optime.

  • Alegeți-vă semințele cu atenție

Spre deosebire de plantarea gazonului, hidroînsămânțarea vă permite să creați un amestec de iarbă la comandă, format din diferite specii, fiecare dintre ele având propriul set de caracteristici pozitive. Vremea din zona dumneavoastră ar trebui să servească drept punct de plecare pentru cercetarea dumneavoastră.

Apoi ați putea alege amestecul în funcție de o serie de atribute pe care le căutați, cum ar fi rezistența la căldură, rezistența la boli sau rezistența la secetă, printre altele.

  • Efectuați o investigație a solului

Pentru a determina ce tip de însămânțare este cel mai potrivit pentru situația dvs., trebuie să efectuați mai întâi testarea solului. Trebuie să vă asigurați că solul dumneavoastră are un echilibru adecvat al pH-ului – nu trebuie să fie prea acid sau alcalin. pH-ul ideal al solului ar trebui să fie între 6,5 și 7. Majoritatea ierburilor înfloresc în acest interval.

Puteți modifica pH-ul solului, după cum este necesar, adăugând adaosuri de var, material organic sau sulf, în funcție de cantitatea de aciditate din sol.

Dacă o faci singur, poți achiziționa un test comercial sau un kit la domiciliu și apoi să trimiți o mostră unei corporații sau instituții pentru analiză. Alternativ, afacerea profesională de îngrijire a gazonului pe care o angajați pentru a vă hidrosemină iarba va face testul.

Dacă doriți să vă însămânțați gazonul, s-ar putea să vă întrebați de la magazinul local de grădină ce amestec de iarbă ar funcționa cel mai bine pentru situația dvs. Dacă angajați un expert, acesta vă va conduce prin procesul de luare a deciziilor și vă va sfătui cu privire la amestecul potrivit.

  • Curățați zona și greblați murdăria până la adâncimea dorită

Hidroînsămânțarea ar trebui să se facă numai pe sol gol, în loc să se pună gazon. Scăpați de buruienile și gunoiul care s-ar fi putut acumula pe gazonul dvs.

Următorul pas este să stabiliți cu 2,5 până la 3 inci sub nota finală dorită. Această metodă vă protejează casa și alte clădiri, împiedicând nămolul să provoace daune legate de umiditate.

  • Pulverizați Hydroseed

Faceți o suspensie bine amestecată punând ingredientele în hidrosemințele dvs. și pornind agitatorul. Puteți închiria sau cumpăra o hidrosemință de calitate comercială de la o companie de îngrijire a gazonului dacă doriți cele mai bune rezultate. În sfârșit, începe distracția. Umpleți pământul cu hidrosemințele folosind echipamentul dumneavoastră hidraulic.

Pași de urmat

În primele două luni după hidroînsămânțare, va trebui să acordați o atenție deosebită nivelului de umiditate al gazonului pentru a vă asigura că rămâne sănătos.

În primele câteva săptămâni, este esențial să udați de două până la trei ori pe zi, după care puteți reduce progresiv numărul de udari în următoarele șase până la șapte săptămâni. Asigurați-vă că copiii și animalele de companie însoțitoare nu au acces la gazon în această perioadă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.