Ibricurile sunt adesea pline cu calcar, indiferent cât de mult încercați să le curățați. Calcarul este ușor de recunoscut după reziduul alb pe care îl lasă după fierberea apei.

Calcarul poate părea neplăcut în ceainic și nimeni nu vrea să plutească bucăți albe în ceașca de ceai.

image - Is Limescale in Your Kettle Bad for You
Calcarul din fierbătorul tău este rău pentru tine

În timp ce mulți ar putea crede că bea apă cu prea mult calcar este rău pentru tine, în realitate, s-ar putea să nu fie atât de rău pe cât crezi. În acest articol, să descoperim adevărul despre această problemă frecventă a apei în gospodării.

Ce este calcarul?

Așa că, înainte de a discuta dacă calcarul este rău pentru tine, să înțelegem care este calcarul în primul rând. Calcarul este pur și simplu reziduul alb rămas după evaporarea apei pline de minerale.

Apa cu exces de minerale este cunoscută sub denumirea de apă dură și atunci când apa dură este încălzită, lasă pete albe pe ibrice, cazane, conducte de apă, mașini de spălat, etc.

Mineralele naturale, cum ar fi carbonatul de calciu și carbonatul de magneziu, intră în apă pe măsură ce intră în contact cu rocile care conțin calcar, gresie și cretă.

Aceste minerale intră în mod normal în apă atunci când ploaia se scurge prin pământ.

Care sunt efectele calcarului?

Calcarul din apă este mult mai mult o pacoste în casă decât un pericol pentru sănătate. Diverse cercetări demonstrează că apa potabilă cu duritate excesivă nu provoacă probleme de sănătate.

Cu toate acestea, se știe că apa dură provoacă piele uscată și mâncărime și atenuează simptomele eczemei. Spălarea părului în apă dură poate duce, de asemenea, la apariția de reziduuri de săpun în păr, care ar putea duce la mătreață și căderea părului.

Cu toate acestea, apa dură s-ar putea dovedi a fi o problemă frustrantă și costisitoare pentru casa ta.

Acumularea de calcar strică aspectul și senzația generală a casei. Efectele depunerilor de calcar pot fi observate în toată casa, în special în bucătărie și baie.

  • Pete albe: Calcarul va lăsa în cele din urmă urme pe corpurile dvs. sanitare, cum ar fi robinete, robinete, uși de duș, chiuvete, etc. Aceste pete ar putea fi greu de îndepărtat și cu siguranță nu sunt plăcute din punct de vedere estetic.
  • Rufele murdare și decolorate: Veți descoperi că rufele dvs. ies murdare, decolorate și murdare după o spălare în apă dură.

Acest lucru se datorează faptului că detergentul nu face spumă bine cu apa dură și lasă un gunoi de săpun care vă poate irita și pielea.

  • Piele uscată și cu mâncărimi: apa dură poate să vă irită pielea, deoarece nu face spumă bine cu săpunurile. Reziduul de săpun de pe piele va extrage ulei din piele și o va lăsa uscat.
  • Durată scurtă de viață a aparatelor: veți găsi că aparatele dvs., cum ar fi mașinile de spălat, ibricurile, dușurile și altele, vor afecta daunele de calcar.

Apa dură distruge elementul de încălzire al acestor aparate și, de asemenea, scade eficiența acestora.

  • Facturi crescute: Eficiența scăzută a aparatelor ar duce la facturi mai mari la utilități, deoarece ar fi necesară mai multă căldură pentru a încălzi apa din cauza depunerii de calcar pe elementul de încălzire.

Cum să îndepărtezi calcarul din fierbător?

Dacă ați observat deja depuneri de calcar în ibric și ați dori să le faceți, există câteva soluții simple pentru a duce treaba la bun sfârșit.

Pur și simplu umpleți fierbătorul cu jumătate de apă și jumătate de soluție de oțet peste noapte. Apoi fierbeți-l timp de 15 minute și frecați ușor pentru a îndepărta depunerile.

Acest truc simplu DIY funcționează în cele mai multe cazuri, dar va trebui să-l continuați periodic, deoarece calcarul va reapărea. Dacă observați depuneri de calcar în ibric și în toată casa dvs., ar putea fi o problemă mai mare.

Calcarul din ibric este adesea cel mai evident simptom al problemei cu apa dure din casă. Este posibil ca toate conductele din casă să fie pline de calcar.

S-ar putea să nu realizați acest lucru, dar în cele din urmă, acest lucru va înfunda conductele și ar putea duce la spargerile conductelor, ceea ce poate duce la reparații/îmbunătățiri foarte costisitoare.

Este esențial să eliminați apa dură din întreaga casă prin înmuierea apei. Dedurizatoarele de apă îndepărtează duritatea excesivă care provoacă minerale din apă și fac apa moale.

Apa moale nu lasă depuneri de calcar și orele suplimentare vor dizolva tot calcarul existent prezent în conducte.

De fapt, este singura soluție permanentă la problema calcarului din casă.

Un dedurizator de apă va preveni depunerile de calcar în casă și va oferi o serie de beneficii, cum ar fi piele și păr mai bune, durata de viață sporită a aparatelor și economii semnificative.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.