Stii cum sa alegi intre blaturile epoxidice si cele de cuat?

Colegii nostrii de la Atelierul Bucuresti de mobila la comandă oferă in acest articol mai multe detalii intre blaturile epoxidice si cele de cuarț.

Hai sa incepem!

Blaturi epoxidice vs cuarț: care este mai bun?

Blaturi epoxidice vs cuarț: care este mai bun?

Conținutul paginii

Blaturile epoxidice sunt mai bune decât cuarțul? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun proprietarii atunci când decid ce tip de blaturi de bucătărie să instaleze.

În acest articol, vom discuta despre beneficiile și dezavantajele ambelor tipuri de materiale, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la ceea ce doriți în casa dvs.

Ce sunt blaturile epoxidice?

Epoxidul este un tip de plastic compozit care poate fi făcut să arate ca materiale naturale, cum ar fi piatra, granitul, marmura sau lemnul.

Blaturile epoxidice sunt extrem de durabile și necesită întreținere redusă. De obicei, nu necesită etanșare, ceea ce înseamnă că nu se vor îngălbeni sau nu se vor îmbătrâni în timp, așa cum o vor face alte materiale.

Investiția inițială mai mare poate face dificilă justificarea când alte blaturi sunt mai accesibile și mai ușor pentru portofel pe termen lung.

De ce ar trebui să investiți în blaturi epoxidice?

Iată motivele pentru care ar trebui să încercați blaturile epoxidice:

 • După întărire, epoxidul oferă un finisaj solid care durează ani de zile. Spre deosebire de alte acoperiri, nu trebuie să aplicați din nou materialul pentru a-și menține strălucirea.
 • Dacă sunteți în căutarea unui finisaj super lucios, lustruit, atunci epoxidic este ideal pentru bucătăria dvs. Și este mai ușor să menții finisajul lucios cu o simplă aplicare de ulei mineral.
 • Se numără printre materialele versatile pentru blat, deoarece vine cu o gamă largă de modele. Puteți crea orice model și puteți alege orice culoare doriți.
 • Epoxidul este rezistent la căldură, astfel încât să puteți așeza un vas fierbinte pe blat fără a provoca daune instantanee.
 • Este printre singurele materiale de blat care oferă o suprafață fără sudură pentru model și culoare continue.

De ce nu ar trebui să investești în blaturi epoxidice?

Iată motivele pentru care este posibil să nu doriți să investiți în blaturi epoxidice:

 • Sarcina dezordonată de aplicare a epoxidului este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale sale. Întregul proces este complicat și necesită timp.
 • Crearea culorii și modelului dorit pe acest material se face în timp real. Trebuie să faci bine de prima dată.
 • Deși materialul este durabil, este predispus la pătare, așa că trebuie să fii atent la scurgeri.

Blaturile epoxidice au o varietate de beneficii, dar vin cu costuri inițiale mai mari decât alte tipuri de materiale.

Dacă vă puteți permite, epoxicile ar putea fi cea mai bună opțiune pentru bucătăria dvs. în ceea ce privește durabilitatea și longevitatea.

Dacă intenționați să cumpărați un blat epoxidic pentru bucătărie, este important să știți totul despre acest material. Asigurați-vă că citiți mai multe despre material și luați o decizie bine informată.


Citeste si:


Ce sunt blaturile de cuarț?

Cuarțul este un material artificial care imită cuarțul natural, granitul sau marmura. Spre deosebire de epoxid, costul blaturilor de cuarț nu necesită de obicei investiții inițiale și pot fi instalate pe o suprafață existentă, cum ar fi laminat, metal sau lemn, pentru aproximativ 40 USD pe metru pătrat.

De ce ar trebui să investești în blaturi de cuarț?

Iată motivele pentru care ar trebui să investești în contoare de cuarț:

 • Unul dintre principalele beneficii ale blaturilor de cuarț este durabilitatea lor ridicată. Nu se va zgâria, nu se crăpa și nu se va ciobi ușor.
 • Adesea blaturile de cuarț sunt oferite cu garanții generoase.
 • Puteți obține blaturi de cuarț într-o varietate de modele elegante, elegante și contemporane.
 • Blaturile de cuarț sunt de natură neporoasă, ceea ce le poate proteja de pete și decolorare.

De ce nu ar trebui să investești în blaturi de cuarț?

Este posibil ca următoarele motive să nu vă facă să doriți să investiți în contoare de cuarț:

 • Instalarea acestui material într-un blat este o sarcină dificilă.
 • Expunerea materialului la căldură poate topi rășinile acestuia și poate duce la deteriorarea permanentă și decolorarea.

Contoarele de cuarț reprezintă calea de mijloc când vine vorba de cost și sunt perfecte pentru persoanele care caută o opțiune ieftină (deși nu gratuită) care să nu se spargă, să nu se ciobiască sau să nu se spargă în timp.

Cum să curățați blaturile epoxidice?

Curățarea blaturilor epoxidice este destul de simplă și nici măcar nu aveți nevoie de o perie de frecat sau de produse speciale. Tot ce veți avea nevoie este apă, săpun de vase (sau săpun de mână), prosoape de hârtie și o periuță de dinți veche pentru zonele mai dure.

Amestecă puțină apă cu săpun într-o găleată cu apă caldă și folosește acea soluție pentru a șterge suprafețele blatului.

Ștergeți orice exces de lichid de pe suprafață folosind un prosop de hârtie proaspăt până când este suficient de uscat pentru a nu lăsa pete pe îmbrăcăminte atunci când este atins. Terminați prin curățarea tuturor acestor mici crăpături din jurul robinetelor sau a aparatelor.

Dacă doriți să curățați în profunzime blatul epoxidic, veți avea nevoie de mai mult decât o găleată cu apă cu săpun.

Veți avea nevoie, de asemenea, de un produs de curățare și ceva cu care să curățați suprafața, cum ar fi o periuță de dinți veche sau o perie de frecat neabrazivă.

Amestecați soluția de curățare într-un bol (sau chiar turnați-o pe blat), apoi aplicați-o peste tot până când sunteți sigur că nu a mai rămas săpun pe nicio zonă care necesită curățare.

Lăsați să stea cel puțin cinci minute înainte de a curăța petele. Aveți grijă să nu vă zgâriați suprafețele atunci când frecați.

După ce ați îndepărtat cea mai mare parte a murdăriei din adâncime, utilizați o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta orice urmă de demachiant rămase.

Cum să curățați blaturile de cuarț?

Cu cât vă puteți păstra blaturile de cuarț mai curat, cu atât vor rezista mai mult. De aceea este important să știți cum să le curățați corect și ce să nu folosiți pe ele.

De exemplu, nu ar trebui să folosiți niciodată substanțe abrazive dure sau acide, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul sau sosul de roșii, deoarece aceste ingrediente pot grava suprafața blaturilor în timp și pot provoca o altă problemă completă – decolorarea.

Detergenții pe bază de săpun sunt preferați pentru curățarea suprafețelor de cuarț, atâta timp cât nu sunt abrazive, astfel încât orice zgârieturi lăsate de un burete să nu compromită în niciun fel durabilitatea pietrei.

Nici săpunurile cu înălbitor nu ar trebui folosite, deoarece acest tip de produs duce în cele din urmă la îngălbenire care estompează considerabil strălucirea cuarțului.

Dacă alegeți să utilizați un detergent cu înălbitor, există întotdeauna riscul de a vă păta blaturile atunci când acestea intră în contact unele cu altele.

O metodă comună de curățare a suprafețelor de cuarț presupune pulverizarea lor cu apă și apoi ștergerea lor cu prosoape de hârtie sau cârpe.

De asemenea, puteți combina săpunul și apa împreună, dacă este necesar, dar asigurați-vă că vă clătiți bine după aceea, pentru a evita orice acumulare de minerale la suprafață, care poate duce la gravare în timp.

Concluzia

Atât blaturile epoxidice, cât și cele din cuarț au avantajele și dezavantajele lor. Decizia între cele două depinde de bugetul dvs., preferințele de stil și ușurința de întreținere.

Pentru mai multe informatii despre constructii, va invitam sa vedeti blogul nostru dar si blogul Biroului de Arhitectura Utopian. Dacă vrei proiecte de blocuri sau alte constructii, biroul acesta este recomandarea noastra.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.