Poluanții atmosferici pot provoca tulburări respiratorii pe termen scurt și lung, care pot fi foarte greu de vindecat. Aceste boli variază de la alergii ușoare până la afecțiuni grave, cum ar fi cancerul pulmonar. Cel mai bun mod de a preveni astfel de probleme grave este curățarea aerului folosind purificatoare de aer.

Dar sunt purificatoarele de aer cu adevărat benefice? Au efecte nocive? Vom răspunde la toate aceste întrebări și multe altele pentru tine în articol, așa că continuă să citești. De asemenea, vă vom ghida pe scurt despre întreținerea purificatorului dvs. de aer și câteva modalități ascunse de a îmbunătăți rezultatele purificatorului dvs. de aer.

image - Benefits And Limitations of HEPA Air Purifier
Beneficiile și limitările purificatorului de aer HEPA

Purificatoarele de aer chiar ajută?

Nu sunteți sigur ce dimensiune de purificator de aer ar trebui să alegeți pentru camera dvs.? Citiți ghidul nostru detaliat despre alegerea mărimii potrivite.

Potrivit AirPurifer Mag, utilizarea unui purificator de aer este cea mai bună modalitate de a reduce foarte mult poluarea aerului și toți contaminanții care pot duce la probleme legate de sănătate. Purificatoarele de aer elimină, de asemenea, toxinele din aer care pot cauza probleme legate de piele, inclusiv mâncărime și acnee.

Dacă aveți un buget redus, vă recomandăm să selectați purificatoare de aer Winix 5500-2. Este un purificator de aer ieftin, care vine cu filtru HEPA. purificatorul de aer Mag are o comparație aprofundată între Winix 5500-2 și Winix 5300-2 . Unul vine cu un filtru HEPA, în timp ce celălalt nu.

Purificatoarele de aer HEPA sunt concepute pentru a curăța aerul din interior pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, poluanții din aer, toxine și părul de animale de companie. Filtrul din interiorul purificatorului de aer este realizat din plasă care trebuie întreținută în mod regulat pentru a fi eficient.

Dacă purificatorul de aer este plasat în zona potrivită și setat la nivelul potrivit, acesta poate fi cu adevărat util în îmbunătățirea calității aerului și, prin urmare, în reducerea semnificativă a șanselor de apariție a bolilor din aer.


Citeste si:


Beneficiile folosirii purificatoarelor de aer HEPA

Respirarea aerului poluat poate duce la tulburări respiratorii precum astmul. Numai curățarea și aspirarea nu sunt suficiente pentru a elimina substanțele chimice nocive. Iată câteva beneficii ale utilizării unui purificator de aer în comparație cu curățarea și aspirarea:

  • Elimină poluanții nocivi

Indiferent cât de curat îți ții casa, cât de bine ai aspira, contaminanții de aer stagnanți sunt mereu acolo. Monoxidul de carbon și dioxidul de azot sunt printre cei mai comuni poluanți ai aerului care pot provoca tulburări precum demența și boala Alzheimer. Aceste substanțe chimice sunt toxice și pot fi îndepărtate doar folosind un purificator de aer ideal.

Dacă locuiești într-un oraș mare cu mult trafic în jurul tău, expunerea ta la toxine este și mai mare. Cu siguranță ar trebui să-ți iei un purificator de aer în acest caz. Conține cărbune activ care elimină eficient astfel de poluanți.

  • Neutralizează mirosurile

Compușii organici volatili sunt prezenți în compușii uzuali, cum ar fi vopselele și spray-urile. Acești compuși au mirosuri foarte neplăcute care provoacă greață și lipsă de aer. Curățarea nu poate fi niciodată eficientă pentru a elimina aceste mirosuri.

Când acest aer mirositor trece prin filtrele aerului se purifică, cărbunele activ prezent în filtre funcționează prin captarea substanțelor chimice mirositoare și recirculează aerul curat și proaspăt în mediu.

  • Îmbunătățește calitatea somnului

Toxinele și alergenii prezenți în aer provoacă infecții și alergii care ar putea provoca afecțiuni cum ar fi curgerea nasului. Această condiție poate fi cu adevărat neplăcută și puteți avea dificultăți severe de relaxare și de somn. Toate problemele precum tusea, strănutul, ochii lăcrimați și curgerea nasului pot fi prevenite cu ușurință dacă aerul din jurul tău este curat.

Somnul perturbator din cauza problemelor cauzate de alergii iti poate afecta productivitatea. Daca folosesti un purificator de aer care contine filtre HEPA, toti acei alergeni se elimina cu usurinta si poti avea un somn nederanjant fara nici un disconfort.

  • Îndepărtează gazul radon

Gazul radon este letal și este eliberat ca urmare a defalcării elementelor radioactive naturale. Aceste reacții sunt mai frecvente decât vă puteți imagina și sunt eliberate din materialele de construcție. Gazul radon este eliberat în mediul dumneavoastră. Deteriorează mucoasa plămânilor și poate provoca cancer.

Pentru a preveni ca astfel de substanțe chimice periculoase să cauzeze probleme grave de sănătate, un purificator de aer cu filtru de aer HEPA funcționează eficient. Dacă casa ta se află în apropierea unei zone în construcție, este esențial să cumperi un purificator de aer cât mai curând posibil.

Câteva limitări ale purificatoarelor de aer

Beneficiile unui purificator de aer HEPA sunt incontestabile. Alături de beneficii, există și unele efecte nocive. Dar nu vă faceți griji, deoarece aceste limitări pot fi depășite cu ușurință. Iată limitările și modalitățile de a le evita:

  • Emisia de gaz ozon

Dacă așteptați cu nerăbdare să cumpărați un purificator de aer care, împreună cu filtrarea ionizează și particulele de aer, există șanse mari ca acel purificator de aer să elibereze gaz ozon. Gazul de ozon vă poate afecta sistemul respirator. Așa că înainte de a alege un purificator de aer verificați întotdeauna dacă eliberează ozon.

  • Nivel de zgomot

Nimeni nu ar prefera un dispozitiv care produce zgomot. Purificatoarele de aer pot fi setate pe diferite niveluri în funcție de nivelul de poluare din aer. Dacă aerul este foarte poluat, va trebui să-l setați la un nivel mai înalt, ca urmare, s-ar putea produce zgomot deranjant.

Nu toate purificatoarele de aer sunt la fel. Unele sunt fabricate în așa fel încât să producă un zgomot minim. Luați în considerare întotdeauna acest factor înainte de a cumpăra un purificator de aer.

Întreținerea purificatoarelor de aer

Ca orice alt dispozitiv, purificatoarele de aer au nevoie de intretinere regulata. Această întreținere poate varia în funcție de numărul de poluanți, de cât de des folosiți purificatorul de aer și de mediul dumneavoastră. Unele dintre purificatoarele de aer au nevoie ca filtrele lor să fie înlocuite în mod regulat, în timp ce altele au nevoie doar de curățare și spălare.

Când cumpărați un purificator de aer, ar trebui să luați în considerare și costurile de întreținere. Purificatoarele de aer Hepa sunt cele mai bune în acest sens. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai eficiente și mai eficiente din punct de vedere energetic. Filtrele de carbon și filtrele HEPA trebuie înlocuite o dată la trei până la patru luni.

Cum să creșteți rezultatele purificatoarelor de aer?

Beneficiile purificatorului de aer pot fi sporite, iar dezavantajele pot fi eliminate dacă îl așezi în locul potrivit și ai grijă de alte câteva lucruri. Așezați întotdeauna purificatorul de aer la câțiva centimetri distanță de perete. Purificatoarele de aer sunt de dimensiuni mici și portabile, astfel încât să le puteți schimba poziția dacă doriți.

Asigurați-vă că este plasat acolo unde circulația aerului este cea mai mare. Țineți ferestrele și ușile închise în timp ce purificatorul de aer este pornit.

Deci, totul era despre beneficiile și limitările purificatorului de aer. Sperăm că acest articol vă va ajuta dacă așteptați cu nerăbdare să cumpărați un purificator de aer pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a preveni ca poluanții periculoși să cauzeze boli respiratorii. Ia-ți un purificator de aer HEPA și inspiră aer sigur, proaspăt și plăcut.

Meta-descriere: Dacă utilizați un purificator de aer fără un purificator HEPA, atunci nu utilizați de fapt un purificator de aer. Citiți mai multe despre beneficiile nebunești ale filtrelor de aer HEPA.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.