Ce este un ceas solar?

Majoritatea ceasurilor sunt alimentate prin una dintre cele trei metode: baterii, bobinaj manual sau energie solară. Un ceas alimentat cu energie solară are în general un strat de celule fotovoltaice (PV) pe față pentru a aduna lumina soarelui pe tot parcursul zilei. Aceste mici celule fotovoltaice funcționează în același mod ca cele uriașe folosite pentru a genera energia unei case.

image - Benefits of Solar Atomic Watches
Beneficiile ceasurilor solare atomice

S-ar putea să vă întrebați cum este transformată lumina soarelui în energie utilă pentru un ceas. După ce lovește celulele fotovoltaice ale ceasului, electronii curg către un fir, unde sunt colectați și utilizați pentru a încărca bateria.

Chiar și ceasurile solare includ baterii, ceea ce poate nu vă dați seama. Cu toate acestea, spre deosebire de bateriile obișnuite pentru ceasuri, acestea sunt reîncărcabile și nu ar trebui să fie înlocuite.

Beneficii

Ceasurile solare, cum ar fi ceasurile cu quartz, oferă o cronometrare precisă și nu necesită înlocuirea bateriei. Ele sunt, de asemenea, o alternativă responsabilă cu mediul înconjurător, deoarece panoul solar elimină nevoia de eliminare a bateriilor și, ca urmare, posibila emisie de substanțe chimice periculoase în mediu.

Poate fi încărcat folosind orice sursă de lumină

Unii pot crede că ceasurile solare pot fi încărcate doar prin expunerea lor la lumina soarelui. Asta este o neînțelegere. Orice sursă de lumină, fie în exterior, fie în interior, poate alimenta un ceas solar. În afară de soare, puteți reîncărca celulele solare din spatele cadranului expunând un ceas solar la iluminare incandescentă sau fluorescentă.

Ușor de încărcat

Un ceas solar este ușor de încărcat. Ceasurile alimentate cu energie solară au scopul de a transforma lumina, atât naturală, cât și artificială, în energie. Pur și simplu expuneți ceasul la orice sursă de lumină și va începe să se încarce. Dacă nu îl depozitați în întuneric complet, puteți argumenta că un ceas solar se încarcă mereu.

Întreținere redusă

Un ceas solar nu necesită multă muncă pentru a rămâne în funcțiune. Spre deosebire de un ceas manual cu vânt, care trebuie înfășurat în mod regulat, sau de un ceas automat, care necesită mișcare pentru a funcționa, un ceas alimentat cu energie solară necesită doar lumină pentru a funcționa. Nu are nevoie de nicio întreținere suplimentară. Va menține timpul atâta timp cât este expus la lumină.

Rezervă mare de putere

Rezerva de putere a unui ceas poate diferi în funcție de marcă sau model. Pentru a vă face o idee, un ceas solar Citizen Eco-Drive are o rezervă de putere de până la 6 luni. Acest lucru înseamnă că va funcționa în continuare până la șase luni dacă nu îl expuneți la lumină sau nu îl depozitați în întuneric total în acest timp.

Eco-Friendly

Ceasurile solare reduc nevoia de înlocuire a bateriei la fiecare câțiva ani și ceva. Nu numai că economisiți bani, dar beneficiați și de mediu, reducând la minimum utilizarea bateriilor de uz casnic. Bateriile care au fost aruncate contribuie la poluarea mediului.

Alegerea unui ceas alimentat cu energie solară ca ceas de mână înseamnă mai puține baterii învechite care poluează gropile de gunoi și elimină poluanți.

Baterie de lungă durată

Spre deosebire de ceasurile de cuarț obișnuite, care au baterii care pot dura doar până la doi ani, ceasurile solare conțin baterii care pot dura până la zece ani, sau poate chiar mai mult. Pe termen lung, acest lucru echivalează cu economii semnificative.

Precizie ridicată

GPS-ul, ceasurile atomice și alte instrumente care ajută ceasul să păstreze timpul la milisecundă sunt caracteristici comune întâlnite în ceasurile solare. Drept urmare, ceasurile solare pot fi mult mai precise decât ceasurile cu quartz, care sunt deja destul de precise.

Deoarece ceasurile includ un port de încărcare pe cadran, pot folosi mai multă putere decât un ceas cu quartz standard. Asta nu înseamnă că nu poate fi găsit un ceas cu quartz standard cu un ceas atomic sau GPS încorporat. Astfel de caracteristici sunt mai frecvente într-un ceas solar.

Prietenos de buzunar

Deoarece ceasurile ieftine nu necesită întreținere, ar trebui să puteți evita să cheltuiți bani pe ele timp de cel puțin un deceniu. Ca urmare, singura cheltuială cheltuită pentru achiziționarea ceasului este prețul inițial de achiziție. Nu există cheltuieli recurente pentru întreținerea și îngrijirea acestuia.

Sunt, de asemenea, prietenoși cu clienții. Au chiar și baterii detașabile ca un beneficiu suplimentar. Acest lucru implică faptul că, dacă sunt îngrijite corespunzător, acestea pot dura toată viața.

Achiziționarea unui ceas solar este, prin urmare, analogă cu achiziționarea unei viitoare moșteniri de familie. Acest lucru le face și mai eficiente, deoarece economisesc atât mediul, cât și buzunarul dvs.

Concluzie

În ciuda faptului că ceasurile solare necesită o sursă constantă de lumină și pot fi costisitoare, durata de viață extinsă și capabilitățile de încărcare le fac să merite din plin cheltuielile.

În plus, ecologia și rentabilitatea lor reprezintă un plus. Luați în considerare câți bani și timp veți economisi dacă nu trebuie să mergeți la comerciantul de ceasuri pentru a schimba bateriile. Deci, de ce să nu adăugați cel mai recent ceas de câmp Seiko sau ceas solar Casio la colecția dvs. de accesorii chiar acum.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.