Balsamuri pentru lemn pre-pete

Adesea placajul sau furnirul de lemn se vor pata în acest fel. Modul de a minimiza absorbția petelor este de a „precondiționa” lemnul înainte de vopsire. Precondiționarea etanșează parțial porozitatea lemnului prin umplerea porilor într-o măsură mai mare sau mai mică, ținând astfel pata.

Pre-stain Wood Conditioners-Utopian Construct
Pre-stain Wood Conditioners-Utopian Construct

Lemn fără caracter

În timp ce unii precondiționează rapid fiecare bucată de ornament de pin sau orice bucată de lemn moale. – noi nu facem asta.

Dacă lemnul moale nu este neobișnuit de poros, voi ocoli precondiționarea de regulă. Salvăm

precondonarea pentru placaj sau furnir și lemn care este vizibil poros.

Problema precondiționării fiecărei bucăți de lemn de moale la vedere este că precondiționarea va elimina întreaga patină și petele care sunt caracteristice acelui lemn. Se întâmplă să ne placă aceste „marcaje” în lemn, deoarece îi conferă lemnului unicitatea sa. Alții, care ar dori un aspect mai monolitic, non-variant pentru lemnul lor, ar putea dori să precondiționeze toate lemnele moale înainte de vopsire, așa cum obișnuiesc să recomande unii producători de vopsele.

Un compromis bun poate fi aplicarea precondiționantului, dar menținerea acestuia foarte subțire, astfel încât să minimizeze și să uniformizeze orice pete și variații de culoare, dar nu pentru a o elimina total.

Trebuie citit:

Balsamuri pentru Lemn

Cum produci un finisaj de Lemn Satinat

Există două moduri de a pre-sigila porozitatea înainte de colorare.

Prima metodă este produsul de specialitate realizat pentru aplicarea pre-pete. Acestea se numesc „condiționatori” sau „controlere” pentru pete. Minwax face ca atare un „balsam” pre-pete.

În general, acestea sunt aplicate pe lemnul poros și lăsate să stea o perioadă de timp, apoi ștergeți excesul. Există o fereastră de timp în care pata trebuie aplicată (pentru balsamul Minwax este de două ore). Citiți instrucțiunile de pe produsul pe care îl utilizați.

A doua metodă de etanșare înainte de pete este utilizarea unui strat de spălare de șelac. Pentru aceasta se folosește șelac decerat. „Seal Coat” de la Zinsser este un shellac în care ceara naturală moștenită în shellac a fost îndepărtată.

Trebuie să subțiezi tipurile de vopsea Shellac

Nu folosiți shellac drept sau Seal Coat sau veți sigila prea mult lemnul, rezultând un substrat de lemn care nu va „lua” nicio pată – sau foarte puțină pată. Trebuie să diluați shellac suficient cu alcool pentru a-l folosi ca sigilant înainte de pete. „Tăierea” recomandată de Zinsser pentru Seal Coat ca balsam pre-pete este de a adăuga 3 părți de alcool la 2 părți de Seal Coat. (Eu folosesc un amestec de 2 părți alcool la 1 parte de amestec de șelac. Aș prefera să fiu sub sigilat decât supraetanș). Testați o bucată sau două înainte de a continua să faceți întregul proiect.

Acest amestec s-a aplicat pe lemn cu o perie sau o cârpă în direcția fibrei lemnului, apoi se lasă să stea timp de 15 minute, după care se folosește un tampon de curățat (tip Scotch Brite sau tampon abraziv sintetic) în direcția fibrei lemnului. pentru a doborî orice bob ridicat și a redeschide uniform porii puțin.

Prea deschis – Prea întunecat: linia fină a etanșării pre-pete

Dacă sunteți puțin peste sigilat și pata nu se întunecă suficient, încercați să aplicați pata cu o perie, mai degrabă decât cu o cârpă. Dacă încă este prea ușor, poate fi necesar să aplicați două straturi de vopsea, permițând uscarea completă între straturi. O altă opțiune este folosirea unei pate de ștergere care conține un procent mai mare de pigment și oferă mai mult control asupra adâncimii culorii decât o pată penetrantă.

Dacă sunteți încă puțin sigilat după pre-sigilare (pata încă absoarbe prea mult), puteți subțire pata adăugând pete o bază transparentă, după cum este necesar.

Pre-stain Wood Conditioners-Utopian Construct
Pre-stain Wood Conditioners-Utopian Construct

Nu sigilați prea mult!!!!

Am fost chemat să colorez ornamentele din lemn etc… pe care proprietarul casei a încercat să le pre-sigileze doar pentru a afla că lemnul nu va lua nicio pată. A trebuit să tare lemnul în această situație. Este mai sigur să fii puțin sigilat decât să supraetanșezi.


Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.