Dacă se întâmplă să aveți o curte înclinată natural, s-ar putea să vă fie dificil să lucrați la ea sau să o umpleți cu decorațiuni de grădină.

Acest lucru este adevărat, mai ales dacă panta este destul de abruptă și puțin greu de pășit. O curte în pantă ar putea fi, de asemenea, predispusă la scurgerea solului sau la eroziunea solului, în special în timpul sezonului ploios.

Totuși, înainte de a renunța la curtea în pantă pe care o ai acasă, să știi că aceasta vine și cu avantaje.

image - Garden Landscaping 101: 7 Tips to Work with a Sloped Yard
Amenajarea grădinii 101: 7 sfaturi pentru a lucra cu o curte înclinată

O curte în pantă vă poate oferi o vedere instantanee la priveliște. Vă oferă, de asemenea, șansa de a vă decora curtea cu plante pe un deal sau o poziție înclinată, oferind grădinii dvs. propriul caracter și interes.

Atâta timp cât știi cum să lucrezi în curtea ta în pantă, cu siguranță vei avea prietenii și oaspeții tăi din curte să se întrebe cum ai reușit. Se vor întreba cum este să ai o curte frumos amenajată în pantă.

Iată șapte sfaturi pentru a începe să amenajați curtea înclinată pe care o aveți:

1. Rupe panta în niveluri

După cum am menționat, o curte în pantă poate fi expusă riscului de eroziune a solului, mai ales atunci când nu există nimic care să țină solul împreună, cum ar fi rădăcinile copacilor sau plantele.

Ca soluție, puteți împărți panta în etaje pentru a controla eroziunea solului, a oferi grădinii tale o structură și a vă oferi un spațiu pentru a vă stratifica plantele și florile pentru un design general armonios.

Puteți folosi un perete de sprijin din lemn , beton sau pietre pentru a forma nivelurile și pentru a crea un aspect de terasă. Oricum, ele vor avea cu siguranță un impact dinamic și dramatic asupra aspectului general al curții tale.

2. Creați o cale definită

O curte în pantă poate fi greu de mers pe jos, mai ales când este prea abruptă, iar iarba cu pietre minuscule ar face-o și mai alunecoasă.

Așadar, luați în considerare crearea unei căi definite din pietre de trepte sau dale de beton pentru a crea frecare și pentru a facilita intrarea tuturor. În același timp, această cale distinctă va adăuga, de asemenea, interes curții tale.


Citeste si:


3. Adăugați o grădină naturală cu stânci

S-ar putea să credeți că este greu să adăugați plante sau flori în curte, deoarece solul este în pantă, așa că este mai ușor pentru ele să fie spălate de ploaie.

Dacă nu doriți să spargeți panta în etaje, puteți adăuga bolovani și roci mari în schimb pentru a ancora solul și a menține plantele și florile pe loc.

Faceți grădina de stânci mai naturală decât este deja, lăsând pietrele să cadă și să se poziționeze pe forma lor naturală. Apoi, umple-l cu oricâte plante și flori vrei până când arată ca o grădină naturală de stânci.

4. Faceți o scară naturală

Dacă curtea este prea abruptă pentru o potecă, puteți lua în considerare și crearea unei scări naturale. Pentru a fi realist, utilizați pietre mari și plate pentru fiecare pas.

Această scară de piatră se poate amesteca cu ușurință cu plantele din jur, mai ales dacă aveți o grădină naturală de stâncă pe fiecare parte a scării.

5. Alegeți ierburi ornamentale

Plantarea ierburilor pe o curte în pantă poate fi o provocare, deoarece semințele pot fi spălate înainte ca acestea să germineze.

Și chiar dacă o fac, unele ierburi precum gazonul au rădăcini puțin adânci, așa că este mai ușor pentru ele să fie erodate în timpul ploilor abundente. Când plantați ierburi pentru pante, ierburile ornamentale pot fi cea mai bună soluție.

Go For Ornamental Grasses

Se pot dezvolta bine în soluri bine drenate și, de asemenea, au rădăcini lungi care le permit să se țină și să rămână pe loc, în ciuda abruptului curții tale.

De asemenea, nu trebuie să vă gândiți la cosirea acestor ierburi, deoarece cositul în pantă este periculos. Lăsați ierburile să crească mai mult, deoarece vor da un efect de cascadă grădinii dvs. de fiecare dată când vântul le suflă în orice direcție.

6. Plantați o grădină de legume

Cultivarea unei grădini de legume este încă posibilă cu o curte înclinată. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să creați paturi de grădină înălțate din lemn, deoarece sunt mai practice și mai elegante decât betonul.

Lăsați paturile de grădină să urmeze unghiul pantei îngropându-le suficient pentru a le menține pe loc. Acum puteți folosi aceste paturi de grădină înălțate pentru a planta ierburi și mirodenii.

7. Adăugați o cascadă

Dacă timpul, spațiul și bugetul vă permit, o curte în pantă poate fi, de asemenea, un loc perfect pentru a adăuga o cascadă . Puteți folosi abruptul natural în avantajul dvs. construind această caracteristică de apă dramatică.

Asigurați-vă că angajați un antreprenor profesionist pentru acesta, deoarece construirea unei cascade nu este ceva care poate fi un proiect de bricolaj.

La capătul cascadei, puteți avea și un mic iaz înconjurat de diverse stânci și ierburi pentru a vă transforma curtea într-o oază privată.

Frumusețea unei curți în pantă

După cum se dovedește, există numeroase lucruri pe care le poți face pentru a proiecta și a lucra cu panta ta. Puteți crea o cale unică, puteți face o grădină naturală de stânci sau chiar puteți adăuga o cascadă dacă sunteți pregătit pentru asta.

Totul este despre modul în care transformi un spațiu improbabil și incomod într-o zonă exterioară uluitoare și unică de care nu toți proprietarii de curte plate se pot bucura.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.