Lamele ascuțite sau tăietoarele care funcționează cu o viteză rapidă sunt comune la uneltele de grădină și electrice. Ele, ca orice altă unealtă, pot provoca răni dacă nu sunt manipulate corespunzător, așa că citiți întotdeauna manualul de instrucțiuni înainte de a utiliza tăierea gardurilor vii țărm de nord .

image - Choosing the Right Safety Equipment When Using Petrol Hedge Trimmers
Alegerea echipamentului de siguranță potrivit atunci când utilizați mașini de tuns gard viu pe benzină

Dacă nu ați mai folosit niciodată un astfel de instrument, cereți distribuitorului local să vă arate cum să îl utilizați. Ei vă pot oferi sfaturi despre cum să îl utilizați corect înainte de a începe. În timp ce utilizarea adecvată a instrumentului reduce șansele de rănire majoră, echipamentele de protecție personală (EIP) pot reduce și mai mult riscul de vătămare gravă.

Pentru informații suplimentare despre ce EIP să purtați cu ce unealtă, consultați ghidul nostru la îndemână privind echipamentele de protecție personală de mai jos.

Când utilizați toate uneltele electrice, țineți cont de următoarele

Asigurați-vă că îmbrăcămintea este durabilă și confortabilă, dar nu limitată, deoarece trebuie să vă puteți mișca liber în timp ce utilizați instrumentul.

Îmbrăcămintea care s-ar putea prinde de ramuri, copaci sau arbuști, precum și părțile mobile ale mașinii, cum ar fi eșarfele, cravatele sau bijutierii, trebuie evitate. Nu uitați de părul dvs., care ar trebui să fie legat pe spate sau în afara drumului dacă aveți părul lung.


Citeste si:


Când utilizați combustibil și instrumente electrice, utilizați protecție pentru urechi

Când utilizați combustibil sau o mașină electrică, asigurați-vă că purtați protecție adecvată pentru urechi. Datorită faptului că aceste echipamente sunt substanțial mai zgomotoase decât uneltele alimentate cu baterii, protecția urechii este esențială.

Luați în considerare nivelul de presiune acustică al instrumentului pe care îl utilizați, precum și SNR (Single Number Rating) al aparatelor de protecție a urechii căștii.

Cu cât presiunea acustică asupra urechilor tale este mai mică, cu atât ratingul SNR al căștii este mai mare. Pentru a evita rănirea urechilor, presiunea acustică ar trebui să fie menținută sub 85 de decibeli ca un ghid general.

Scăzând valoarea SNR a aparatelor de ureche din nivelul de decibeli al unui aparat, puteți calcula presiunea acustică asupra urechilor.

În afară de benzină sau combustibil, motoferăstrăile cu lanț de tuns gard viu au lanțuri extrem de rapide. Nu există niciun EIP care să vă împiedice complet să fiți tăiat de un ferăstrău cu lanț.

Cu toate acestea, există posibilitatea de a oferi o anumită protecție, ceea ce ar putea însemna diferența între o tăietură teribilă și o rănire mai gravă, astfel încât EIP este esențial.

Asigurați-vă că v-ați îmbrăcat corespunzător. Pantaloni cu insertii de protectie decupate pentru drujba. Când un lanț în mișcare intră în contact cu materialul de blocare din pantalonii cu drujbă, ferăstrăul rupe fibrele, care blochează pinionul și în cele din urmă opresc ferăstrăul.

Deoarece mașinile de tuns gard viu au lame foarte ascuțite, este totuși vital să purtați echipamentul de protecție adecvat atunci când utilizați unul. Aruncă o privire la următoarea listă:

  • Se recomandă încălțămintea rezistentă, cu tălpi antiderapante. Cizme cu caracteristici standard de siguranță.
  • Atunci când utilizați o mașină de tuns gard viu, ar trebui să purtați și ochelari de protecție, deoarece tăieturile mici și frunzele vă pot deteriora rapid ochii dacă intră în contact cu ei.
  • De asemenea, trebuie folosite mănuși de lucru din material robust, care sunt rezistente, dar care se potrivesc bine.
  • Când lucrați cu unelte pe benzină și electrice, protecția urechii trebuie purtată din nou.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.