Mulți proprietari ar dori să se bucure de spațiu suplimentar în casele lor. Este mai ales adevărat dacă gospodăria lor crește sau au socri, prieteni sau rude care vin să stea și să plece în vacanță pentru câteva săptămâni.

Când aveți nevoie de spațiu de locuit suplimentar, există doar două moduri prin care puteți obține acest lucru: construiți o cameră nouă sau transformați mansarda. Dar, deoarece construirea unei camere noi poate dura mult mai mult și necesită mai mulți bani și spațiu pe teren, următoarea opțiune cea mai bună este să vă remodelați mansarda și să o transformați într-un spațiu reutilizabil și locuibil.

image - 9 Tips for Converting Your Attic into A Living Space
9 sfaturi pentru a vă transforma mansarda într-un spațiu de locuit

Această opțiune poate fi mai puțin costisitoare decât prima, dar asta nu înseamnă că este o sarcină simplă pe care o poți realiza rapid fără un plan. Ca orice proiect de remodelare, transformarea mansardei poate fi o întreprindere masivă care necesită o planificare adecvată și inspecții amănunțite.

În plus, trebuie să confirmați că mansarda dvs. actuală îndeplinește cerințele codului de construcții ale statului dvs., configurațiile și alți factori structurali.

Dar nu te descuraja inca, deoarece acest articol isi propune sa te ajute sa iti transformi mansarda intr-un spatiu locuibil in cel mai bun mod posibil. Pentru început, iată nouă sfaturi pentru a vă transforma mansarda într-un spațiu de locuit funcțional și estetic.

1. Curăță-ți mansarda

În primul rând, dacă mansarda dvs. actuală arată ca una dintre acele camere înfiorătoare din filmele de groază, va trebui să o curățați și să scăpați de toate lucrurile pe care le-ați păstrat acolo ani de zile. Este adevărat, mai ales pentru persoanele care și-au folosit mansardele ca depozit pentru obiecte vechi, stricate și rar folosite.

Așadar, programați cel puțin două până la trei zile pentru a vă curăța podul, pentru a elimina lucrurile în exces și pentru a găsi un serviciu gratuit de îndepărtare a deșeurilor pentru a vă colecta gunoiurile fără niciun cost.

Dacă aveți niște haine pentru bebeluși sau jucării vechi ascunse în pod, le puteți dona și unor organizații de caritate. Depinde de tine cum ai vrea să scapi de gunoaiele de la mansardă, atâta timp cât o faci în mod responsabil.

Odată ce mansarda este îndepărtată de orice obiect, este timpul să inspectați amănunțit zona și să vedeți dacă există probleme care necesită reparații, cum ar fi creșterea mucegaiului, scurgerile de apă sau resturi de rozătoare. Asigurați-vă că abordați și tratați aceste probleme înainte de a renova spațiul.


Citeste si:


2. Confirmați dacă mansarda dvs. respectă codurile de construcție

Înainte de a începe orice construcție, confirmați dacă mansarda dumneavoastră respectă codurile de construcție ale statului dumneavoastră. Fiecare țară poate diferi în ceea ce privește cerințele de construcție, dar, în general, pot solicita următoarele:

  • O scară de dimensiune completă
  • Suprafata de 70 mp
  • 7 ft. lățime și 7 ft. spațiu liber vertical
  • O fereastră de acces ușor pentru ieșirea de urgență

Dacă mansarda dvs. are doar o scară rabatabilă, vi se va cere să construiți o scară permanentă de dimensiune completă înainte de a o putea utiliza ca cameră funcțională.

Între timp, dacă tavanul mansardei nu atinge cel puțin 7 ft. înălțime, va trebui să angajați un antreprenor pentru a construi o lucarnă pentru o înălțime suplimentară a camerei. Același antreprenor va fi, de asemenea, responsabil de obținerea autorizațiilor de construcție necesare pentru transformarea mansardei dumneavoastră.

3. Verificați dacă mansarda dvs. are căpriori sau grinzi

Cadrul acoperișului dvs. va ajuta, de asemenea, să determinați dacă podul dvs. este transformabil într-un spațiu locuibil sau nu. Căpriorii de acoperiș sunt bucăți lungi, înclinate de cherestea, poziționate pe fiecare parte față de vârful acoperișului. Este conceput pentru a susține acesta și grinda de coamă (scândura de lemn care acoperă întreaga lungime a acoperișului).

Între timp, fermele de acoperiș sunt un cadru prefabricat destinat să conecteze spațiul de deasupra încăperii. Unii proprietari ar prefera grinzile în locul căpriorii, deoarece se știe că sunt mai accesibile și mai versatile.

Cu toate acestea, fermele de acoperiș pot reduce semnificativ înălțimea verticală a mansardei, ceea ce face dificilă transformarea într-un spațiu conform codului. De aceea, este imperativ să verificați mai întâi dacă mansarda dumneavoastră are căpriori sau ferme pentru a vă asigura că înălțimea tavanului mansardei este înaltă, accesibilă și respectă codurile de construcție.

4. Asigurați-vă că mansarda dvs. este ușor accesibilă

Ce este o cameră frumoasă dacă nu o poți accesa de la început? Astfel, atunci când vă transformați podul, trebuie să asigurați o scară funcțională, alta decât scara tragătoare sau scara îngustă pe care ați luat-o. Pentru a îndeplini cerințele standard, casa scării mansardei dvs. trebuie să fie:

  • Lățimea minimă de 36 – 40 inci
  • 6 ft. by 8 inch of headroom
  • Treapta scării de minim 10 inchi

Respectarea cerințelor minime pentru casa scărilor nu numai că va ridica estetica mansardei dvs., ci va asigura și siguranța gospodăriei de fiecare dată când urcă și utilizează scările.

5. Adăugați izolație nouă

De obicei, mansarda este doar pentru depozitare, ceea ce înseamnă că antreprenorii casei nu au luat în considerare controlul temperaturii camerei. Deoarece îl vei transforma acum într-un spațiu locuibil, trebuie să adaugi izolație nouă (și să le îndepărtezi pe cele vechi, dacă există) pentru a fi mai ușor de controlat temperatura camerei, mai ales în timpul sezonului de vară și de iarnă.

De asemenea, puteți angaja o companie specializată în izolarea mansardelor pentru a vă ajuta să vă faceți podul să aibă o temperatură mai confortabilă și mai acceptabilă.

6. Asigurați o ventilație adecvată

Alături de controlul temperaturii, ventilația este vitală în realizarea unui spațiu de locuit confortabil la mansardă. Rețineți că mansarda dumneavoastră este situată în partea cea mai înaltă a casei, ceea ce înseamnă că colectează toate temperaturile calde din încăperile inferioare.

Pentru a asigura o ventilație adecvată, asigurați-vă că lăsați un centimetru de spațiu de aer între stratul de bază al acoperișului și izolație pentru a preveni acumularea de căldură. Între timp, puteți lua în considerare și adăugarea unui sistem HVAC și a orificiilor de ventilație pentru a crea o mansardă bine ventilată pentru familia și oaspeții dvs.

7. Îmbunătățiți podeaua mansardei

image - Upgrade Your Attic’s Flooring

Nu este o surpriză dacă actuala mansardă are acum doar grinzi expuse. La urma urmei, ele au fost proiectate inițial să țină și să reziste obiecte nemișcate. Pe scurt, nu au fost făcute pentru a fi călcate de oameni sau animale de companie.

Când vă transformați podul, va trebui să vă îmbunătățiți pardoseala prin asociere grinzilor și adăugând pardoseală. Acest lucru este pentru a vă asigura că mansarda dumneavoastră poate ține și susține oamenii în siguranță, fără a crăpa sau a deteriora podeaua.

În plus, adăugarea de izolație sub pardoseală va reduce, de asemenea, zgomotul care se deplasează în restul casei.

8. Izolați fonic podelele mansardei

Pe lângă izolație, puteți reduce și mai mult zgomotul podelelor mansardei, adăugând pardoseală de covor pentru a minimiza zgomotul pașilor. Este vital, mai ales dacă încăperile de sub pod (de exemplu, dormitoare, biroul de acasă) sunt zone în care se cere liniște.

9. Instalați gips-carton și tavan înainte de vopsire

Odată ce ați terminat de izolat pereții, tavanele și podeaua, terminați prin agățarea gips-cartonului pentru a oferi mansardei mai multă formă și definiție. De asemenea, puteți adăuga un tavan, dar asigurați-vă că aveți încă suficient spațiu și înălțime între podea și tavan.

În caz contrar, este posibil să nu reușiți să respectați codurile de construcție. Dacă lucrați la un spațiu limitat, puteți agăța gips-carton direct în tavan.

Pentru cea mai interesantă parte, puteți începe să vă pictați pereții și tavanele după instalarea gips-cartonului. De acolo, podul tău va începe să arate ca un adevărat spațiu de locuit. Dacă mansarda dvs. are ferestre limitate, alegeți culori mai deschise și mai strălucitoare pentru a ajuta la luminarea camerei.

Bucurați-vă de mansardă locuibilă finisată

Iată! Acum că ți-ai transformat în sfârșit mansarda într-un spațiu de locuit, finalizează-ți proiectul decorându-l pe cont propriu. Puteți începe să vă mutați în niște mobilier și să adăugați un decor pentru a vă transforma mansarda în camera funcțională de care aveți nevoie.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.