Cel mai valoros tablou de astăzi este Salvator Mundi al lui Leonardo da Vinci. Și această pictură deține acel record din 2017.

Dar ce anume determină valoarea unui tablou? Cum îți dai seama, ca artist, dacă arta este valoroasă? Datorită experților de pictură Body Corporate , iată nouă sfaturi pentru a ști dacă un tablou este valoros.

image - 9 Tips on How to Tell if a Painting is Valuable
9 sfaturi despre cum să-ți dai seama dacă un tablou este valoros

1. Aflați proprietarul tabloului

Primul și cel mai important indicator pe care îl puteți folosi pentru a spune dacă un tablou este valoros este să aflați în prealabil cui a deținut tabloul.

Dacă cineva bine-cunoscut sau de sus în comunitate deținea acel tablou anume, a fost dintr-un motiv anume; cel mai probabil a înțeles că valorează destul de mult.

De asemenea, a ști cine a deținut anterior tabloul ajută la adăugarea mai multă valoare. Puteți cerceta proprietarii anteriori de tablouri; acest lucru vă va ajuta să determinați cât timp proprietarii anteriori au ținut pictura.

De asemenea, puteți să întrebați de la persoana sau firma de la care ați cumpărat tabloul de unde a venit. Ei pot avea documentația sau chitanțele care vă vor ajuta să aflați cine a deținut anterior tabloul.

Un alt truc pe care oamenii îl folosesc este să verifice partea din spate a picturii pentru a spune dacă există indicii despre cine a deținut-o anterior.

2. Găsiți artistul

Odată ce ați aflat cine a deținut tabloul, următorul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să găsiți artistul. Dacă pictura ar fi realizată de un artist cunoscut, prețul ei ar valora automat mai mult. Dar dacă artistul nu este celebru, asta nu ar trebui să te descalifice să afli ceva mai multe despre ei.

La urma urmei, fiecare mare artist nu a început prin a fi faimos. Dacă artistul avea câteva picturi pe numele lor înainte de moarte, opera lor de artă ar putea fi, de asemenea, valoroasă. De asemenea, dacă un artist actual este la modă, picturile lui pot fi valoroase.


Citeste si:


3. Starea Picturii

Nimeni nu vrea să plătească o avere pentru un tablou care se prăbușește. Deci, înainte de a-l cumpăra, verificați starea acestuia. Asigurați-vă că nu există rupturi, crăpături sau rupturi.

Dacă vreuna dintre aceste probleme apare pe lucrarea dvs. de artă, valoarea acesteia va scădea, fiind nevoită să plătiți mai mult pentru a da picturii un lifting.

4. Mediu

Un alt factor determinant în prețul unui tablou este mediul utilizat în construcția operei de artă. Picturile în ulei au o valoare mai mare și au tendința de a crește prețul mai repede decât arta realizată din vopsea. Costul picturilor în ulei este destul de evident din toate operele de artă scumpe vândute la licitații în fiecare zi.

5. Lipsa

Nu contează cât de frumos poate arăta un tablou, dar oferta și cererea lui îi vor dicta întotdeauna valorile.

De exemplu, în prezent există cel puțin 20 de picturi autentificate ale Leonardo da Vinci în lume.

Deci, atunci când unul dintre tablourile sale apare într-o cameră de vânzare, prețul va crește automat, deoarece cererea și oferta sunt destul de mari.

6. Dimensiunea

Lumea artei de astăzi prețuiește puterea zidului. Mai mulți colecționari doresc ca opere de artă să se arate și să domine o cameră. Deci, cu cât dimensiunea oricărei arte este mai mare, cu atât devine mai valoroasă.

7. Subiect

Fiecare artist cunoscut astăzi este cunoscut pentru că surprinde un anumit subiect. De exemplu, Picasso este renumit pentru definirea și pionieratul cubismului.

În timp ce picturile lui Picasso erau geniale, geniul său tehnic a făcut ca arta sa să fie remarcabilă. Deci, încercați să căutați subiectul picturii. Puteți căuta peisaje luminoase și colorate, care tind să coste mai mult decât cele sumbre.

8. Cadru

Un tablou este mai mult decât o imagine; implică și cadrul. Rama oricărei opere de artă vă poate ajuta să indicați dacă este valoroasă și, în unele cazuri, merită mai mult. Majoritatea picturilor vor avea rame de înaltă calitate, care pot valora semnificativ mai mult decât vopseaua.

Cu toate acestea, asigurați-vă că cadrul se potrivește exact cu secolul în care a fost pictat pictura. De asemenea, din punct de vedere istoric, ramele de pictură din secolul al XIX-lea adaugă mai multă valoare unei tablouri decât una din secolul al XX-lea.

9. Emoție

Fiecare pictură evocă o anumită emoție. Și uneori, poate fi destul de dificil să-ți cuantești emoția, deoarece fiecare experiență este diferită.

Dar, uneori, dacă ești atent la artă, ajungi să realizezi că construcția de culori a fiecărui pictor dă un răspuns emoțional inconfundabil.

Nu contează dacă sentimentul este furie, dezgust, fericire sau tristețe; acel sentiment poate determina valoarea oricărui tablou. Deci, dacă doriți vreodată să determinați dacă un anumit tablou este valoros, sfaturile de mai sus vă vor ajuta să faceți exact asta.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.