Tuturor trebuie să le pese de ceva. Unii oameni sunt obișnuiți să aibă grijă de animalele de companie, care sunt sursa pură de iubire și fericire. Alții preferă să aibă grijă de plante care sunt, de asemenea, creaturi vii. O persoană care știe să ofere îngrijire și asistență pare a fi mai bună și chiar mai pozitivă.

Elevii decid adesea să-și ia un animal de companie sau o plantă de apartament pentru a adăuga culori strălucitoare la rutina lor uneori gri. Într-adevăr, se spune că astfel de lucruri reduc stresul și îmbunătățesc starea de spirit și bunăstarea.

image - 7 Plants You Don't Want to Get as a Beginner
7 plante pe care nu vrei să le obții ca începător

Dar dacă ai de-a face cu un câine se poate dovedi a fi o provocare, îngrijirea florilor este o călătorie mai ușoară și mai plăcută! Cu toate acestea, plantele de apartament nu sunt doar decorațiuni frumoase. Chiar și cea mai mică floare necesită o păstrare adecvată – așa că, dacă ați omis lecțiile de biologie, va fi mai dificil.

Dacă vrei să devii un adevărat grădinar și să creezi o grădină botanică în interiorul casei sau căminului tău, va trebui să-i dedici mult timp. Utilizarea serviciilor care oferă scrieri personalizate ajută fiecare student să economisească timp și să își atingă toate obiectivele. Așadar, înainte de a te apuca de un nou hobby, asigură-te că ai timp liber și cunoștințe suficiente pentru a-l face.

Daca ati ales gradinaritul ca activitate noua, este recomandat sa incepeti cunoasterea cu cele mai simple plante. De ce? Unele flori sunt atât de inconsecvente încât nu vor rămâne cu tine nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp dacă nu li se acordă suficientă atenție.

Aspectul strălucitor, culorile orbitoare sau înflorirea uluitoare sunt virtuțile plantelor cu caracter problematic. Ei sunt primii care atrag atenția oamenilor. Astfel, cultivatorii începători achiziționează adesea plante la modă, fără să țină cont de capriciul lor. Acest articol își propune să descrie unele dintre cele mai proaste flori – pentru grădinarii începători.

1. Alocasia

Este imposibil să nu recunoști Alocasia chiar și printre colecția celor mai colorate plante. Această plantă tropicală este numită popular „ureche de elefant” din cauza frunzelor mari, care seamănă cu forma auriculară. Vine de la tropice. „Plânsul înainte de ploaie” se spune că este una dintre trăsăturile cele mai distinctive ale Alocasiei.

Indiferent de aspectul său eficient, Alocasia este foarte greu de păstrat acasă. Necesită condiții similare cu tropicele sale native, iar particularitățile sale sunt următoarele:

  • Alocasia iubește căldura, umbra parțială și umiditatea.
  • Nu tolerează temperaturile extreme.
  • Temperatura optimă pentru această plantă nu este mai mică de 20 ° C (68 ° F).

2. Orhideea Phalaenopsis

Însuși numele acestei flori îi poate speria pe unii oameni. Dar poate frumusețea unei orhidee să împiedice pe cineva să o cumpere? Poate doar atunci când știi ce dificultăți se ascund în spate.

Phalaenopsis în greacă înseamnă „seamănă cu un fluture”. Într-adevăr, florile acestui tip de orhidee seamănă cu aripi strălucitoare și elegante. Este apreciat în special de studenții care preferă decorarea camerelor cu elemente mici, dar frumoase.

Phalaenopsis este plantat în ghivece transparente unice pentru a nu interfera cu pătrunderea luminii. Dar alegerea unui ghiveci nu este singura problemă. De asemenea, este nevoie de un sol special. Solul folosit pentru această floare este un amestec de mușchi, scoarță, cărbune, uneori puțină turbă, pietricele și scoici.


Citeste si:


3. Columnea

Adevărate vedete ale interioarelor moderne și ale designurilor la modă sunt frumoasele Columnea. Se bucură pe bună dreptate de statutul de miracol extravagant de peste mări. Capricioase până la punctul de a fi aproape de neatins, aceste plante fantastice pot crește până la 80 cm lungime și pot crea tufe elegante, neobișnuite.

Dificultățile cu această plantă de apartament încep cu selectarea locului potrivit pentru ghiveci. Columnea se teme de curenți, de schimbarea poziției și de stres. Reacționează prin scăparea frunzelor.

Planta are nevoie de lumină moale – de preferință un loc difuz, luminos sau semiumbrit, cu iluminare stabilă pe tot parcursul anului. Cu cât vara este mai caldă, cu atât se simte mai bine această frumusețe tropicală. Cu toate acestea, planta trebuie păstrată în condiții răcoroase la o temperatură de +15 până la +18 °C (59 până la 65 °F) iarna.

4. Camelia

Camelia este o plantă de munte care poate fi comparată cu o frumusețe mândră. Dar îngrijirea lui nu este mai ușoară decât florile descrise anterior. Acesta are nevoie de lumină constantă, intensă. Mugurii se pot sfărâma când se schimbă gradul de iluminare. Aerul din cameră ar trebui să fie, de asemenea, rece și umed.

5. Medinilla

Medinilla este o plantă de o frumusețe extraordinară. Floarea sa complexă cu mai multe niveluri nu va lăsa pe nimeni indiferent. Totuși, acest capriciu tropical necesită condiții adecvate – o temperatură trebuie să fie de cel puțin 16 ° C (61 ° F), iar umiditatea ridicată a aerului este, de asemenea, un plus. Rețineți că udarea trebuie să fie moderată.

Mai mult, îngrijirea acestei flori depinde de perioada anului. În timpul înfloririi (mai-august), temperatura din cameră trebuie menținută între 18°C-25°C (65-77°F) și între 15°C-18°C (59-65°F) în timpul perioada de repaus. Când Medinilla înflorește, este interzisă rearanjarea sau întoarcerea ghiveciului.

6. Gardenia

Este o plantă superbă, cu frunze lucioase, piele și cu un parfum puternic de flori cremoase. Totuși, înainte de a-l cumpăra, amintiți-vă câteva dintre caracteristicile sale principale. Va scăpa rapid toți mugurii de îndată ce îl mutați dintr-un loc în altul.

Întoarcerea ghiveciului sau turnarea acestuia cu apă rece nefiertă poate avea consecințe neplăcute. Îi plac doar ferestrele de est sau de vest și nu tolerează temperaturile scăzute (nu mai mici de 15°C/59°F).

image - Gardenia

7. Tradescantia

Tradescantia are frunze interesante cu dungi argintii. Partea inferioară a acesteia este de o culoare frumoasă liliac. Deși este destul de dificil să obții înflorirea, verdeața sa neobișnuită este un decor minunat pentru casă. Habitatul natural al Tradescantia este un climat tropical și temperat. Așa că imaginează-ți cât de dificil este să reproduci condițiile necesare.

Într-adevăr, Tradescantia se poate usca din lumina directă a soarelui pe partea de sud, în timp ce își pierde culoarea în nord. Lipsa luminii poate duce la pierderea frunzelor și a florilor, iar lipsa de umiditate poate chiar ucide floarea.

Cuvinte finale

Înainte de a citi acest articol, poate te-ai gândit că îngrijirea florilor este la fel de ușoară ca o plăcintă. Acum, puteți înțelege că obținerea de rezultate în grădinărit necesită mult efort. Deci, alegerea vă aparține – cumpărați un cactus și udați-l o dată pe an sau păstrați o floare capricioasă și acordați-i toată atenția!


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.