Majoritatea oamenilor cred că agricultura este o profesie ușoară; astfel, de obicei subjugează fermierii. Cu toate acestea, agricultura este de fapt o muncă extrem de dificilă, care necesită multă muncă grea și un management atent. Într-adevăr, culturile pot fi cultivate de oricine. Dar, în realitate, nu toată lumea este făcută pentru a fi un bun manager de fermă.

A fi un excelent manager de fermă implică generarea de recolte optime și de calitate a culturilor, în același timp câștigând profit și exploatând ferma într-o manieră durabilă. Acesta este un lucru spre care urmărește fiecare fermier, indiferent dacă administrează o companie agricolă mare sau o fermă mică de familie.

image - 7 Qualities of A Farm Manager
7 calități ale unui manager de fermă

În plus, fără îndoială, gestionarea unei ferme este o sarcină dificilă, mai ales dacă doriți să creșteți profitabilitatea fermei dvs. Un manager trebuie să evalueze o multitudine de factori pentru a-și maximiza producția. Nu va funcționa pentru dvs. dacă credeți că vă puteți opera ferma în același mod în care ați făcut-o în trecut.

Pentru a fi un manager de fermă competent, veți avea nevoie de experți în managementul fermei și de oameni profesioniști. În acest ghid, vom discuta șapte calități pe care trebuie să le aibă un manager de fermă pentru a face cu succes lucrările agricole.

1. Abilități sociale

Unul dintre cele mai critice aspecte ale jobului managerului fermei este abilitățile sociale. Un bun manager de fermă dobândește abilități de negociere, administrare, negociere, tratarea conflictelor, convingere, marketing, utilizare și reacție la autoritate și putere.

Chiar și pe moșii cu puțini sau deloc lucrători, aceste abilități sunt necesare pentru a interacționa cu alte rude, subcontractanți, vecini și așa mai departe.

2. Control asupra faptelor fundamentale

Managerii eficienți de fermă sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în operațiunile lor. Ei înțeleg fapte fundamentale, cum ar fi obiectivele și planurile pe termen lung și pe termen scurt, cunoștințele organizaționale, cine face parte din afacere, responsabilitățile și interacțiunile dintre diferiți furnizori și clienți și modul în care își definesc propria activitate și ceea ce li se cere.

Chiar dacă nu salvează toate aceste cunoștințe, știu unde să le caute atunci când doresc.


Citeste si:


3. Abilități de rezolvare a problemelor, analitice și de luare a deciziilor

Rolul managerului este concentrat în principal pe luarea deciziilor. Acestea pot fi uneori construite utilizând proceduri logice de maximizare. Alte opțiuni includ capacitatea de a echilibra avantajele și dezavantajele în ceea ce este în esență o circumstanță extrem de necunoscută sau confuză, care necesită un grad ridicat de raționament sau poate chiar intuiție.

Ca urmare, managerul trebuie să dobândească abilități de a judeca și capacitatea de a face față incertitudinilor, găsind în același timp un echilibru în nevoia de a fi dirijat uneori de sentimentele sale subiective și aruncând complet raționamentul obiectiv pe fereastră.

4. Creativitate și flexibilitate mentală

Gestionarea activității fermei și gestionarea datelor pe parcursul unui sezon agricol poate fi dificilă pentru managerii fermei. Prin urmare, creativitatea este capacitatea de a veni cu reacții creative neobișnuite la circumstanțe, precum și capacitatea de a recunoaște și de a adopta noi moduri valoroase.

Aceasta presupune nu numai să ai idei proaspete, ci și să poți identifica o opțiune genială atunci când este oferită de altcineva.

Pe de altă parte, flexibilitatea mentală, chiar dacă este conectată la un nivel larg de intelect, conține potențialul de a recunoaște problemele rapid, de a se gândi la mai multe lucruri simultan și de a trece instantaneu de la o situație problematică la alta.

Având în vedere natura intensă a locurilor de muncă în managementul fermei, acestea sunt caracteristici fundamentale de posedat.

5. Experiență profesională asociată și autocunoaștere

Această secțiune acoperă informații tehnice, cum ar fi tehnologia de fabricație, tactici de marketing, expertiză în inginerie, legi adecvate, surse financiare și înțelegerea ideilor și teoriilor fundamentale de management, cum ar fi pregătirea, organizarea și supravegherea.

În plus, ceea ce întreprinde managerul fermei este influențat în moduri specifice de propria percepție a poziției și a locului de muncă, precum și de obiectivele, valorile, emoțiile, avantajele, punctele slabe și de o varietate de alte aspecte personale sau „de sine”.

Dacă un manager dorește să mențină un nivel rezonabil de înalt de autocontrol asupra comportamentelor sale, trebuie să cunoască aceste atribute de sine, precum și rolul pe care îl joacă în influențarea acțiunilor lor. Ca rezultat, un manager eficient de fermă trebuie să cultive abilități perceptive.

6. Continuu sensibil la circumstanțe

Măsura în care managerii de fermă experimentați pot detecta ceea ce se întâmplă într-un anumit mediu variază. Managerul eficient este în general sensibil la întâmplări și are capacitatea de a se amesteca cu ceea ce se întâmplă în jurul lor.

El este atent și receptiv la cunoaștere – atât informații problematice, cum ar fi statisticile și fapte, cât și informații blânde, precum sentimentele altora. Mai mult, un manager cu acest nivel de sensibilitate poate reacționa corespunzător la circumstanțe pe măsură ce acestea apar.

Acest lucru este esențial în special în scenariile de agricultură familială în care rudele apropiate lucrează îndeaproape împreună, precum și fermele cu un număr de personal.

7. Rezistent în emoții

Munca de manager de fermă presupune un anumit nivel de presiune emoțională și stres, care este un rezultat firesc al lucrului în medii care necesită responsabilitate, autoritate, putere, conflicte sociale și îndeplinirea obiectivelor și a termenelor limită, totul în timp ce funcționează într-un mediu de situații ambigue.

Prin urmare, un manager eficient de fermă trebuie să fie suficient de rezistent pentru a face față acestui lucru. „Rezilienți” indică faptul că ei percep stresul mai degrabă decât să devină cu pielea groasă și insensibili, dar îl pot face față păstrând autocontrolul, dar nu până la punctul de a fi deteriorați permanent.

A deveni un manager de fermă de succes necesită multă muncă și experiență. Fermierul trebuie să aibă un anumit simț al profesionalismului pentru a conduce corect o fermă, ceea ce poate fi dificil de obținut uneori. Drept urmare, fermierii care se străduiesc pentru o bună producție a culturilor și un management eficient al fermei au întotdeauna toate calitățile menționate mai sus.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.