Somnul cu gravitate zero devine o tendință fierbinte în domeniul sănătății, al bunăstării și al somnului. Există multe modalități de a testa gravitația, dar aceasta este cea cu care majoritatea oamenilor par să fie de acord.

Studiile de cercetare indică faptul că dormitul într-o poziție de gravitate zero are o serie de beneficii minunate pentru sănătate. În această postare pe blog, vom prezenta care este poziția gravitației zero și de ce este atât de bună pentru sănătatea ta.

image - 7 Benefits of Sleeping in Zero Gravity Position
7 beneficii ale dormitului în poziție de gravitate zero

Ce este Zero Gravity?

Definiția gravitației zero este atunci când corpul tău este într-o stare de lipsă de greutate și, prin urmare, atracția gravitațională nu are niciun efect asupra corpului tău. Deci, cum ajungi în această poziție? Ei bine, există o mulțime de moduri de a încerca să creeze o situație de gravitate zero pentru corpul tău. Cel mai simplu mod este să folosești un pat cu gravitate zero.

Cele 7 beneficii ale dormitului într-o poziție cu gravitație zero

1. Reduce sforăitul și îmbunătățește respirația

În timpul somnului, corpul tău trece printr-un număr de cicluri de respirație, fiecare ciclu fiind în jur de 10-15 respirații. În această poziție, corpul este mai relaxat și mișcările de întindere ale fiecărui ciclu sunt reduse. Aceasta înseamnă că șansele tale de a sforăi și de a avea probleme cu somnul sunt mult reduse.

În plus, ridicând capul și partea superioară a corpului, obstrucția este, de asemenea, redusă, ceea ce vă face mai ușor să respirați.

2. Crește circulația sanguină

Dormitul cu coloana vertebrală într-o poziție mai verticală ajută la creșterea circulației sângelui către vertebre. Acest lucru are ca rezultat un flux mai bun de oxigen.

În plus, dormitul în această poziție permite corpului să folosească gravitația pentru a ajuta la cântărirea coloanei vertebrale, distribuind astfel greutatea corporală în mod uniform. Acest lucru crește fluxul sanguin în timpul somnului și împiedică inima să lucreze prea mult.


Citeste si:


3. Reduce durerile de spate și de genunchi

Poziția cu gravitație zero îi ajută pe cei care se luptă cu durerile de spate prin ameliorarea presiunii asupra discurilor și vertebrelor din partea inferioară a spatelui. În plus, orice durere la genunchi este redusă și datorită poziției de a ține picioarele drepte.

De asemenea, așa cum este menționat la punctul 2, circulația crescută ajută la slăbirea mușchilor și ligamentelor, reducând astfel durerea și disconfortul.

4. Crește flexibilitatea și mobilitatea

Într-o poziție de gravitate zero, gravitația nu trage corpul în jos și îngreunează deplasarea. Aceasta înseamnă că este mai ușor să schimbați pozițiile cu mai puțină durere și disconfort. Oricine are dizabilități sau probleme de mobilitate va adora beneficiul de a dormi într-o poziție de gravitate zero.

5. Reduce umflarea în corp

Dormitul într-o poziție de gravitate zero poate ajuta la reducerea umflăturilor din organism. De exemplu, dacă sunteți într-o călătorie lungă cu mașina sau dacă stați prea mult timp așezat, picioarele vi se pot umfla. Acest lucru se datorează faptului că circulația sângelui nu funcționează așa cum ar trebui. Când vă culcați într-o poziție de gravitate zero, fluxul de sânge poate circula liber, ceea ce ajută la reducerea umflăturii.

6. Îmbunătățește simptomele sarcinii

Dacă sunteți însărcinată, dormitul într-o poziție de gravitate zero poate ajuta la reducerea simptomelor sarcinii. De exemplu, dacă aveți arsuri la stomac sau umflarea picioarelor și gleznelor, dormitul în această poziție poate ajuta la reducerea acestor simptome.

Acest lucru se datorează faptului că gravitația nu trage stomacul în jos atunci când dormi într-o poziție de gravitate zero, ceea ce reduce aciditatea stomacului și, prin urmare, ameliorează arsurile la stomac.

De asemenea, cu picioarele umflate, coloana vertebrală și gleznele vor fi mai relaxate și nu vor fi ridicate prea sus, ceea ce provoacă umflarea și durerea. De fapt, dormitul în această poziție vă poate ajuta chiar să preveniți edemul la femeile însărcinate

7. Este grozav pentru pacienții în vârstă

Spitalele caută alte modalități de a-și ajuta pacienții în timpul șederii lor acolo. Una dintre aceste idei este să folosești un pat cu gravitate zero, astfel încât să nu le rănească articulațiile și să le facă mai confortabili în timp ce sunt acolo. Acesta poate fi un mare beneficiu pentru pacienții vârstnici care au scăzut forța musculară din cauza bătrâneții și a pierderii mobilității.

În plus, le va fi mult mai ușor să se deplaseze odată ce sunt în pat, deoarece gravitația nu mai trage de ei.

După cum puteți vedea, gravitatea zero nu este doar o altă tendință de care să fiți entuziasmați în spațiul sănătății, bunăstării și somnului. Va beneficia cu adevărat oricui dorește să se simtă mai confortabil sau să trăiască un stil de viață mai sănătos. Singurul lucru de care trebuie să aveți grijă este să vă asigurați că găsiți o saltea bună pentru dormitul cu gravitate zero.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.