Există diferite moduri de a lega elementele de design din bârlog.

image - 6 Kinds of Window Blinds to Choose
6 tipuri de jaluzele pentru a alege

Principalul dintre ele este utilizarea tratamentelor pentru ferestre. În timp ce aveți răsfățat de alegere pe măsură ce tratamentele ferestrelor merg, jaluzelele sunt ideale pentru mulți proprietari.

Ele conferă o valoare funcțională și estetică spațiului tău interior. Permiteți-mi să vă dezvălui șase tipuri de jaluzele integrate în mod obișnuit în designul interior al unei case.

1. Jaluzele opace

Jaluzelele opace sunt perfecte pentru a maximiza intimitatea prin estomparea sau filtrarea luminii care intră într-o cameră folosind țesături opace. Unele jaluzele opace (în special cele de culoare deschisă) prezintă adesea o căptușeală opacoasă pentru a împiedica lumina nedorită. În general, aceste jaluzele sunt prevăzute cu șine laterale pentru a minimiza scurgerile de lumină la fiecare capăt.

Jaluzelele opace sunt ideale pentru dormitor, unde ai prefera să păstrezi cât mai multă lumină posibilă să pătrundă în spațiul tău. Probabil știi ce înseamnă asta dacă te-ai obișnuit să dormi în timpul zilei după tura de cimitir.

În plus, jaluzelele opace pot beneficia de oricine este sensibil la lumină. Aceste jaluzele funcționează bine și în sălile home theater sau în sălile de ședințe unde trebuie să controlați lumina ambientală.

2. Jaluzele venețiane

Jaluzelele venețiene sunt un element de design popular în spațiile interioare moderne, în ciuda aspectului lor clasic. Aceste jaluzele au lamele orizontale din PVC, lemn artificial, lemn sau aluminiu. Lamele sunt reglabile pentru a filtra cât de mult sau cât de puțină lumină aveți nevoie într-o cameră.

Snururile de ridicare verticale sau benzile de pânză sunt de obicei trecute prin șipcile orizontale de pe ambele părți. Tragerea cablurilor de ridicare face ca lamelele să se rotească în tandem pe măsură ce jaluzelele se ridică de jos în sus.

Jaluzelele moderne au opțiuni de ridicare motorizate și fără fir pe lângă cele manuale. Jaluzelele venețiene fac o treabă bună de a evoca o senzație atemporală într-o casă contemporană sau modernă.


Citeste si:


3. Jaluzele transparente

Acoperirea ferestrei transparente are dungi orizontale reglabile care pot fi coborâte sau ridicate pentru a controla cantitatea de lumină care se filtrează într-o cameră. Straturile integrate ale ecranului ajută la difuzarea luminii și la îmbunătățirea confidențialității.

În general, draperiile pur înmoaie lumina aspră care curge prin ferestre. Aceste jaluzele sunt valoroase pentru camera dvs. de zi, deoarece vă protejează mobila de lumina UV dăunătoare. Jaluzelele transparente sunt, de asemenea, perfecte pentru a adăuga o notă de glam spațiului tău, oferindu-i în același timp o senzație de lux.

4. Jaluzele verticale

După cum sugerează și numele, aceste jaluzele constau din lamele verticale interconectate printr-un lanț sau baghetă. Lamelele din plastic, lemn sau țesătură se rotesc într-o parte când răsuciți sau trageți de cablul preinstalat, lăsând să pătrundă lumina în camera dvs.

Dacă doriți să sporiți intimitatea unei camere dotate cu o fereastră de formă ciudată, jaluzelele verticale pot face trucul. Cu jaluzelele închise, puteți feri de lumina nedorită și de privirile indiscrete.

Jaluzelele verticale pot fi, de asemenea, o completare excelentă pentru o cameră cu tavan scăzut, deoarece adaugă un element dimensional (înălțime) spațiului tău. Astfel, dacă intenționați să încorporați diverse aspecte în designul spațiului dvs., un tratament de fereastră verticală ar putea merita încercat.

5. Mini jaluzele

Jaluzelele mini au lamele orizontale cu o lățime mai mică decât jaluzelele convenționale. O sfoară leagă șipcile înguste. Mini jaluzelele vin, de asemenea, cu cabluri de ridicare sau baghete pentru deschidere sau închidere convenabilă.

Mini jaluzele controlează lumina într-o oarecare măsură, dar nu la fel de bine ca alte tipuri de jaluzele. Sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă intenționați să îmbunătățiți estetica spațiului dvs. Versatilitatea lor le permite să se potrivească bine cu alte elemente de decor.

6. Jaluzele romane

Jaluzelele romane oferă o modalitate excelentă de a integra materialul clasic și luxos în spațiul dvs. Aceste jaluzele sunt aplicabile în interior și în exterior. Acoperirile pentru ferestre de interior infuzează eleganță în camera dvs., oferindu-i în același timp o senzație caldă și primitoare.

Astfel de jaluzele se pliază perfect în pliuri orizontale atunci când cablurile montate sunt trase pentru a permite luminii să filtreze într-o cameră. În general, jaluzelele de interior aduc moliciune camerei tale și pot fi folosite cu perdele pentru a crea un aspect elegant, dar stratificat.

Dimpotrivă, jaluzelele de exterior vin de obicei cu bretele pentru a le menține pe loc pe măsură ce bate vântul. Alte modele includ chingi care permit o operare mai simplă, în timp ce îmbunătățesc structura jaluzelelor.

În cele din urmă, fie că intenționați să vă duceți spațiul de la simplu la glam sau intenționați să controlați lumina, jaluzelele pot face treaba. Ce design crezi că ar funcționa cel mai bine în casa ta? Vă rugăm să alegeți în funcție de nevoia dvs. de a vă ridica spațiul.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.