Proiectele de remodelare a bucătăriei pot părea copleșitoare, deoarece este mult de lucru. Și, firește, vrei să faci totul corect pentru „inima” casei tale. O reproiectare a bucătăriei poate crește eficiența, funcția și valoarea casei dvs. În plus, poate îmbunătăți aspectul spațiului, făcându-l mai primitor și mai interesant.

Cu toate acestea, problema este că există multe greșeli comune care, dacă nu sunt abordate, pot duce la probleme uriașe pe viitor. S-ar putea să ajungi la o bucătărie care arată grozav, dar nu este chiar funcțională. Sau este posibil ca bucătăria dvs. să nu aibă suficient spațiu de depozitare.

image - 6 Kitchen Remodel Common Mistakes to Avoid for A Functional Space
6 greșeli frecvente de renovare a bucătăriei de evitat pentru un spațiu funcțional

În plus, odată ce remodelarea este terminată, s-ar putea să-ți dai seama că nu ai suficientă lumină pentru a face toate sarcinile pe care le faci de obicei în bucătărie.

Dacă doriți să vă asigurați că niciunul dintre aceste scenarii nu va fi adevărat, ați ajuns la locul potrivit. Continuați să citiți mai jos pentru a afla cele șase greșeli comune de remodelare a bucătăriei pe care nu doriți să le faceți pentru a proiecta un spațiu funcțional!

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/MP0bgaS_d1c

1. Neplanificarea spatiului de la inceput

Una dintre cele mai mari greșeli pe care majoritatea proprietarilor de case le fac atunci când își remodelează bucătăriile este să nu planifice spațiul corespunzător încă de la început. Înainte să intri online pentru a căuta mobilier de bucătărie, chiar înainte de a alege culoarea vopselei, trebuie să arunci o privire asupra spațiului tău și să vezi cum îl poți folosi eficient.

Spațiul adecvat în bucătărie este extrem de important. Nu numai că petreci mult timp aici, făcând o mulțime de lucruri, dar probabil că vei avea și câteva întâlniri cu cei dragi în acest spațiu. Deci, probabil că nu doriți să ajungeți într-o zonă prea aglomerată pentru ca toată familia să fie împreună, să gătească împreună sau să ia masa.

Așadar, în primul rând, asigurați-vă că faceți un pas înapoi de la planificarea designului și uitați-vă la cât de mare sau mic este spațiul dvs. din bucătărie. Asigurați-vă că luați măsurători și stabiliți cât spațiu disponibil este cu adevărat. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți planifica în mod corespunzător aspectul pentru a face spațiul dvs. eficient și funcțional.

2. Pune privirile peste funcție

Adevărul să fie spus, atunci când proiectați bucătăria , ar trebui să o faceți mai degrabă ținând cont de funcționalitate decât de aspect. Designul bucătăriei tale este, de asemenea, important.

Cu toate acestea, cât de eficient veți folosi spațiul și cât de ușor ușurează îndeplinirea pentru dvs. de gătit, spălat și alte sarcini legate de bucătărie contează și mai mult. Deci, deși este firesc să dorești un rezultat final frumos, nu ar trebui să te concentrezi pe estetică, excluzând funcționalitatea.

Mai precis, asigurați-vă că vă concentrați pe zonele de lucru, de la prepararea alimentelor până la aragaz, frigider și blatul de pregătire. Dacă vă proiectați bucătăria, așezând toate aceste zone una de cealaltă, veți ajunge cu adevărat frustrat de toți pașii suplimentari pe care îi veți face pentru a găti sau a face orice altă sarcină legată de bucătărie.

O altă greșeală comună de „design peste funcție” pe care o puteți face atunci când vă faceți proiectul de remodelare a bucătăriei este să nu luați în considerare modul în care se deschid toate electrocasnicele. De exemplu, asigurați-vă că puteți deschide frigiderul și ușile dulapului din apropiere în același timp.


Citeste si:


3. Nu luați în considerare iluminarea adecvată

Iluminarea corectă este o necesitate în bucătărie. Gândiți-vă: există mai multe zone de lucru în bucătărie în care într-adevăr trebuie să vedeți bine pentru diferite sarcini, cum ar fi gătitul, tăierea legumelor, spălarea vaselor și așa mai departe. În plus, manevrați adesea unelte ascuțite, așa că iluminarea bună este esențială pentru a evita accidentele.

Pentru o iluminare adecvată în bucătărie, aveți nevoie de trei tipuri principale de iluminare: de lucru, de accent și iluminare generală. Iluminarea sarcinilor te ajută atunci când faci tot felul de activități precum tăierea legumelor sau pregătirea mijloacelor.

Iluminatul de accent vă ajută să creați o atmosferă primitoare și funcționează perfect dacă luați masa și în spațiu. În ceea ce privește iluminarea generală, este practic necesară.

Când vă gândiți la iluminare, asigurați-vă, de asemenea, că țineți cont de modul în care lumina naturală de la ferestre va afecta lucrurile. Încercați să lăsați cât mai multă lumină naturală să pătrundă în bucătărie.

4. Nu planificați suficient spațiu de depozitare

Spatiul de depozitare este absolut esential in bucatarie. Probabil că aveți o mulțime de articole pe care le folosiți în bucătărie zilnic, de la tacâmuri la oale, mirodenii, sticle și așa mai departe. Deci, trebuie să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru a le depozita în mod corespunzător.

A nu planifica suficient spațiu de depozitare în bucătărie este o greșeală uriașă, dar obișnuită. Mulți proprietari nu își dau seama câte lucruri trebuie să păstreze în zonă și aleg mobilier de bucătărie care nu are spații eficiente de depozitare.

După cum explică experții de la kitchenwarehouseltd.com , „Când alegeți dulapuri de bucătărie, asigurați-vă că găsiți un echilibru între design și funcționalitate. Mobilierul de bucătărie ar trebui să arate atrăgător din punct de vedere vizual, dar ar trebui să permită și suficient spațiu de depozitare.”

5. Amplasarea incorectă a insulei de bucătărie

Insulele de bucătărie au crescut în popularitate în ultimii ani și tot mai mulți proprietari își doresc unul în bucătăriile lor. Cu toate acestea, amplasarea insulei poate fie să facă, fie să distrugă aspectul și funcționalitatea spațiului.

O insulă de bucătărie este un plus fantastic pentru bucătărie , susținând gătitul ca zonă de lucru și permițându-vă să aduni toată familia pentru a găti împreună. Cu toate acestea, dacă obstrucționează fluxul de lucru eficient între alte zone vitale ale spațiului, veți ajunge să urați această adăugare.

Designerii de interior îi sfătuiesc și pe proprietarii de case, în mod ideal, să plaseze insula într-o poziție în care să aibă cel puțin 3,5 picioare de spațiu deschis în jurul ei.

6. Trecerea peste buget

Nu în ultimul rând, depășirea bugetului este o altă greșeală făcută adesea de proprietarii de case în proiectele lor de remodelare a bucătăriei. Cheltuirea mai mult decât ați bugetat pentru reproiectarea bucătăriei vă poate face să fiți nevoiți să faceți compromisuri cu privire la zone sau completări esențiale din cauza lipsei de fonduri suficiente.

De exemplu, este posibil să nu aveți suficienți bani pentru a achiziționa electrocasnice de calitate după remodelarea spațiului.

Cel mai bun mod de a rămâne în limita bugetului este să ai unul cu care să începi și să fii realist cu ceea ce îți poți permite și ce depășește bugetul tău general.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.