Dăunătorii pot fi o adevărată pacoste pentru proprietarii de case, mai ales dacă există dovezi ale unei infestări.

image - 15 Ways to Prevent Pest Infestations
15 moduri de a preveni infestarea cu dăunători

Dacă locuința ta este afectată de insecte și alte insecte, te-ar putea face să crezi că ar fi fost mai ușor dacă nu te-ai fi mutat niciodată.

Cu toate acestea, știați că majoritatea problemelor dăunătorilor pot fi evitate cu câteva sfaturi simple? Dacă nu sunteți sigur ce pași ar trebui să luați pentru a evita infestările cu dăunători, Pelican Pest Control are aici 15 sfaturi pentru dvs.

Păstrați-vă casa mai curată

Principalul lucru care atrage dăunătorii în casa ta este mâncarea și apa. Dacă nu găsesc aceste lucruri în casa ta, nu vor dori să rămână prin preajmă.

Faceți tot posibilul să vă păstrați bucătăria curată și să lăsați mâncarea cât mai curând posibil după ce ați mâncat. Măturați firimiturile des și puneți vasele în chiuvetă imediat după ce le-ați folosit.

De asemenea, ar trebui să depozitați toate produsele uscate în recipiente de plastic cu capace etanș, în loc să le lăsați pe blat sau în dulapuri.

Gestionarea Coșului de gunoi

Pentru a ține rozătoarele departe, depozitați gunoiul în recipiente cu capace etanș și plasați-le afară, într-o zonă cât mai departe de casa dvs.

Nu lăsa gunoiul să se adune pe marginea casei tale, fie în interior, fie în exterior, deoarece poate atrage gândaci și rozătoare.


Citeste si:


Uscarea spațiilor de gunoi

Cea mai mare atracție pentru dăunători este umiditatea. Prin urmare, menținerea casei cât mai uscate este o modalitate excelentă de a vă asigura că stau departe.

Toate zonele care au potențialul de a acumula apă trebuie inspectate în mod regulat. Acestea includ chiuvete, căzi și toalete. De asemenea, asigurați-vă că orice țevi care au scurgeri sunt reparate imediat.

Tăierea copacilor și arbuștilor

Copacii, gardurile vii și arbuștii oferă adesea dăunătorilor o casă alternativă aproape de a ta. Prin urmare, ar fi o idee bună să vă păstrați grădina dezordonată și tunsă.

Copacii trebuie tăiați de pe acoperiș și pereții casei, deoarece acest lucru va servi drept punct de intrare pentru dăunători.

Aerisirea spațiilor de acces

Umiditatea se poate acumula cu ușurință în spațiile de târât sau subsoluri. Prin urmare, este important să inspectați aceste zone în mod regulat și să luați măsuri precum instalarea de orificii de ventilație pentru a asigura o ventilație adecvată. Dacă este necesar, poate doriți să angajați și profesioniști pentru serviciile de hidroizolație subsol.

Sigilați fisurile și crăpăturile

Dăunătorii pot pătrunde în casa ta prin mici crăpături și crăpături din pereți sau fundație. Dacă un dăunător intră în casa ta printr-o crăpătură sau o crăpătură, va avea ocazia să construiască un cuib în interiorul pereților tăi, care va fi greu de atins sau de detectat fără ajutor profesional. Pentru a preveni acest lucru, sigilați crăpăturile și crăpăturile din fundația casei dvs.

Așezați ecrane peste ventilații și ferestre

Ecranele sunt o modalitate excelentă de a ține departe insectele zburătoare precum țânțarii și animalele neplăcute precum păsările și liliecii.

Ecranul va împiedica, de asemenea, rozătoarele să intre în structuri, cățărându-se pe pereții adiacenți copacilor sau altor caracteristici de amenajare a teritoriului care duc direct la linia acoperișului sau a mansardei unei clădiri. Când instalați ecrane pe ferestre și uși, asigurați-vă că acestea se potrivesc perfect.

Curățați vasele cu hrana pentru animale de companie în mod regulat

Dacă aveți animale de companie, probabil că le umpleți în mod regulat bolurile cu mâncare și apă, dar este important să vă amintiți să le curățați zilnic.

Dăunătorii sunt atrași de parfumul hranei pentru animale de companie, așa că dacă lăsați chiar și o cantitate mică într-un bol, mai ales în aer liber, dăunătorii o vor găsi rapid.

Păstrați alimentele în mod corespunzător

Dăunătorii sunt atrași de alimentele lăsate pe tejghele sau în recipiente deschise. Dacă luați cina și lăsați resturi pe masă, nu vă mirați dacă încep să apară gândaci sau furnici.

Asigurați-vă că mâncarea este depozitată corespunzător, astfel încât niciun insectă să nu intre în ea. Dacă este posibil, păstrarea în frigider vă va ajuta să vă asigurați că rămâne proaspătă mai mult decât dacă ar fi lăsată pe blat.

Inspectați noile achiziții

Înainte de a aduce mobilier nou sau alte articole în casă, inspectați-le pentru semne de ploșnițe și alți dăunători.

Mobilierul din centrele de depozitare este o sursă comună de ploșnițe, așa că este important să ștergeți orice articol păstrat în depozit înainte de a-l aduce în casă.

Dacă achiziționați un articol folosit, inspectați-l îndeaproape atât în interior, cât și în exterior, pentru a vă asigura că nu există animale nedorite.

Îndepărtați apa stătătoare

Experții în controlul dăunătorilor sunt de acord că cel mai bun mod de a preveni țânțarii este prin eliminarea apei care stau în jurul curții. Țânțarii au nevoie de apă pentru ca ouăle lor să eclozeze, așa că apa stătătoare oferă un teren de reproducere ideal pentru aceste insecte.

Verificați-vă în mod regulat curtea dacă există apă stătătoare, mai ales după o furtună sau când udați gazonul. Îndepărtați cu promptitudine orice exces de apă din piscine sau recipiente pentru a împiedica țânțarii să prindă rădăcini în curte.

Dezordinea

Dăunătorii adora casele aglomerate și subsolurile. Ținând dezordinea sub control, le puteți reduce ascunzătoarea.

Păstrați hainele vechi, lenjeriile și cărțile în recipiente de plastic cu capace etanș; acest lucru îi va ține departe de dăunătorii care mănâncă țesături și hârtie.

De asemenea, evitați depozitarea cutiilor pe podea în poduri sau subsoluri; luați în considerare utilizarea raftului pentru o mai bună organizare și o curățare mai ușoară.

Depozitare lemne de foc

Lemnele de foc trebuie depozitate într-un loc complet uscat, departe de exteriorul casei tale. Acest lucru va ține dăunătorii, cum ar fi șoarecii și insectele, departe de exteriorul casei tale și va face mai puțin probabil ca aceștia să intre prin crăpăturile sau golurile din fundația casei tale.

Investește în mulci de înaltă calitate

Asigurați-vă că mulciul dvs. este fabricat dintr-un material durabil, cu puține sau deloc materiale organice. Mulci organici, cum ar fi așchiile de lemn și scoarța, sunt grozave pentru estetică și sănătatea plantelor, dar pot atrage și dăunători precum furnicile, termitele sau albinele tâmplar.

Tratează-ți animalele de companie pentru purici și căpușe

Proprietarii de animale de companie ar putea dori să-și trateze animalele de companie pentru purici și căpușe, chiar dacă ei înșiși nu se confruntă cu o problemă.

Dacă animalul tău de companie iese frecvent în aer liber, este aproape inevitabil ca la un moment dat să întâlnească dăunători și acești dăunători vor încerca să vină acasă cu animalul tău de companie.

Tratându-ți animalul de companie pentru purici și căpușe, ai putea evita cu totul o infestare. Țineți pasul cu tratamentele de rutină recomandate de medicul veterinar sau îngrijitorul dumneavoastră.

Controlul dăunătorilor nu trebuie luat cu ușurință de către niciun proprietar. Dăunătorii pot provoca daune grave casei și bunurilor dumneavoastră și pot prezenta riscuri pentru sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră. Urmați acest ghid de combatere a dăunătorilor și țineți dăunătorii departe de casă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.